Criteriul National

Apartamentele din Iasi – o buna oportunitate de investitie

Apartamentele din Iasi – o buna oportunitate de investitie
noiembrie 11
10:41 2017

Conform ghidului de investiti publicat de cei de la BVB (Bursa de Valori Bucuresti), randamentul unui plasament se calculeaza raportand profitul la capitalul investit. Cand vine vorba de imobiliare, cele mai mari randamente, economic vorbind, le au apartamentele din zonele aflate in continua dezvoltare, cum este Iasiul si imprejurimile lui, de exemplu, pentru zona Moldovei, respectiv Florestiul pentru Cluj Napoca.

Marele avantaj al celor care fac acum o investitie in imobiliare e faptul ca preturile sunt in plina ascensiune. Dupa criza din 2008, preturile au scazut in continuu pana la jumatatea lui 2013, atunci cand au atins apogeul minim. Pe masura ce mediul de afaceri s-a adaptat la noua realitate economica, iar creditarea a reinceput sa fie posibila, pretul apartamentelor a inceput sa creasca usor, dar sigur.

In Iasi, de exemplu, din luna august a anului trecut si pana acum, pretul mediu al unui apartament a crescut cu 3-5% sau chiar mai bine in anumite zone. Cum preturile sunt pe o panta ascendenta, acesta este momentul ideal pentru a investi in imobiliare, nu neaparat in constructia de blocuri (caci acest lucru, deseori, presupune un risc enorm), ci mai degraba achizita unor apartamente in zonele aflate in dezvoltare. La o privire sumara, complexul Pentaiasi pare un loc cu potential economic enorm, de exemplu. De ce? Pentru ca exista suficienta piata pentru locuintele noi, care pot fi cumparate acum la un pret relativ mai mic si revandute ulterior la un pret mai mare.

In poza de mai sus avem exemplul unei mansarde de 70 de metri patrati utili, care poate fi cumparata la 52,500 de Euro. Avand in vedere contextul economic descris mai sus, e limpede ca peste cateva luni aparttamentul va putea fi vandut cu cateva mii de euro mai mult. Sa presupunem un pret de vanzare de 55000 de Euro (dupa toate taxele aferente platite). Asta inseamna un profit de 2500 de Euro, ceea ce la data scrierii acestui articol inseamna aproximativ 10985 RON. Presupunand un timp mediu de revanzare de cel mult 6 luni si aplicand formula randamentului descrisa in primul paragraf, avem un randament de 4,7%, care e net superior tuturor celorlalte banci si metode de investitii disponibile pe piata din Romania.

Pe site-ul acesta se pot gasi o multi de informatii despre piata imobiliara.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo