Criteriul National

Aroganța și prostia unui ministru tehnocrat

Aroganța și prostia unui ministru tehnocrat
iulie 06
06:18 2016

Se pare că a devenit o modă ca actualii miniștrii tehnocrați ai cabinetului Cioloş să se întreacă în declaraţii care mai de care mai halucinante.

dan-costescu-cfr-sa-357x237_c

De exemplu, în urmă cu 24 de ore i-a venit rândul domnului Dan Costescu. Ministrul Transporturilor este de părere că trenul şi călătoria cu el este un lux, nu un serviciu de utilitate publică. Poate că tocmai de aceea i se pare că ar fi „normal” ca românii să plătească preţuri ridicate pe biletele de tren, comparabile cu cele pentru călătoria cu avionul.

În fața camerelor de luat vederi, cu o nonșalanță căpătată odată cu funcția-ministrul Transporturilor a emis anumite declarații conform cărora trenul este un mijloc de transport de lux, deci este normal ca preţul unui bilet de tren să fie atât de ridicat în România, uneori comparabil cu preţul unui bilet de avion.

„Este normal să fie mai mare biletul de tren, în toate ţările civilizate este la fel. Trenul este un lux şi oamenii plătesc mai mult ca să îl aibă”, a declarat Costescu la Realitatea TV.

„Infrastructura rutieră în România este insuficient dezvoltată şi trebuie extinsă cât mai repede.

În momentul în care se produce un accident nu se mişcă nicio maşină. Există nişte proceduri. Nu numai că nu avem infrastrucutură, dar anumiţi conducători auto au o problemă de educaţie. Banda de urgenţă trebuie să rămână liberă pentru a permite echipajelor de urgenţă să intervină”, a mai spus Dan Costescu.

Nu putem admite asemenea derapaje, asemenea declarații având leit-motivul-” trenul e un lux în România”.

Mai mult ca sigur că atitudinea de atoatecunoscător combinată cu disprețul specific îi dau putere și chiar dreptate acestui ministru pe de-antregul competent și profesionist.Altfel chiar nu ne explicăm ascensiunea dumnealui în viața publică, cu atât mai mult cu cât domnia sa manageriază un sector important în ceea ce privește impactul și gradul de prosperitate cât și  acel grad al dezvoltării României.

Continuând am descoperit cu stupoare că suntem atât de naivi încât a trebuit să vină un specialist care să ne explice cum anume CFR (Căile Ferate Române) ar fi un privilegiu și un serviciu de lux. Totuși, dacă privim mai atenți vom descoperi că suntem țara cu singura companie care se poate mișca cu viteze mai mici decât locomotivele cu aburi de acum de mai bine de 100 de ani.

negociere

Și pe final, dacă vom pune în balanță raportul dintre calitate, bun simț ca preț și condiții,  vom constata că poate chiar zborul cu avionul a ajuns ceva mai ieftin.

În rest, acest serviciu funcționează decent în sectorul privat! De aceea, vom rămâne mereu doar cu speranța că pe viitor vom avea un serviciu de transporturi civilizat, cu mentalitate open-mind și manageriat…cu decență și responsabilitate.

Sursa foto : http:// google.com

Redacția ziarului Criteriul Național

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo