Criteriul National

Apologia pentru un masaj terapeutic la job!

Apologia pentru un masaj terapeutic la job!
septembrie 03
11:24 2017

masaj terapeuticInainte de a intra in tema, vreau sa raspund unor corporatisti care vor veni cu tot felul de argumente si contre cu privire la utilitatea unui masaj la birou. Ideea e simpla. Pentru ca toamna asta care abia a venit sa nu fie un stres in plus la job, e important sa intelegem ,,a priori” importanta unor lucruri.

Ideile care urmeaza nu au nicio legatura cu temperatura de afara. Nu stiu cum faceti voi, dar eu, cand vreau sa ma relaxez la job, imi place sa folosesc serviciile de masaj de relaxare  in cele mai creative, mai spectaculoase moduri cu putinta. De la reflexoterapie la kinetoterapie, de la masaj de relaxare cu uleiuri volatile la exercitii pentru destresare.

Si daca utilitatea intrinseca a unui masaj la birou nu e de la sine inteles, eu zic ca mai poti privi situatia sau provocarea si din alta paradigma. Sa presupunem ca vrei sa-ti impresionezi seful, noua colega sau personalul de la alt departament. Daca vrei sa ii suprinzi placut, surprinde-i cu o sesiune de masaj pe scaun la birou.

Apreciezi munca pe care o face o colega sau un coleg de la departamentul contabil?  Se apropie ziau de nastere a unui angajat care iti e apropiat? Arata-i sau arata-le multumirea ta intr-un mod pe care nu-l poti defini, pentru ca activitatea lor te face sa zambesti colorat de fiecare data cand esti in preajma lor/ei/lui, pentru ca sunt oameni protectori pe care te poti baza si care te respecta si care iti respecta libertatea la fel de mult pe cat te respecta pe tine.

De la relaxarea muschilor la birou la relaxarea mentala

Studiile au aratat ca atunci cand esti incordat din cauza unor pozitii defectuoase la locul de munca, ajungi sa te transformi intr-o persoana extrem de irascibila pentru ca durerea corporala se transfera catre tot corpul, implicit si catre zona cerebrala. Daca vrei sa pleci de la birou si ti-ai stabilit o intalnire cu cineva drag tie, e important sa iti relaxezi muschii cervicali ca sa poti sa privesti intalnirea relaxat.

Iti garantez ca daca corpul tau e relaxat si mintea ta va putea sa-si proiecteze tot ceea ce vrea. Sa presupunem ca vrei sa te intalnesti cu persoana iubita.  Incearca sa o faci sa se simta dorita si speciala cu gesturi aparent simple. Spune-i cat de cald si frig iti e in acelasi timp in timp ce o privesti, o saruti, surprinde-i reactiile si invit-o la dans chiar daca esti intr-un restaurant unde lumea doar mananca in liniste in acorduri de muzica blues. Spune tot ce ai de spus fara cuvinte dar fii sincer, teribil de sincer.

Ar trebui sa te panicheze momentele de plictiseala si alcamie de la birou. Am devenit atat de superficiali si sedentari incat ni se pare firesc sa ne obisnuim cu durerile musculare decat sa invat sa ne relaxam proactiv ajutati fiind de un specialist avizat in reflexoterapie, masaj de relaxare sau terapeutic.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo