Criteriul National

Apeleaza la o frizerie pisici profesionala pentru a-ti rasfata cel mai iubit animal de companie

Apeleaza la o frizerie pisici profesionala pentru a-ti rasfata cel mai iubit animal de companie
mai 06
11:51 2020

Pana nu demult, proprietarii de pisici considerau ca nu trebuie sa le duca la o frizerie pisici si, mai mult, ca nici nu au nevoie de toaletare pentru ca “se spala singure”. Adevarul este cu totul altul. Prietenii necuvantatori au nevoie de toaletare constanta, de spalat si tuns.

Blana are un rol esential, atat estetic, cat si senzorial pentru pisici, insa rasele cu blana lunga si mai mereu incalcita nu sunt tocmai atractive. Pisicile trebuie periate zilnic, indiferent de tipul de blana pe care il au, si duse la un salon de profil pentru a fi tunse si ingrijite corespunzator la o anumita peroada de timp.

Motive pentru a duce animalul de companie la frizerie pisici

Oricat de mult ar peria stapanii pisica, smocurile de par incalcit apar in zona subsorilor, iar tunsul poate preveni aceasta problema nedorita. Medicul veterinar la care proprietarii isi duc pisica in mod constant poate spune de la ce varsta poate fi tunsa pisica, insa, de regula, inca din primul an de viata aceasta operatiune este recomandata.  Animalul se va acomoda mult mai usor cu galagia si cu instrumentele din salonul de cosmetica felina si canina, iar vizitele vor deveni mai putin stresante.

Majoritatea proprietarilor de pisici isi duc animalul de companie la tuns in sezonul cald, indeosebi pentru ca pisicile cu parul foarte lung tolereaza destul de greu temperaturile foarte ridicate, chiar si in interiorul casei.

Se poate vorbi de necesitatea unei tunsori la o frizerie pisici si pentru ca exista conditii medicale dermatologice care obliga la scurtarea blanii pentru a permite un acces mult mai facil la nivelul pielii pentru a aplica unele tratamente, spre exemplu.

In alta ordine de idei, un alt motiv pentru a duce pisica la frizerie este acela de a lupta cu parazitii externi numerosi, precum pureci sau capuse. Tunsoarea felinei este aleasa in functie de tipul de blana, dar si de rasa. Spre exemplu, la pisicile cu blana lunga cea mai cautata tunsoare este “lion cut”.

Dupa tunsoare, pisica este spalata pentru a elimina parul mort de la suprafata pielii si ii ofera un aspect curat. In ceea ce priveste regularitatea cu care pisica poate fi dusa la tuns, aceasta depinde de la o rasa la alta. Pisicile se tund mai des in sezonul cald, insa depinde de tipul de blana pe care il detine felina. In acest fel, blana nu se incurca, iar proprietarii nu mai aduna smocuri de par de pe covor, canapea si haine.

Proprietarii de pisici sunt sfatuiti sa viziteze frizeria pentru pisici in mod regulat pentru respectarea igienei si curateniei animalului, pentru ca aceasta sa se simta cat mai bine si mai comod, dar si pentru frumusete. Frizeria nu inseamna o simpla tunsoare, ci ingrijire completa si o atentie deosebita acordata problemelor pielii sau existentei parazitilor.

Asadar, respectand indicatiile si recomandarile specialistilor, proprietarii de pisici le pot acorda acestora atentia de care au nevoie, precum si un aspect mult mai placut, o viata mai buna si mai confortabila si o igiena mult mai eficienta a locuintei.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul