Criteriul National

Aplicarea inteligenta a erbicidelor pentru floarea soarelui

Aplicarea inteligenta a erbicidelor pentru floarea soarelui
aprilie 29
12:26 2020

Este obligatoriu sa folosesti erbicide pentru floarea soarelui, pentru cresterea lenta (in faza initiala), care, in plus, este mai pretentioasa la caldura decat buruienile, In caz contrar, cultura nu se va dezvolta din cauza campurilor infundate cu buruieni daunatoare, iar randamentul semintelor va fi redus. In primele 40 de zile dupa insamantare – inainte de inceperea etapei de crestere a masei, campurile de floarea-soarelui ar trebui sa fie cu siguranta lipsite de buruieni. Si pentru aceasta, in 95% din cazuri, se foloseste un erbicid pentru floarea soarelui (de preferinta in combinatie cu prelucrarea intre randuri). Numai la presiunea scazuta a buruienilor, in 5% din cazuri este permis controlul mecanic. In alte cazuri, sunt necesare erbicidele pentru floarea soarelui. Dupa cea de-a cincea frunza si inchiderea randurilor, competitivitatea culturii de floarea soarelui va creste. Buruienile sunt inca periculoase in aceasta perioada, si pur si simplu nu exista o alternativa la erbicidele solului pentru floarea soarelui.

Aplicarea erbicidelor pentru floarea soarelui

In primul rand, in culturile de floarea soarelui, se folosesc erbicide, a caror actiune este indreptata impotriva buruienilor dicotiledonate. Aplicarea erbicidelor este facuta inainte de semanat sau inainte de germinare. Trebuie retinut ca floarea-soarelui este extrem de sensibila la pesticide, care sunt sintetizate pe baza substantelor de crestere. Acest lucru este valabil mai ales atunci cand procesezi culturile pe campuri adiacente campurilor de floarea soarelui. Amestecurile de erbicide sunt adesea folosite pentru a acoperi intregul spectru de buruieni. Si pentru a creste eficienta erbicidelor, se recomanda realizarea unui sigiliu. Pulverizarea se realizeaza in faza a 2-4 frunze. Pentru aceasta lupta, se folosesc erbicide pentru floarea-soarelui, in care glifosatul este folosit ca substanta activa. Aceleasi erbicide lucreaza cu incredere impotriva radacinilor si a buruienilor rizomice.

Utilizarea erbicidelor este o necesitate

Floarea-soarelui este una dintre culturile extrem de productive si semnificative din punct de vedere economic in productia mondiala moderna. Conform diferitelor estimari, compozitia si structura componentelor campului cu buruieni determina de la 30 la 60% din riscuri la recoltare. Cercetarile stiintifice pe termen lung si experienta in utilizarea erbicidelor din sol, dovedesc obtinerea unei culturi planificate de catre producator, inclusiv in conditii de stres si deficienta de umiditate. Succesul tratamentelor erbicide depinde in mare masura de exactitatea conformitatii cu tehnologia de aplicare a acestora si de respectarea regulilor simple.

 

Pentru fiecare zona naturala specifica, au fost dezvoltate propriile tehnologii pentru cultivarea diverselor culturi. Erbicidele trebuie aplicate pe campuri in care predomina buruienile anuale. Tratamentele impotriva buruienilor perene si cu seminte mari, sunt efectuate in cultura de rotatie anterioara a culturilor. In cazul in care este necesara distrugerea buruienilor pe termen lung, trebuie utilizate preparate combinate, amestecuri pe baza de substante active de natura chimica diferita. Erbicidul combinat este eficient fiziologic impotriva unei game largi de buruieni si inlatura problema „buruienilor greu de controlat”, inclusiv in conditii meteorologice extreme. Efectul sinergic al erbicidului combinat se manifesta impotriva anumitor specii de daunatori, precum si a buruienilor greu de controlat.

Deoarece exista diferite tipuri de sol, trebuie sa se tina cont de faptul ca, dupa pulverizare, concentrarea si conservarea erbicidelor in sol, depinde de factorii solului, pH-ul solului, umiditatea si continutul materiei organice, precum si de proprietatile erbicidului in sine.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul