Criteriul National

APROAPE CAMPIONI!Liderul din Premier League -Leicester City-încă un pas câştigat spre titlul istoric!

APROAPE CAMPIONI!Liderul din Premier League -Leicester City-încă un pas câştigat spre titlul istoric!
aprilie 03
15:47 2016

Leicester City este un nume care în urmă cu un an nu stârnea nicio emoţie în lumea fotbalului.  Cu toate acestea,în ultimele luni a fost, este și rîmâne pe buzele tuturor microbiştilor, fiind extrem de aproape de câştigarea titlului în Premier League, ceea ce ar reprezenta cea mai mare surpriză din istoria competiţiei.

 

leicester

Liderul surpriză din Albion-Leicester City a câştigat cu 1-0 meciul cu Southampton de acasă, cu un gol marcat de Wes Morgan în minutul 38, printr-o lovitură de cap bine ţintită. Succesul echipei alb-albastre o depărtează la şapte puncte de Tottenham, ocupanta locului secund, cu doar şase etape rămase de jucat din campionatul englez.

https://www.youtube.com/watch?v=VSFnisDld64

 

Dintr-o candidată mai degrabă în a evita retrogradarea, Leicester a realizat un sezon de excepție și în prezent a devenit acum principala favorită la câştigarea titlului, pe care îl poate obţine matematic dacă se impune în următoarele patru din ultimele şase runde.

Echipa antrnorului italian Claudio Ranieri mai are de jucat cu Sunderland (deplasare), West Ham (acasă), Swansea (acasă), Manchester Untied (deplasare), Everton (acasă), Chelsea (deplasare).

Leicester City nu a câştigat niciodată campionatul Angliei. Formaţia a promovat în 2014 în prima ligă, iar sezonul trecut au terminat pe locul 14 în clasament.

Practic, Leicester se poate impune şi cu mai puţine puncte, pentru că nici Tottenham sau Arsenal n-au dovedit că sunt capabile de succese în serie. Cum săptămâna viitoare Spurs joacă acasă cu Manchester United, iar Arsenal pe terenul lui West Ham, adică două partide extrem de echilibrate, Leicester poate face încă un pas în faţă spre împlinirea unui vis.

Unul dintre motivele pentru care Leicester face destul de multă lume fericită e povestea pe care o spune, o naraţiune mult mai veche decât clubul. E povestea eroului improbabil, „the underdog‟, cel care pleacă la un drum greu fără ajutor, fără resurse, fără șansă de izbândă. Dacă nu sunteți fanul unuia dintre Goliaţii din Premier League, nu prea aveți cum să nu simpatizați măcar cu un David atât de dârz. Mai mult, structura fotbalului modern a furat ceva din imprevizibilitatea atât de bine cunoscută a sportului.Asta e ceea ce face dintr-o posibilă victorie a unei echipe atât de mici ceva aproape neverosimil.

Leicester City

 

 

Reamintesc clasamentul la zi în Premier League:

1.Leicester 69

2. Tottenham 62

3. Arsenal 58 (un meci mai puţin)

 

Sursa foto : www.espnfc.com

 

Redacția ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo