Criteriul National

Apple ia in considerare un MacBook Pro de 16.5”

Apple ia in considerare un MacBook Pro de 16.5”
aprilie 03
12:17 2019

S-au spus multe despre actuala generație MacBook Pro. Sunt subțiri, foarte portabile și prezintă o serie de specificații foarte controversate. Deși Apple a rezolvat câteva dintre aceste probleme, zvonurile indică dezvoltarea unui nou model, cu diagonala de 16.5”.

Profesioniștii s-au simțit neglijați de către Apple de prin 2012 încoace. Cu toate că Apple a continuat să lanseze produse ale căror nume conțineau și marca „Pro”, profesioniștii nu au fost mulțumiți de eforturile Apple.

Până în 2017, laptopurile nu s-au ridicat la înălțimea așteptărilor celor mai pretențioși dintre utilizatori. Odată cu lansarea celei de-a 8-a generație a procesoarelor Intel Core, modelele MacBook Pro de 15” au primit o bine meritată creștere în performanță.

Cu toate astea, testele au arătat că dimensiunile compacte ale modelului de 15” nu permit rularea procesoarelor la capacitate maximă pentru perioade lungi de timp. Pentru profesioniștii ce au nevoie de putere de procesare în permanență, aceste limitări afectează serios fluxul de lucru.

De aceea, speranța cade pe zvonitul model de 16.5”. Dacă va fi lansat în acest an, noul MacBook Pro ar pune punct unei pauze de 8 ani în care Apple a lansat modele de maxim 15”.

Până în 2012, Apple a oferit profesioniștilor un model de 17”. Masiv, cu o baterie impresionantă și un ecran cu o rezoluție extrem de atrăgătoare (1920×1200 pixeli), Pro-ul de 17” a fost laptopul perfect pentru cei în căutarea unui laptop replacement.

De ce Apple pare a opta pentru un model de 16.5” și nu 17”? Cel mai probabil din motive de scalare a rezoluției. Modelul de 15” afișează 220 de pixeli per inch, iar dacă păstrăm aceeași densitate și același raport al laturilor, ne putem aștepta ca viitorul MacBook Pro 16.5” să aibă o rezoluție de aproximativ 3080×1925 pixeli. Nu se va apropia de ecranul de 27” pe care îl regăsim în modelele iMac 5K sau iMac Pro, însă va fi cea mai mare rezoluție pe care Apple o va pune într-un laptop.

Dincolo de display, viitorul MacBook Pro 16.5” ar trebui să ruleze cele mai rapide procesoare create de Intel, fără a întâmpina problema încălzirii. Alături de noi soluții grafice de la AMD, profesioniștii par a primi laptopul pe care îl așteaptă de foarte mulți ani.

Iar dacă laptopul nu este de ajuns, 2019 este anul în care Apple va prezenta noul Mac Pro. Actuala generație a primit destule critici, principala fiind modul foarte nefericit în care Apple își forțează utilizatorii să extindă funcționalitatea calculatorului. În 2017, Apple și-a recunoscut greșeala și a admis că lucrează la un înlocuitor, iar 2019 este anul în care îl vom vedea. Multe lucruri nu se știu despre noul Mac Pro, însă aceleași zvonuri indică modularitatea pe care Apple a implementat-o în modelele din anii 2000. Astfel, viitorul Mac Pro va permite utilizatorilor să schimbe componentele după bunul plac.

Până în iunie, când se presupune că vom avea primele informații legate de un nou MacBook Pro, dar și de viitorul Mac Pro, putem doar să speculăm ceea ce Apple va lansa. Din fericire, Apple ne va ține ocupați cu evenimentul de la sfârșitul lunii martie, când cel mai probabil vom avea parte de noi iPad-uri ieftine.

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Nikolas

Nikolas

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul