Criteriul National

Arma perfecta de lupta impotriva cartitelor din gradina

Arma perfecta de lupta impotriva cartitelor din gradina
martie 27
14:21 2017

Uite ca a sosit si primavara, iar unii dintre aceia ce se ocupa de gradinarit au inceput deja ca sa se intereseze de unde pot sa cumpere niste aparate contra cartitelor eficiente, deoarece se gandesc cu groaza ca nu va trece mult timp pana cand parcelele lor, cultivate cu atata efort, se vor umple de musuroaie, precum au patit si in anii trecuti.

Nu e lucru simplu in zilele noastre ca sa te razboiesti cu micile vietati amintite, deoarece, de cand tara noastra este membra in Uniunea Europeana, trebuie sa acceptam si noi faptul ca ele sunt protejate prin legi internationale.

Bine, acum nimeni nu e atat de crud incat sa stea cu cazmaua la panda ca sa dea in cap unei cartite, dar protectia aceasta impune si ca sa nu fie folosite otravuri pentru a le starpi, ci metode inteligente, ecologice, prin care sa le invitam pur si simplu ca sa plece de buna voie (dar silite totusi de vreun dispozitiv-minune!) de pe o anumita suprafata de teren.

Se pare ca ar exista o planta, denumita Fritillaria imperialis, care se sadeste toamna sau primavara si pe care micutele animalute nu o suporta, asa incat prefera ca sa se mute definitiv de pe un teren, doar ca sa nu dea nas in nas cu ea.

Daca nu o gasiti prin fitofarmacii, eu zic ca tot un dispozitiv de alungat cartitele este cel mai bun mijloc de lupta impotriva mamiferelor producatoare de musuroaie din gradina.

Pe site-ul fara-daunatori.ro exista aparate de speriat cartitele, anume realizate pentru gradini si suprafete agricole mai extinse, extrem de eficiente si la niste preturi fara concurenta.

Au acolo, la vanzare, nu doar dispozitive contra cartitelor, ci si aparate anti pasari, anti gandaci, anti caini, iar lista poate continua si cu alte vietuitoare distrugatoare.

Solar Diamond Plus este un dispozitiv solar cu vibratii si ultrasunete, ideal pentru alungarea cartitelor, dar si a reptilelor, rozatoarelor, ba chiar si a furnicilor.

De fabricatie germana, acest echipament e solutia perfecta pentru curti, gradini, spatii de agrement, livezi, ferme, ba chiar si terenuri agricole cu suprafete de pana la 1000 de mp.

Functioneaza pe baza de vibratii, ce se declanseaza la intervale regulate de timp, de circa un minut, frecventa lor fiind in intervalul 400-1000 Hz, +/- 500 Hz. Mai exact, principiul lui de functionare este urmatorul: 3 secunde emite vibratii, iar apoi face o pauza de 57 de secunde. Dupa aceea procedura se reia.

Nu e toxic, este ecologic, functioneaza pe baterii si are forma unui tarus cu cap turtit, lungimea sa fiind de 40 de cm. O parte se infige in pamant, cealalta ramane deasupra solului.

Il puteti comanda la un pret excelent de doar 189 de lei.

Solar Diamond Plus, iata asadar aparatul-minune care o sa va ajute sa castigati lupta dura impotriva cartitelor de pe proprietatea dvs.!

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo