Criteriul National

Aproape 20 de mii de cereri la schema de finanţare pentru capital de lucru pentru IMM-uri s-au înregistrat într-o zi – Companii

Aproape 20 de mii de cereri la schema de finanţare pentru capital de lucru pentru IMM-uri s-au înregistrat într-o zi – Companii
octombrie 22
20:33 2020
Schema de finanţare pentru capital de lucru pentru IMM-uri prezintă foarte mare interes, fiind întregistrate joi aproape 20 de mii de cereri, în condițiile în care a fost demarată la ora 11.00, potrivit ministrului economi Virgil Popescu. Acesta a declarat la începutul ședinței de Guvern de joi că în primele minute erau 9.000 de cereri simultane și crede că bugetul este deja epuizat.

„Astăzi, la ora 11.00, am dat drumul la schema 2 de finanţare. În primele minute, am avut 9.000 de cereri simultane la deschidere. În urmă cu o oră şi ceva aveam 19.789 de cereri. Se închide miercuri 28″, a spus ministrul.

Acesta crede că bugetul este deja epuizat. „În mod normal, după numărul de cereri, bugetul este cam epuizat, cele 350 de milioane sunt epuizate. Evident, trebuie să şi vedem fiecare companie câţi bani a cerut, maximum este de 150.000 de euro, trebuie să şi vedem dacă sunt eligibile. Este prima aplicaţie în care întreprinzătorii, IMM-işti, nu mai trebuie să se ducă la un ghişeu să scoată un certificat să-l aducă la noi, să se ducă la alt ghişeu, pur şi simplu se interoghează automat toate bazele de date şi automat răspunsul vine după interogarea acestor baze de date”, a mai afirmat ministrul.

Virgil Popescu a mai spus că miercuri seară s-a încheiat primul call de proiecte pe schema 1, cu microgranturi de 2.000 de euro. Până miercuri seara, 29.215 companii au depus cerere de finanţare pentru aceste 2.000 de euro, a afirmat ministrul. Acesta a spus că nu a fost consumat întregul buget. „Am observat, pe parcursul unei săptămâni şi prelungirea de vineri, până marţi, o uşoară scădere şi faptul că, practic, nu mai erau depuneri de cereri de finanţare, am oprit proiectul miercuri seară”, a mai afirmat Virgil Popescu.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul