Criteriul National

Arta fotografică în cadrul nunții și cum să găsiți cel mai potrivit om al fotografiilor

Arta fotografică în cadrul nunții și cum să găsiți cel mai potrivit om al fotografiilor
noiembrie 22
17:23 2017

Există o vorbă din popor care spune că „nunta fără lăutari nu se poate.” Într-o variantă mai modernă, am putea spune că nunta fără muzică, mâncare bună și fotograf nu mai e nuntă, ci doar o mică petrecere. Asta pentru că scopul este acela de a celebra, de a sărbători un cuplu, nouă familie formată. Ori din ecuație nu are cum să lipsească muzica, voia bună, mâncarea pe măsură și acel cineva care se va asigura că amintirile vor fi la fel de prețioase în timp, precum realitatea trăită.

Fotograful în cadrul unei nunți joacă un rol crucial. Acesta trebuie să se asigure că întreg scenariul nunții este, cadru după cadru, conturat în albumul mirilor. Nimic nu îi scapă, nici măcar detaliile, decorul, emoțiile și lacrimile de fericire. Vă veți gândi cum este posibil, cum face asta. Prin ochi de artist, cu ajutorul unor personaje pline de trăiri autentice, precum mirii, ajutat fiind, desigur, de un aparat competent, modern, bine pus la punct.

Cum alegeți un fotograf priceput pentru nunta ce va urma

Există concepte clasice când vine vorba de alegerea unui fotograf nunta Bucuresti sau pentru orice locație dorită. Se crede că a contacta din timp pe cel dorit, a face un contract cu mult timp dinainte asigură prezența fotografului la nuntă, fără probleme impuse pe ultima sută de metri. Piața este plină de opțiuni, ceea ce ar putea favoriza selecția.

Doar că mulți simt că au ajuns să recurgă la metoda „ia pe cine prinzi” și nu mai pot să își facă singuri o alegere. Cu alte cuvinte, se trezesc într-o realitate în care fotografii au cotații diferite, unii sunt din start indisponibili, în timp ce alții îi refuză. Pentru a avea o abordare avantajoasă, există anumite detalii de care cei interesați ar trebui să țină cont.

Fotograful dorit, ales după munca depusă

Fie că este vorba de recomandări sau nu, este important ca un cuplu să verifice ce istoric are o anumită persoană. Albumele, abordarea artistică a ședințelor foto sunt cartea de vizită pentru un fotograf, deci merită să aruncați un ochi peste munca acestuia.

Online-ul este acum o manieră facilă de a face asta, în condițiile în care fotografii ce se respectă își dedică și o pagină oficială.

Fotograf cu experiență

La fel de importantă ca și capacitatea și aptitudinile unui fotograf este experiența acestuia. Nunțile în mod special sunt evenimente complexe ce presupun numeroase etape. O persoană cu experiență va ști cum să fie alături de miri, cum să îi ghideze, cum să se concentreze pe anumite detalii. În caz contrar, va fi cu atât mai greu pentru miri cât și pentru fotograf, neavând timp suficient pentru toate cadrele dacă este distras de agitația din jur spre exemplu.

Asadar, este de preferat să alegeți  un fotograf cu specializare, dacă se poate spune astfel.

Disponibilitate

Ajungând și la partea de planificare a timpului unui fotograf, trebuie știut că acesta are de regulă un program foarte încărcat. Este cu atât mai solicitat, cu cât are și un renume pe piața de profil. Așadar, începeți „vânătoarea” chiar și cu un an înainte de marele eveniment, când țintiți spre un fotograf foarte solicitat.

Preț

Un alt aspect edificator pentru unii este să se bazeze pe un preț, pentru că au un anume buget și nu îl pot depăși. Din perspectiva unui fotograf însă, negocierea sau solicitarea unui preț mai mic decât cel pe care îl percepe este o oarecare jignire. Este ca și când îi puneți la socoteală munca ori pretindeți că poate să fie mai jos cotată. Un subiect delicat, ce nu ar trebui abordat pur și simplu din prima întrevedere.

 

Atenție, un om cu o cameră foto în mână nu se poate numi fotograf. De fapt, fotograf este cel care înnobilează un cadru, o fotografie, cu detalii, care știe ce punct și ce zonă a luminii scoate mai bine în evidență un chip frumos. Este cel care va pune o amprentă pe albumul rămas de la nuntă. Și pe măsura importanței oferite acestui eveniment, este și definiția prețuirii față de ceea ce va rămâne de la nuntă, amintirile, fotografiile.

O alegere responsabilă în ceea ce privește fotograful din cadrul nunții înseamnă să țineți cont atât de omul în sine, din spatele aparatului, obiectivului, de artistul în sine, cât și de munca acestuia și timpul dedicat vouă pe parcursul evenimentului. La asta se a adaugă și munca ulterioară, în crearea albumului și a materialului final oferit mirilor după nuntă.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Catalin Mihai

Catalin Mihai

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo