Criteriul National

Aragaz clasic sau plita si cuptor incorporabil

 Breaking News
Aragaz clasic sau plita si cuptor incorporabil
august 11
07:36 2017

Ai un cuptor mai vechi care incepe sa aiba cate o problema pe ici pe colo si care nu mai coace uniform la fel ca la inceput si ai decis sa-l schimbi cu unul incorporabil dar nu stii pe care sa-l alegi? Nicio problema, vom incerca sa integram in acest articol toate informatiile de care ai nevoie pentru a alege cel mai bun cuptor incorporabil.

In comert sunt mai multe tipuri de cuptoare incorporabile, dar cele mai multe comaparatii se fac intre cuptoarele pe gaz si cele electrice. Primele sunt cele ce ne ajuta sa economisim mai mult, dar cele din a doua categorie sunt cele ce coc mai bine dupa parerea majoritatii.

cuptor incorporabil

Ca sa putem alege cel mai bun cuptor incorporabil nu trebuie sa tinem cont doar de raportul calitate/pret ci mai ales de modul in care vrei sa-l folosesti. Daca preferi sa gatesti mai mult preparate din carne vei avea nevoie de un cuptor ventilat, in timp ce pentru a coace cele mai bune prajituri vei avea nevoie de unul static.Daca factura la curent este deja prea mare si tu vei folosi des cuptorul, atunci e mai bine sa alegi unul pe gaz care impreuna cu aragazul pe gaz, este asa cum am spus si mai sus varianta care permite sa economisiti mai mult.

Cuptoarele electrice prezinta avantajul de a pastra o temperatura constanta pe toata suprafata de copt.Trebuie sa specificam insa ce si cuptoarele pe gaz moderne sunt dotate cu termostat ce reduc la minim aceasta problema.Cele pe gaz trebuie dotate cu sistem de siguranta ce previne incidentele in caz de scapari de gaz.

Din punct de vedere al sigurantei, un cuptor electric modern este de preferat unuia pe gaz.

Asa ca, tragand linie, daca vrem sa economisim cumparam un cuptor incorporabil pe gaz, iar daca bugetul nu ne pune probleme, e mai bine sa ne orientam spre cuptorul incorporabil electric, mai comod si mai sigur.

cuptor incorporabil

Un alt criteriu de deparajare este: autocuratire sau curatire manuala?
Cele ce se curata singure sunt o solutie valida pentru cine foloseste cuptorul des si nu are prea mult timp pentru curatirea acestuia. In caomert exista doua tipuri de cuptoare cu autocuratare: pirolitica si catalitica.

Primele au un buton prin care se activeaza functia de autocuratire. Prin aceasta functie in cuptor se va atinge temperatura de 400-500 grade, temperatura ce va face sa se topeasca grasimea si murdaria lipite de peretii cuptorului. La sfarsitul acestei operatiuni este de ajuns sa adunam resturile cu o laveta umeda.

Cuptoarele catalitice in schimb, functioneaza altfel:peretii sunt facuti din material ce nu permite grasimii sa se depuna.

Sunt mai ieftine cele pirolitice, dar au nevoie de mentenanta mai des, la fiecare 2-3 ani peretii trebuie inlocuiti.

Daca nu te intereseaza functia de autocuratire poti economisi si mai mult. In comert se gasesc destule produse eficiente pentru curatirea cuptoarelor.

Dupa cum ai vazut, in comert sunt multe tipuri de cuptoare incorporabile: ventilat, static, electric sau pe gaz, cu fuctie de autocuratare sau fara, cu display digital sau cu butoane clasice. Care este cel mai bun cuptor incorporabil? Simplu! Nu exista un cel mai bun in general ci doar un tip mai mult sau mai putin adaptat nevoilor tale. Ce preferi? Sa economisesti energie electrica? Ia-l pe cel pe gaz! Vrei sa obtii preparate deein carne si peste perfecte? Atunci alege unul electric ventilat.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

SmartSEO

SmartSEO

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul