Criteriul National

Apologia pentru un masaj terapeutic la job!

Apologia pentru un masaj terapeutic la job!
septembrie 03
11:24 2017

masaj terapeuticInainte de a intra in tema, vreau sa raspund unor corporatisti care vor veni cu tot felul de argumente si contre cu privire la utilitatea unui masaj la birou. Ideea e simpla. Pentru ca toamna asta care abia a venit sa nu fie un stres in plus la job, e important sa intelegem ,,a priori” importanta unor lucruri.

Ideile care urmeaza nu au nicio legatura cu temperatura de afara. Nu stiu cum faceti voi, dar eu, cand vreau sa ma relaxez la job, imi place sa folosesc serviciile de masaj de relaxare  in cele mai creative, mai spectaculoase moduri cu putinta. De la reflexoterapie la kinetoterapie, de la masaj de relaxare cu uleiuri volatile la exercitii pentru destresare.

Si daca utilitatea intrinseca a unui masaj la birou nu e de la sine inteles, eu zic ca mai poti privi situatia sau provocarea si din alta paradigma. Sa presupunem ca vrei sa-ti impresionezi seful, noua colega sau personalul de la alt departament. Daca vrei sa ii suprinzi placut, surprinde-i cu o sesiune de masaj pe scaun la birou.

Apreciezi munca pe care o face o colega sau un coleg de la departamentul contabil?  Se apropie ziau de nastere a unui angajat care iti e apropiat? Arata-i sau arata-le multumirea ta intr-un mod pe care nu-l poti defini, pentru ca activitatea lor te face sa zambesti colorat de fiecare data cand esti in preajma lor/ei/lui, pentru ca sunt oameni protectori pe care te poti baza si care te respecta si care iti respecta libertatea la fel de mult pe cat te respecta pe tine.

De la relaxarea muschilor la birou la relaxarea mentala

Studiile au aratat ca atunci cand esti incordat din cauza unor pozitii defectuoase la locul de munca, ajungi sa te transformi intr-o persoana extrem de irascibila pentru ca durerea corporala se transfera catre tot corpul, implicit si catre zona cerebrala. Daca vrei sa pleci de la birou si ti-ai stabilit o intalnire cu cineva drag tie, e important sa iti relaxezi muschii cervicali ca sa poti sa privesti intalnirea relaxat.

Iti garantez ca daca corpul tau e relaxat si mintea ta va putea sa-si proiecteze tot ceea ce vrea. Sa presupunem ca vrei sa te intalnesti cu persoana iubita.  Incearca sa o faci sa se simta dorita si speciala cu gesturi aparent simple. Spune-i cat de cald si frig iti e in acelasi timp in timp ce o privesti, o saruti, surprinde-i reactiile si invit-o la dans chiar daca esti intr-un restaurant unde lumea doar mananca in liniste in acorduri de muzica blues. Spune tot ce ai de spus fara cuvinte dar fii sincer, teribil de sincer.

Ar trebui sa te panicheze momentele de plictiseala si alcamie de la birou. Am devenit atat de superficiali si sedentari incat ni se pare firesc sa ne obisnuim cu durerile musculare decat sa invat sa ne relaxam proactiv ajutati fiind de un specialist avizat in reflexoterapie, masaj de relaxare sau terapeutic.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo