Criteriul National

Apartamentele din Iasi – o buna oportunitate de investitie

Apartamentele din Iasi – o buna oportunitate de investitie
noiembrie 11
10:41 2017

Conform ghidului de investiti publicat de cei de la BVB (Bursa de Valori Bucuresti), randamentul unui plasament se calculeaza raportand profitul la capitalul investit. Cand vine vorba de imobiliare, cele mai mari randamente, economic vorbind, le au apartamentele din zonele aflate in continua dezvoltare, cum este Iasiul si imprejurimile lui, de exemplu, pentru zona Moldovei, respectiv Florestiul pentru Cluj Napoca.

Marele avantaj al celor care fac acum o investitie in imobiliare e faptul ca preturile sunt in plina ascensiune. Dupa criza din 2008, preturile au scazut in continuu pana la jumatatea lui 2013, atunci cand au atins apogeul minim. Pe masura ce mediul de afaceri s-a adaptat la noua realitate economica, iar creditarea a reinceput sa fie posibila, pretul apartamentelor a inceput sa creasca usor, dar sigur.

In Iasi, de exemplu, din luna august a anului trecut si pana acum, pretul mediu al unui apartament a crescut cu 3-5% sau chiar mai bine in anumite zone. Cum preturile sunt pe o panta ascendenta, acesta este momentul ideal pentru a investi in imobiliare, nu neaparat in constructia de blocuri (caci acest lucru, deseori, presupune un risc enorm), ci mai degraba achizita unor apartamente in zonele aflate in dezvoltare. La o privire sumara, complexul Pentaiasi pare un loc cu potential economic enorm, de exemplu. De ce? Pentru ca exista suficienta piata pentru locuintele noi, care pot fi cumparate acum la un pret relativ mai mic si revandute ulterior la un pret mai mare.

In poza de mai sus avem exemplul unei mansarde de 70 de metri patrati utili, care poate fi cumparata la 52,500 de Euro. Avand in vedere contextul economic descris mai sus, e limpede ca peste cateva luni aparttamentul va putea fi vandut cu cateva mii de euro mai mult. Sa presupunem un pret de vanzare de 55000 de Euro (dupa toate taxele aferente platite). Asta inseamna un profit de 2500 de Euro, ceea ce la data scrierii acestui articol inseamna aproximativ 10985 RON. Presupunand un timp mediu de revanzare de cel mult 6 luni si aplicand formula randamentului descrisa in primul paragraf, avem un randament de 4,7%, care e net superior tuturor celorlalte banci si metode de investitii disponibile pe piata din Romania.

Pe site-ul acesta se pot gasi o multi de informatii despre piata imobiliara.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro