Criteriul National

Aroganța și prostia unui ministru tehnocrat

Aroganța și prostia unui ministru tehnocrat
iulie 06
06:18 2016

Se pare că a devenit o modă ca actualii miniștrii tehnocrați ai cabinetului Cioloş să se întreacă în declaraţii care mai de care mai halucinante.

dan-costescu-cfr-sa-357x237_c

De exemplu, în urmă cu 24 de ore i-a venit rândul domnului Dan Costescu. Ministrul Transporturilor este de părere că trenul şi călătoria cu el este un lux, nu un serviciu de utilitate publică. Poate că tocmai de aceea i se pare că ar fi „normal” ca românii să plătească preţuri ridicate pe biletele de tren, comparabile cu cele pentru călătoria cu avionul.

În fața camerelor de luat vederi, cu o nonșalanță căpătată odată cu funcția-ministrul Transporturilor a emis anumite declarații conform cărora trenul este un mijloc de transport de lux, deci este normal ca preţul unui bilet de tren să fie atât de ridicat în România, uneori comparabil cu preţul unui bilet de avion.

„Este normal să fie mai mare biletul de tren, în toate ţările civilizate este la fel. Trenul este un lux şi oamenii plătesc mai mult ca să îl aibă”, a declarat Costescu la Realitatea TV.

„Infrastructura rutieră în România este insuficient dezvoltată şi trebuie extinsă cât mai repede.

În momentul în care se produce un accident nu se mişcă nicio maşină. Există nişte proceduri. Nu numai că nu avem infrastrucutură, dar anumiţi conducători auto au o problemă de educaţie. Banda de urgenţă trebuie să rămână liberă pentru a permite echipajelor de urgenţă să intervină”, a mai spus Dan Costescu.

Nu putem admite asemenea derapaje, asemenea declarații având leit-motivul-” trenul e un lux în România”.

Mai mult ca sigur că atitudinea de atoatecunoscător combinată cu disprețul specific îi dau putere și chiar dreptate acestui ministru pe de-antregul competent și profesionist.Altfel chiar nu ne explicăm ascensiunea dumnealui în viața publică, cu atât mai mult cu cât domnia sa manageriază un sector important în ceea ce privește impactul și gradul de prosperitate cât și  acel grad al dezvoltării României.

Continuând am descoperit cu stupoare că suntem atât de naivi încât a trebuit să vină un specialist care să ne explice cum anume CFR (Căile Ferate Române) ar fi un privilegiu și un serviciu de lux. Totuși, dacă privim mai atenți vom descoperi că suntem țara cu singura companie care se poate mișca cu viteze mai mici decât locomotivele cu aburi de acum de mai bine de 100 de ani.

negociere

Și pe final, dacă vom pune în balanță raportul dintre calitate, bun simț ca preț și condiții,  vom constata că poate chiar zborul cu avionul a ajuns ceva mai ieftin.

În rest, acest serviciu funcționează decent în sectorul privat! De aceea, vom rămâne mereu doar cu speranța că pe viitor vom avea un serviciu de transporturi civilizat, cu mentalitate open-mind și manageriat…cu decență și responsabilitate.

Sursa foto : http:// google.com

Redacția ziarului Criteriul Național

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro