Criteriul National

Arbitrele Bonaventura, despre decizia care a stabilit campioana mondială la handbal feminin: „Nu am avut niciun dubiu” – TeamBall

Arbitrele Bonaventura, despre decizia care a stabilit campioana mondială la handbal feminin: „Nu am avut niciun dubiu” – TeamBall
decembrie 16
21:46 2019
​Arbitrele gemene franceze Charlotte şi Julie Bonaventura au afirmat că nu au avut niciun dubiu când au luat decizia care a stabilit campioana mondială la handbal feminin, în ultimele şase secunde ale finale dintre Olanda şi Spania, potrivit News.ro.

„Rolul nostru este de a aplica regulamentul. În momentul în care am luat decizia, nu am avut nicio îndoială. Am fost chiar lângă acţiune şi am avut un bun câmp vizual. În momentul blocajului, mingea nu a părăsit în întregime suprafaţa careului. S-a întâmplat în ultimele 30 de secunde, aşa că această situaţie a antrenat un cartonaş roşu şi o lovitură de la 7 metri. Arbitrele de rezervă au observat acelaşi lucru, ne-au confirmat după meci.

În astfel momente ale jocului, trebuie să ai suficientă prospeţime psihică pentru a analiza situaţia şi a decide cu calm. Este posibil să fie pusă la îndoială (n.r. – decizia), dar nu a fost nevoie de nicio inregistrare video la acest campionat mondial.

Decizia a fost logică şi nu a justificat o declaraţie oficială a IHF. Spaniolul Ramon Gallego, şeful arbitrilor IHF, a explicat-o într-un interviu, duminică seară. La acest campionat mondial, înainte de finală, nu a existat nicio situaţie în ultimele 30 de secunde, iar acest lucru dovedeşte că viaţa unui arbitru nu este floare la ureche. Îi face pe oameni să vorbească şi arată, dacă ar mai fi fost necesar, că arbitrajul nu este simplu. Trebuie să ştii regulile în toată fineţea lor”, a declarat Julie, pentru site-ul Federaţiei Franceze de Handbal.

Naţionala de handbal feminin a Olandei a câştigat, duminică, medalia de aur la Campionatul Mondial din Japonia, după ce a învins, în finala competiţiei, reprezentativa Spaniei, cu scorul de 30-29 (16-13).

Olandezele s-au impus după o lovitură de la şapte metri fructificată cu şase secunde înainte de final. La scorul de 29-29, Barbosa a ratat atacul Spaniei, iar Ainhoa Hernandez Serradora a blocat intenţionat mingea pe care portarul Olandei încerca să o trimită pe contraatac. Arbitrele Bonaventura au considerat că mingea se afla în semicerc în momentul în care sportiva spaniolă a blocat-o, impiedicând astfel acţiunea adversarelor, şi au dictat lovitură de la şapte metri pentru olandeze şi cartonaş roşu jucătoarei iberice. Lois Abbingh, fostă jucătoare la HCM Baia Mare, a marcat golul victoriei.

La această ediţie a CM, gemenele Bonaventura au condus nouă partide.

Citește și: Olanda, campioana mondială la handbal feminin (30-29 vs Spania) / Lois Abbingh aduce batavelor primul titlu, după un final dramatic

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul