Criteriul National

Arma perfecta de lupta impotriva cartitelor din gradina

Arma perfecta de lupta impotriva cartitelor din gradina
martie 27
14:21 2017

Uite ca a sosit si primavara, iar unii dintre aceia ce se ocupa de gradinarit au inceput deja ca sa se intereseze de unde pot sa cumpere niste aparate contra cartitelor eficiente, deoarece se gandesc cu groaza ca nu va trece mult timp pana cand parcelele lor, cultivate cu atata efort, se vor umple de musuroaie, precum au patit si in anii trecuti.

Nu e lucru simplu in zilele noastre ca sa te razboiesti cu micile vietati amintite, deoarece, de cand tara noastra este membra in Uniunea Europeana, trebuie sa acceptam si noi faptul ca ele sunt protejate prin legi internationale.

Bine, acum nimeni nu e atat de crud incat sa stea cu cazmaua la panda ca sa dea in cap unei cartite, dar protectia aceasta impune si ca sa nu fie folosite otravuri pentru a le starpi, ci metode inteligente, ecologice, prin care sa le invitam pur si simplu ca sa plece de buna voie (dar silite totusi de vreun dispozitiv-minune!) de pe o anumita suprafata de teren.

Se pare ca ar exista o planta, denumita Fritillaria imperialis, care se sadeste toamna sau primavara si pe care micutele animalute nu o suporta, asa incat prefera ca sa se mute definitiv de pe un teren, doar ca sa nu dea nas in nas cu ea.

Daca nu o gasiti prin fitofarmacii, eu zic ca tot un dispozitiv de alungat cartitele este cel mai bun mijloc de lupta impotriva mamiferelor producatoare de musuroaie din gradina.

Pe site-ul fara-daunatori.ro exista aparate de speriat cartitele, anume realizate pentru gradini si suprafete agricole mai extinse, extrem de eficiente si la niste preturi fara concurenta.

Au acolo, la vanzare, nu doar dispozitive contra cartitelor, ci si aparate anti pasari, anti gandaci, anti caini, iar lista poate continua si cu alte vietuitoare distrugatoare.

Solar Diamond Plus este un dispozitiv solar cu vibratii si ultrasunete, ideal pentru alungarea cartitelor, dar si a reptilelor, rozatoarelor, ba chiar si a furnicilor.

De fabricatie germana, acest echipament e solutia perfecta pentru curti, gradini, spatii de agrement, livezi, ferme, ba chiar si terenuri agricole cu suprafete de pana la 1000 de mp.

Functioneaza pe baza de vibratii, ce se declanseaza la intervale regulate de timp, de circa un minut, frecventa lor fiind in intervalul 400-1000 Hz, +/- 500 Hz. Mai exact, principiul lui de functionare este urmatorul: 3 secunde emite vibratii, iar apoi face o pauza de 57 de secunde. Dupa aceea procedura se reia.

Nu e toxic, este ecologic, functioneaza pe baterii si are forma unui tarus cu cap turtit, lungimea sa fiind de 40 de cm. O parte se infige in pamant, cealalta ramane deasupra solului.

Il puteti comanda la un pret excelent de doar 189 de lei.

Solar Diamond Plus, iata asadar aparatul-minune care o sa va ajute sa castigati lupta dura impotriva cartitelor de pe proprietatea dvs.!

 

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro