Criteriul National

ARTISTII MERG CATRE SPECTATORI – Festivalul de Arta „Tomisul Etern”

ARTISTII MERG CATRE SPECTATORI – Festivalul de Arta „Tomisul Etern”
iulie 26
15:52 2016

afis

dorim sa va aducem la conostinta cateva informatii in legatura cu urmatoru proiect de colaborare al Colegiului de Arte Regina Maria si al Asociatiei Simplu raportat la actualele conditii socio-culturale. Exista o tendinta la nivel local si national de scadere a interesului comunitatilor pentru activitatile culturale, una dintre cauze fiind poate invazia tehnologie media si a centrelor comerciale moderne de mari dimensiuni unde tot mai multi oameni isi petrec timpul liber. Multi artisti si organizatori de spectacole si expozitii observa numarul in scadere al participantilor. Asa a pornit poate ideea acestui festival, aceea ca artistii pot merge cu spectacolele in mijlocul comunitatii pentru a reface puntea de legatura cu locuitorii orasului. Promenada Cazinoului este poate cel mai aglomerat pietonal al orasului. Festivalul de Arta „Tomisul Etern” este la prima editie dar se doreste a deveni o traditie pentru orasul Constanta si sa se dezvolte de la un an la altul. Initiativa apartine unui grup de profesori ai Colegiului de Arte Regina Maria sprijiniti de voluntarii asociatiei Simplu. 

In perioada 30iul-3aug 2016, in intervalul orar 18-22 vor avea loc concerte de pian, vioara, viola si expozitii de pictura, design si sculptura ale elevilor si profesorilor colegiului, fotografii istorice, invitat special fiind pianistul si profesorul Octavian Renea din Muechen, Germania, care va sustine si un masterclass in incinta colegiului in perioada 1-7 august atat pentru tinerii constanteni cat si pentru alti elevi ai ale altor institutii de profil din tara si strainatate.

Accesul la evenimente este gratuit, va exista insa o cutie pentru donatii in zona expozitiei iar fondurile vor fi utilizate pentru lucrari de amenajare peisagera ale curtii colegiului. Incercam astfel sa creem spatii mai atractive tinerilor pentru socializare si studiu. Mai multe info, foto si documente – AICI

Va asteptam cu drag!

coordonator, info: 0729 469 848 – andrei chivu

afis 2

 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo