Criteriul National

Aragaz clasic sau plita si cuptor incorporabil

 Breaking News
Aragaz clasic sau plita si cuptor incorporabil
august 11
07:36 2017

Ai un cuptor mai vechi care incepe sa aiba cate o problema pe ici pe colo si care nu mai coace uniform la fel ca la inceput si ai decis sa-l schimbi cu unul incorporabil dar nu stii pe care sa-l alegi? Nicio problema, vom incerca sa integram in acest articol toate informatiile de care ai nevoie pentru a alege cel mai bun cuptor incorporabil.

In comert sunt mai multe tipuri de cuptoare incorporabile, dar cele mai multe comaparatii se fac intre cuptoarele pe gaz si cele electrice. Primele sunt cele ce ne ajuta sa economisim mai mult, dar cele din a doua categorie sunt cele ce coc mai bine dupa parerea majoritatii.

cuptor incorporabil

Ca sa putem alege cel mai bun cuptor incorporabil nu trebuie sa tinem cont doar de raportul calitate/pret ci mai ales de modul in care vrei sa-l folosesti. Daca preferi sa gatesti mai mult preparate din carne vei avea nevoie de un cuptor ventilat, in timp ce pentru a coace cele mai bune prajituri vei avea nevoie de unul static.Daca factura la curent este deja prea mare si tu vei folosi des cuptorul, atunci e mai bine sa alegi unul pe gaz care impreuna cu aragazul pe gaz, este asa cum am spus si mai sus varianta care permite sa economisiti mai mult.

Cuptoarele electrice prezinta avantajul de a pastra o temperatura constanta pe toata suprafata de copt.Trebuie sa specificam insa ce si cuptoarele pe gaz moderne sunt dotate cu termostat ce reduc la minim aceasta problema.Cele pe gaz trebuie dotate cu sistem de siguranta ce previne incidentele in caz de scapari de gaz.

Din punct de vedere al sigurantei, un cuptor electric modern este de preferat unuia pe gaz.

Asa ca, tragand linie, daca vrem sa economisim cumparam un cuptor incorporabil pe gaz, iar daca bugetul nu ne pune probleme, e mai bine sa ne orientam spre cuptorul incorporabil electric, mai comod si mai sigur.

cuptor incorporabil

Un alt criteriu de deparajare este: autocuratire sau curatire manuala?
Cele ce se curata singure sunt o solutie valida pentru cine foloseste cuptorul des si nu are prea mult timp pentru curatirea acestuia. In caomert exista doua tipuri de cuptoare cu autocuratare: pirolitica si catalitica.

Primele au un buton prin care se activeaza functia de autocuratire. Prin aceasta functie in cuptor se va atinge temperatura de 400-500 grade, temperatura ce va face sa se topeasca grasimea si murdaria lipite de peretii cuptorului. La sfarsitul acestei operatiuni este de ajuns sa adunam resturile cu o laveta umeda.

Cuptoarele catalitice in schimb, functioneaza altfel:peretii sunt facuti din material ce nu permite grasimii sa se depuna.

Sunt mai ieftine cele pirolitice, dar au nevoie de mentenanta mai des, la fiecare 2-3 ani peretii trebuie inlocuiti.

Daca nu te intereseaza functia de autocuratire poti economisi si mai mult. In comert se gasesc destule produse eficiente pentru curatirea cuptoarelor.

Dupa cum ai vazut, in comert sunt multe tipuri de cuptoare incorporabile: ventilat, static, electric sau pe gaz, cu fuctie de autocuratare sau fara, cu display digital sau cu butoane clasice. Care este cel mai bun cuptor incorporabil? Simplu! Nu exista un cel mai bun in general ci doar un tip mai mult sau mai putin adaptat nevoilor tale. Ce preferi? Sa economisesti energie electrica? Ia-l pe cel pe gaz! Vrei sa obtii preparate deein carne si peste perfecte? Atunci alege unul electric ventilat.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

SmartSEO

SmartSEO

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo