Criteriul National

Are importanta varsta intr-o relatie?

Are importanta varsta intr-o relatie?
septembrie 04
09:27 2017

Varsta partenerului sau a partenerei nu mai este privita ca un impedment in construirea relatiei, atata timp cat ambii au trecut de varsta majoratului. Relatiile ude diferentele de varsta sunt destul de mari apar tot mai des in ultima perioada, ca semn al trecerii peste mentaliatile invechite, dar si lipsei de interes din partea cuplului cu privire la parerile celor din jur.

Desi inca mai exista anumite principii conform carora un barbat insotit de o femeie mai tanara este mai bine vazut in comparatie cu unul tanar insotit de o femeie mai in varsta, insa atata timp cat relatia celor doi functioneaza, parerile celor din jur trebuie sa fie cat mai putin importante.

Avand in vedere evolutia tehnologiei, cele mai multe relatii se construiesc in mediul virtual, existand chia si situatii in care cei doi indragostiti comunica numai prin intermediul internetului. Cele mai nonconformiste joburi implica persoane aflate in relatii de comunicare, iar videochatul este domeniul in care varsta nu are importanta. Modelele din videochat sunt cele care discuta cel mai mult cu membrii online, uneori hiar si depsre relatiile amoroase ale acestora, despre multumirea pe care o au cu privire la modul in care decurg lucrurile si multe alte subiecte.

S-a demonstrat de-a lungul timpului ca iubirea nu are varsta, de la vedete internationale care au ales sa se afiseze cu parteneri mai tineri, la oamenii simpli din viata de zi cu zi. La baza unei relatii de succes sta in primul rand increderea si respectul reciproc, care de cele mai multe ori echilibreaza si formeaza o relatie de cuplu, astfel incat sa dureze de ce nu, o viata intreaga. Gandurile fiecaruia, sentimentele, dorintele si asteptarile pe care le avem de la partenerul de viata trebuie sa fie in relatie cu sentimentele acestuia. In relatia de cuplu trebuie sa invatam sa respectam ntimitatea fiecaruia, sa analizam anumite sitautii in care ne consultam, iar rabdarea si calmitatea in situatiile dificile intaresc iubirea dintre pareneri.

Cu siguranta, o astfel de relatie este bazata si pe compromisuri, insa atata timp cat cuplu se intelege foarte bine si este dispus sa faca anumite sacrificii, nu exista limite in ceea ce priveste formarea unui cuplu, in afara de cele impuse de societate. Riscurile asumate odata cu cladirea unei relatii bazate pe o diferenta de varsta destul de mare sunt la tot pasul, toleranta, empatia si rabdarea sunt unele dintre cele mai importante lucruri intr-o astfel de situatie.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo