Criteriul National

ARTISTII MERG CATRE SPECTATORI – Festivalul de Arta „Tomisul Etern”

ARTISTII MERG CATRE SPECTATORI – Festivalul de Arta „Tomisul Etern”
iulie 26
15:52 2016

afis

dorim sa va aducem la conostinta cateva informatii in legatura cu urmatoru proiect de colaborare al Colegiului de Arte Regina Maria si al Asociatiei Simplu raportat la actualele conditii socio-culturale. Exista o tendinta la nivel local si national de scadere a interesului comunitatilor pentru activitatile culturale, una dintre cauze fiind poate invazia tehnologie media si a centrelor comerciale moderne de mari dimensiuni unde tot mai multi oameni isi petrec timpul liber. Multi artisti si organizatori de spectacole si expozitii observa numarul in scadere al participantilor. Asa a pornit poate ideea acestui festival, aceea ca artistii pot merge cu spectacolele in mijlocul comunitatii pentru a reface puntea de legatura cu locuitorii orasului. Promenada Cazinoului este poate cel mai aglomerat pietonal al orasului. Festivalul de Arta „Tomisul Etern” este la prima editie dar se doreste a deveni o traditie pentru orasul Constanta si sa se dezvolte de la un an la altul. Initiativa apartine unui grup de profesori ai Colegiului de Arte Regina Maria sprijiniti de voluntarii asociatiei Simplu. 

In perioada 30iul-3aug 2016, in intervalul orar 18-22 vor avea loc concerte de pian, vioara, viola si expozitii de pictura, design si sculptura ale elevilor si profesorilor colegiului, fotografii istorice, invitat special fiind pianistul si profesorul Octavian Renea din Muechen, Germania, care va sustine si un masterclass in incinta colegiului in perioada 1-7 august atat pentru tinerii constanteni cat si pentru alti elevi ai ale altor institutii de profil din tara si strainatate.

Accesul la evenimente este gratuit, va exista insa o cutie pentru donatii in zona expozitiei iar fondurile vor fi utilizate pentru lucrari de amenajare peisagera ale curtii colegiului. Incercam astfel sa creem spatii mai atractive tinerilor pentru socializare si studiu. Mai multe info, foto si documente – AICI

Va asteptam cu drag!

coordonator, info: 0729 469 848 – andrei chivu

afis 2

 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo