Criteriul National

Are importanta varsta intr-o relatie?

Are importanta varsta intr-o relatie?
septembrie 04
09:27 2017

Varsta partenerului sau a partenerei nu mai este privita ca un impedment in construirea relatiei, atata timp cat ambii au trecut de varsta majoratului. Relatiile ude diferentele de varsta sunt destul de mari apar tot mai des in ultima perioada, ca semn al trecerii peste mentaliatile invechite, dar si lipsei de interes din partea cuplului cu privire la parerile celor din jur.

Desi inca mai exista anumite principii conform carora un barbat insotit de o femeie mai tanara este mai bine vazut in comparatie cu unul tanar insotit de o femeie mai in varsta, insa atata timp cat relatia celor doi functioneaza, parerile celor din jur trebuie sa fie cat mai putin importante.

Avand in vedere evolutia tehnologiei, cele mai multe relatii se construiesc in mediul virtual, existand chia si situatii in care cei doi indragostiti comunica numai prin intermediul internetului. Cele mai nonconformiste joburi implica persoane aflate in relatii de comunicare, iar videochatul este domeniul in care varsta nu are importanta. Modelele din videochat sunt cele care discuta cel mai mult cu membrii online, uneori hiar si depsre relatiile amoroase ale acestora, despre multumirea pe care o au cu privire la modul in care decurg lucrurile si multe alte subiecte.

S-a demonstrat de-a lungul timpului ca iubirea nu are varsta, de la vedete internationale care au ales sa se afiseze cu parteneri mai tineri, la oamenii simpli din viata de zi cu zi. La baza unei relatii de succes sta in primul rand increderea si respectul reciproc, care de cele mai multe ori echilibreaza si formeaza o relatie de cuplu, astfel incat sa dureze de ce nu, o viata intreaga. Gandurile fiecaruia, sentimentele, dorintele si asteptarile pe care le avem de la partenerul de viata trebuie sa fie in relatie cu sentimentele acestuia. In relatia de cuplu trebuie sa invatam sa respectam ntimitatea fiecaruia, sa analizam anumite sitautii in care ne consultam, iar rabdarea si calmitatea in situatiile dificile intaresc iubirea dintre pareneri.

Cu siguranta, o astfel de relatie este bazata si pe compromisuri, insa atata timp cat cuplu se intelege foarte bine si este dispus sa faca anumite sacrificii, nu exista limite in ceea ce priveste formarea unui cuplu, in afara de cele impuse de societate. Riscurile asumate odata cu cladirea unei relatii bazate pe o diferenta de varsta destul de mare sunt la tot pasul, toleranta, empatia si rabdarea sunt unele dintre cele mai importante lucruri intr-o astfel de situatie.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo