Criteriul National

Aplicatii si utilizari ale generatoarelor diesel industriale

Aplicatii si utilizari ale generatoarelor diesel industriale
martie 24
11:02 2020

Inca de la descoperirea sa, generatorul diesel a fost reinventat si dezvoltat pentru a avea performante tot mai bune si pentru a mari gama de aplicatii. Una dintre cele mai des intalnite utilizari din prezent este utilizarea generatoarelor pentru furnizarea energiei de rezerva atunci cand apar avarii. Generatoarele moderne sunt concepute pentru a monitoriza continuu curentul electric si pornesc in mod automat atunci cand apar intreruperi de curent electric, oprindu-se in momentul in care serviciul revine.

Un generator pe motorina pentru minerit

Un generator pe motorina se va dovedi cea mai buna solutie in minerit si este utilizat pe scara larga in operatiunile miniere din toata lumea. Aceste generatoare furnizeaza peste 70 de procente din puterea necesara pentru operatiunile de exploatare miniera de catre echipamente grelem asa cum sunt utilajele de excavare, burghiele, benzile transportoare si macarelele. Fie ca este extras gazul, carbunele, fierul sau metalele pretioase, generatoarele pe motorina sunt optiunea de baza in acest sens pentru ca sunt portabile si pot fi utilizate foarte usor in zonele miniere indepartate in care conditiile sunt extreme.

Rata foarte scazuta a volatilitatii combustibilului diesel il face o optiune mai sigura decat benzina pe campurile miniere. Generatoarele diesel sunt cunoscute pentru modul in care furnizeaza eficient energia electrica si pentru capacitatea pe care o au, ceea ce le face sursa ideala de energie si o optiune ideala pentru toate activitatile din domeniul minier.

Generator pe motorina pentru sanatate

Aceasta este una dintre cele mai sensibile industrii din mai multe puncte de vedere. Fara generatoare diesel care asigura o mare rezerva de energie, in cazul intreruperii curentului electric, foarte multe persoane din institutiile medicale isi pot pierde viata. Pacientii foarte bolnavi cum sunt cei de la unitatile de terapie intensiva sunt in pericol pentru ca masinile de asistenta si pompele de oxigen nu functioneaza atunci cand se intrerupe curentul electric.

Un generator pe motorina este cea mai fiabila sursa de energie de rezerva pentru spitale, deoarece este mult mai usor de intretinut decat generatoarele cu gaze naturale si asigura o alimentare foarte buna in momentul in care reteaua esueaza, pana cand se epuizeaza cantitatea de combustibil disponibil.

Un rezervor complet de motorina poate ajuta un intreg spital mai mult de 8 ore tinand cont de dimensiunea sa. Cu o cantitate suficienta de combustibil stocat, generatoarele pot sa asigure o putere de rezerva pentru mai mult de 48 de ore.

Generator de curent pe motorina pentru comert

 

Nimeni din industria comerciala nu vrea sa piarda bani, insa intreruperea curentului electric fara un plan de rezerva poate genera mari probleme. Intreruperile din spatiile comerciale inseamna pierderi majore de venituri si chiar oprirea completa a operatiunilor. Toate aceste pierderi si inconveniente nu pot fi comparate cu costul investitiei intr-un generator de curent pe motorina.

Aceste domenii au nevoie de curent si cea mai buna varianta prin care il pot obtine este cu ajutorul generatoarelor diesel. Pretul pentru aceste generatoare se va amortiza rapid atunci cand va aparea nevoia de a le utiliza. Un generator poate face diferenta dintre o afacere care isi opreste activitatea si una care ramane productiva.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Marius

Marius

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul