Criteriul National

Arta fotografică în cadrul nunții și cum să găsiți cel mai potrivit om al fotografiilor

Arta fotografică în cadrul nunții și cum să găsiți cel mai potrivit om al fotografiilor
noiembrie 22
17:23 2017

Există o vorbă din popor care spune că „nunta fără lăutari nu se poate.” Într-o variantă mai modernă, am putea spune că nunta fără muzică, mâncare bună și fotograf nu mai e nuntă, ci doar o mică petrecere. Asta pentru că scopul este acela de a celebra, de a sărbători un cuplu, nouă familie formată. Ori din ecuație nu are cum să lipsească muzica, voia bună, mâncarea pe măsură și acel cineva care se va asigura că amintirile vor fi la fel de prețioase în timp, precum realitatea trăită.

Fotograful în cadrul unei nunți joacă un rol crucial. Acesta trebuie să se asigure că întreg scenariul nunții este, cadru după cadru, conturat în albumul mirilor. Nimic nu îi scapă, nici măcar detaliile, decorul, emoțiile și lacrimile de fericire. Vă veți gândi cum este posibil, cum face asta. Prin ochi de artist, cu ajutorul unor personaje pline de trăiri autentice, precum mirii, ajutat fiind, desigur, de un aparat competent, modern, bine pus la punct.

Cum alegeți un fotograf priceput pentru nunta ce va urma

Există concepte clasice când vine vorba de alegerea unui fotograf nunta Bucuresti sau pentru orice locație dorită. Se crede că a contacta din timp pe cel dorit, a face un contract cu mult timp dinainte asigură prezența fotografului la nuntă, fără probleme impuse pe ultima sută de metri. Piața este plină de opțiuni, ceea ce ar putea favoriza selecția.

Doar că mulți simt că au ajuns să recurgă la metoda „ia pe cine prinzi” și nu mai pot să își facă singuri o alegere. Cu alte cuvinte, se trezesc într-o realitate în care fotografii au cotații diferite, unii sunt din start indisponibili, în timp ce alții îi refuză. Pentru a avea o abordare avantajoasă, există anumite detalii de care cei interesați ar trebui să țină cont.

Fotograful dorit, ales după munca depusă

Fie că este vorba de recomandări sau nu, este important ca un cuplu să verifice ce istoric are o anumită persoană. Albumele, abordarea artistică a ședințelor foto sunt cartea de vizită pentru un fotograf, deci merită să aruncați un ochi peste munca acestuia.

Online-ul este acum o manieră facilă de a face asta, în condițiile în care fotografii ce se respectă își dedică și o pagină oficială.

Fotograf cu experiență

La fel de importantă ca și capacitatea și aptitudinile unui fotograf este experiența acestuia. Nunțile în mod special sunt evenimente complexe ce presupun numeroase etape. O persoană cu experiență va ști cum să fie alături de miri, cum să îi ghideze, cum să se concentreze pe anumite detalii. În caz contrar, va fi cu atât mai greu pentru miri cât și pentru fotograf, neavând timp suficient pentru toate cadrele dacă este distras de agitația din jur spre exemplu.

Asadar, este de preferat să alegeți  un fotograf cu specializare, dacă se poate spune astfel.

Disponibilitate

Ajungând și la partea de planificare a timpului unui fotograf, trebuie știut că acesta are de regulă un program foarte încărcat. Este cu atât mai solicitat, cu cât are și un renume pe piața de profil. Așadar, începeți „vânătoarea” chiar și cu un an înainte de marele eveniment, când țintiți spre un fotograf foarte solicitat.

Preț

Un alt aspect edificator pentru unii este să se bazeze pe un preț, pentru că au un anume buget și nu îl pot depăși. Din perspectiva unui fotograf însă, negocierea sau solicitarea unui preț mai mic decât cel pe care îl percepe este o oarecare jignire. Este ca și când îi puneți la socoteală munca ori pretindeți că poate să fie mai jos cotată. Un subiect delicat, ce nu ar trebui abordat pur și simplu din prima întrevedere.

 

Atenție, un om cu o cameră foto în mână nu se poate numi fotograf. De fapt, fotograf este cel care înnobilează un cadru, o fotografie, cu detalii, care știe ce punct și ce zonă a luminii scoate mai bine în evidență un chip frumos. Este cel care va pune o amprentă pe albumul rămas de la nuntă. Și pe măsura importanței oferite acestui eveniment, este și definiția prețuirii față de ceea ce va rămâne de la nuntă, amintirile, fotografiile.

O alegere responsabilă în ceea ce privește fotograful din cadrul nunții înseamnă să țineți cont atât de omul în sine, din spatele aparatului, obiectivului, de artistul în sine, cât și de munca acestuia și timpul dedicat vouă pe parcursul evenimentului. La asta se a adaugă și munca ulterioară, în crearea albumului și a materialului final oferit mirilor după nuntă.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Catalin Mihai

Catalin Mihai

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro