Criteriul National

APROAPE CAMPIONI!Liderul din Premier League -Leicester City-încă un pas câştigat spre titlul istoric!

APROAPE CAMPIONI!Liderul din Premier League -Leicester City-încă un pas câştigat spre titlul istoric!
aprilie 03
15:47 2016

Leicester City este un nume care în urmă cu un an nu stârnea nicio emoţie în lumea fotbalului.  Cu toate acestea,în ultimele luni a fost, este și rîmâne pe buzele tuturor microbiştilor, fiind extrem de aproape de câştigarea titlului în Premier League, ceea ce ar reprezenta cea mai mare surpriză din istoria competiţiei.

 

leicester

Liderul surpriză din Albion-Leicester City a câştigat cu 1-0 meciul cu Southampton de acasă, cu un gol marcat de Wes Morgan în minutul 38, printr-o lovitură de cap bine ţintită. Succesul echipei alb-albastre o depărtează la şapte puncte de Tottenham, ocupanta locului secund, cu doar şase etape rămase de jucat din campionatul englez.

https://www.youtube.com/watch?v=VSFnisDld64

 

Dintr-o candidată mai degrabă în a evita retrogradarea, Leicester a realizat un sezon de excepție și în prezent a devenit acum principala favorită la câştigarea titlului, pe care îl poate obţine matematic dacă se impune în următoarele patru din ultimele şase runde.

Echipa antrnorului italian Claudio Ranieri mai are de jucat cu Sunderland (deplasare), West Ham (acasă), Swansea (acasă), Manchester Untied (deplasare), Everton (acasă), Chelsea (deplasare).

Leicester City nu a câştigat niciodată campionatul Angliei. Formaţia a promovat în 2014 în prima ligă, iar sezonul trecut au terminat pe locul 14 în clasament.

Practic, Leicester se poate impune şi cu mai puţine puncte, pentru că nici Tottenham sau Arsenal n-au dovedit că sunt capabile de succese în serie. Cum săptămâna viitoare Spurs joacă acasă cu Manchester United, iar Arsenal pe terenul lui West Ham, adică două partide extrem de echilibrate, Leicester poate face încă un pas în faţă spre împlinirea unui vis.

Unul dintre motivele pentru care Leicester face destul de multă lume fericită e povestea pe care o spune, o naraţiune mult mai veche decât clubul. E povestea eroului improbabil, „the underdog‟, cel care pleacă la un drum greu fără ajutor, fără resurse, fără șansă de izbândă. Dacă nu sunteți fanul unuia dintre Goliaţii din Premier League, nu prea aveți cum să nu simpatizați măcar cu un David atât de dârz. Mai mult, structura fotbalului modern a furat ceva din imprevizibilitatea atât de bine cunoscută a sportului.Asta e ceea ce face dintr-o posibilă victorie a unei echipe atât de mici ceva aproape neverosimil.

Leicester City

 

 

Reamintesc clasamentul la zi în Premier League:

1.Leicester 69

2. Tottenham 62

3. Arsenal 58 (un meci mai puţin)

 

Sursa foto : www.espnfc.com

 

Redacția ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo