Criteriul National

Arderea tip lumânare, avantajul principal al centralelor pe lemne Liepsnele

Arderea tip lumânare, avantajul principal al centralelor pe lemne Liepsnele
martie 27
14:12 2020

Dacă vei căuta recomandări de centrale pe lemne pe internet, atunci vei observa foarte curând că modelele de centrale marca Liepsnele sunt cel mai adesea printre recomandări. Bloggerii le recomandă, instalatorii și ei dar chiar și persoanele care folosesc deja o centrală Liepsnele în gospodărie.

Te vei întreba probabil care este motivul pentru care toată lumea le recomandă. Ei bine, nu există un singur motiv ci o serie de avantaje cu care centralele pe lemne Liepsnele s-au remarcat de-a lungul timpului.

Dar, unul dintre cele mai importante motive pentru care centralele pe lemne de la Liepsnele sunt atât de apreciate este reprezentat de faptul că folosesc principiul de ardere tip lumânare.

Acest principiu de ardere a stârnit foarte mult interes în ultima perioadă, iar de aceea ne-am propus ca în acest articol să vorbim în mod special despre aceste centrale pe lemne cu ardere tip lumanare Liepsnele atât de apreciate în România.

Iată ce ar trebui să știi și tu despre arderea tip lumânare:

Are loc din partea superioară a buncărului

De cele mai multe ori suntem obișnuiți ca focul să ardă de jos în sus, iar astfel o cantitate de lemne arde în timp scurt iar toată căldura produsă ajunge să se risipească. Ei bine, arderea tip lumânare vine ca o soluție pentru această problemă.

Iar asta deoarece arderea începe din partea superioară și astfel poate fi considerată o ardere treptată. Este lentă și totodată face ca puterea calorică a lemnului să nu fie folosită în zadar, ci dimpotrivă.

Astfel, toată cantitatea de lemne va fi arsă în mod inteligent iar căldura va ajunge în casă pe termen lung, iar nimic nu se pierde. Sună avantajos, nu?

Asigură autonomie extinsă

Arderea tip lumânare mai este apreciată și pentru faptul că poate garanta o autonomie foarte generoasă. Așa cum spuneam, arderea tip lumânare este de regulă lentă, așa că este de la sine înțeles că întregul buncăr de lemne nu este ars cât ai clipi, ci dimpotrivă.

Cu cât rezervorul de combustibil este mai generos, cu atât și autonomia va fi mai extinsă. În cazul centralelor pe lemne Liepsnele, despre care am menționat deja că folosesc arderea tip lumânare, vorbim despre o autonomie care poate ajunge până la 30 de ore.

Iar această autonomie se datorează desigur în cea mai mare parte principiului de ardere tip lumânare.

Face economie de combustibil

Așa cum spuneam, arderea de tip lumânare reușește să convingă prin faptul că nimic nu se pierde, deci nu se face risipă. Astfel, lemnul este ars în totalitate iar resturile sunt foarte puține, inclusiv cenușa. Puterea calorică a lemnului este consumată în totalitate astfel încât să se poată obține cât mai multă căldură cu o cantitate de lemne cât mai redusă.

Prin urmare, putem afirma fără rețineri că arderea tip candle poate fi considerată a fi foarte avantajoasă și din punct economic, iar asta deoarece te ajută să faci economie de combustibil și totodată să reduci costurile pentru încălzire.

Acestea sunt așadar principalele avantaje ale arderii tip lumânare. Te-au convins că trebuie să folosești și tu o centrală pe lemne Liepsnele?

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Anabell

Anabell

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul