Criteriul National

Apple ia in considerare un MacBook Pro de 16.5”

Apple ia in considerare un MacBook Pro de 16.5”
aprilie 03
12:17 2019

S-au spus multe despre actuala generație MacBook Pro. Sunt subțiri, foarte portabile și prezintă o serie de specificații foarte controversate. Deși Apple a rezolvat câteva dintre aceste probleme, zvonurile indică dezvoltarea unui nou model, cu diagonala de 16.5”.

Profesioniștii s-au simțit neglijați de către Apple de prin 2012 încoace. Cu toate că Apple a continuat să lanseze produse ale căror nume conțineau și marca „Pro”, profesioniștii nu au fost mulțumiți de eforturile Apple.

Până în 2017, laptopurile nu s-au ridicat la înălțimea așteptărilor celor mai pretențioși dintre utilizatori. Odată cu lansarea celei de-a 8-a generație a procesoarelor Intel Core, modelele MacBook Pro de 15” au primit o bine meritată creștere în performanță.

Cu toate astea, testele au arătat că dimensiunile compacte ale modelului de 15” nu permit rularea procesoarelor la capacitate maximă pentru perioade lungi de timp. Pentru profesioniștii ce au nevoie de putere de procesare în permanență, aceste limitări afectează serios fluxul de lucru.

De aceea, speranța cade pe zvonitul model de 16.5”. Dacă va fi lansat în acest an, noul MacBook Pro ar pune punct unei pauze de 8 ani în care Apple a lansat modele de maxim 15”.

Până în 2012, Apple a oferit profesioniștilor un model de 17”. Masiv, cu o baterie impresionantă și un ecran cu o rezoluție extrem de atrăgătoare (1920×1200 pixeli), Pro-ul de 17” a fost laptopul perfect pentru cei în căutarea unui laptop replacement.

De ce Apple pare a opta pentru un model de 16.5” și nu 17”? Cel mai probabil din motive de scalare a rezoluției. Modelul de 15” afișează 220 de pixeli per inch, iar dacă păstrăm aceeași densitate și același raport al laturilor, ne putem aștepta ca viitorul MacBook Pro 16.5” să aibă o rezoluție de aproximativ 3080×1925 pixeli. Nu se va apropia de ecranul de 27” pe care îl regăsim în modelele iMac 5K sau iMac Pro, însă va fi cea mai mare rezoluție pe care Apple o va pune într-un laptop.

Dincolo de display, viitorul MacBook Pro 16.5” ar trebui să ruleze cele mai rapide procesoare create de Intel, fără a întâmpina problema încălzirii. Alături de noi soluții grafice de la AMD, profesioniștii par a primi laptopul pe care îl așteaptă de foarte mulți ani.

Iar dacă laptopul nu este de ajuns, 2019 este anul în care Apple va prezenta noul Mac Pro. Actuala generație a primit destule critici, principala fiind modul foarte nefericit în care Apple își forțează utilizatorii să extindă funcționalitatea calculatorului. În 2017, Apple și-a recunoscut greșeala și a admis că lucrează la un înlocuitor, iar 2019 este anul în care îl vom vedea. Multe lucruri nu se știu despre noul Mac Pro, însă aceleași zvonuri indică modularitatea pe care Apple a implementat-o în modelele din anii 2000. Astfel, viitorul Mac Pro va permite utilizatorilor să schimbe componentele după bunul plac.

Până în iunie, când se presupune că vom avea primele informații legate de un nou MacBook Pro, dar și de viitorul Mac Pro, putem doar să speculăm ceea ce Apple va lansa. Din fericire, Apple ne va ține ocupați cu evenimentul de la sfârșitul lunii martie, când cel mai probabil vom avea parte de noi iPad-uri ieftine.

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Nikolas

Nikolas

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei