Criteriul National

Apartamentele din Iasi – o buna oportunitate de investitie

Apartamentele din Iasi – o buna oportunitate de investitie
noiembrie 11
10:41 2017

Conform ghidului de investiti publicat de cei de la BVB (Bursa de Valori Bucuresti), randamentul unui plasament se calculeaza raportand profitul la capitalul investit. Cand vine vorba de imobiliare, cele mai mari randamente, economic vorbind, le au apartamentele din zonele aflate in continua dezvoltare, cum este Iasiul si imprejurimile lui, de exemplu, pentru zona Moldovei, respectiv Florestiul pentru Cluj Napoca.

Marele avantaj al celor care fac acum o investitie in imobiliare e faptul ca preturile sunt in plina ascensiune. Dupa criza din 2008, preturile au scazut in continuu pana la jumatatea lui 2013, atunci cand au atins apogeul minim. Pe masura ce mediul de afaceri s-a adaptat la noua realitate economica, iar creditarea a reinceput sa fie posibila, pretul apartamentelor a inceput sa creasca usor, dar sigur.

In Iasi, de exemplu, din luna august a anului trecut si pana acum, pretul mediu al unui apartament a crescut cu 3-5% sau chiar mai bine in anumite zone. Cum preturile sunt pe o panta ascendenta, acesta este momentul ideal pentru a investi in imobiliare, nu neaparat in constructia de blocuri (caci acest lucru, deseori, presupune un risc enorm), ci mai degraba achizita unor apartamente in zonele aflate in dezvoltare. La o privire sumara, complexul Pentaiasi pare un loc cu potential economic enorm, de exemplu. De ce? Pentru ca exista suficienta piata pentru locuintele noi, care pot fi cumparate acum la un pret relativ mai mic si revandute ulterior la un pret mai mare.

In poza de mai sus avem exemplul unei mansarde de 70 de metri patrati utili, care poate fi cumparata la 52,500 de Euro. Avand in vedere contextul economic descris mai sus, e limpede ca peste cateva luni aparttamentul va putea fi vandut cu cateva mii de euro mai mult. Sa presupunem un pret de vanzare de 55000 de Euro (dupa toate taxele aferente platite). Asta inseamna un profit de 2500 de Euro, ceea ce la data scrierii acestui articol inseamna aproximativ 10985 RON. Presupunand un timp mediu de revanzare de cel mult 6 luni si aplicand formula randamentului descrisa in primul paragraf, avem un randament de 4,7%, care e net superior tuturor celorlalte banci si metode de investitii disponibile pe piata din Romania.

Pe site-ul acesta se pot gasi o multi de informatii despre piata imobiliara.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu