Criteriul National

Armata canadiană vorbește despre diversitate cu o fotografie în care apar 8 bărbați albi / ”E vorba despre gradele diferite de pierdere a părului?” – International

Armata canadiană vorbește despre diversitate cu o fotografie în care apar 8 bărbați albi / ”E vorba despre gradele diferite de pierdere a părului?” – International
februarie 12
23:48 2021
Instituțiile din jurul lumii sunt conștienți că este important să crească diversitatea și incluziunea, dar și să facă acest lucru într-un mod transparent și public. Din păcate, asta nu a mers foarte bine pentru noul șef al statului major al apărării din Canada, care a ajuns să-și ceară scuze după mesajul său despre ”diversitate, incluziune și schimb cultural”, relatează The Guardian.

”Conversațiile despre diversitate, incluziune și schimb cultural nu sunt necompatibile cu setea noastră de excelență operațională. Mă bazez pe liderii mei pentru a promova schimbul cultural”, a scris amiralul Art McDonald pe Twitter.

”Diversitatea ne face mai puternici, incluziunea ne îmbunătățește instituția”.

Din păcate, mesajul a fost însoțit de o fotografie de la o ședință care înfățișează opt bărbați albi în jurul unei mese.

O femeie albă și un alt bărbat alb se văd pe un monitor, părând să participe la ședință de la distanță.

Postarea a devenit virală, dar nu la modul în care se aștepta amiralul.

”Vorbiți despre diversitatea de a angaja bărbați cu grade diferite de pierderea a părului?”, a scris comedianul Rob Gill pe Twitter.

”Acei tipi sunt chiar diverși. Unii dintre ei nu au păr. Unul dintre ei urăște coriandul”, a scris o altă persoană.

”Poate avem divergențele noastre, dar toți suntem de acord că suntem însetați de excelența operațională. (…) Simțindu-mă deshidratat după ce am vorbit despre diversitate ”, a scris jurnalista Vicky Mochama.

Ulterior, McDonald, care a preluat funcția mai puțin de o lună, a postat un mesaj în care și-a cerut scuze.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul