Criteriul National

Asaltul Executivului asupra Parlamentului și a Puterii judecătorești

Asaltul Executivului asupra Parlamentului și a Puterii judecătorești
iunie 25
14:29 2018

Trei în UNU sau Asaltul Executivului asupra Parlamentului și a Puterii judecătorești

caricatura-razboi-parlament-justitie-660x330
Necunoașterea legilor de către noi, cetățenii României, nu-i o scuză pentru faptul că nu ne-am luat măsuri corespunzătoare cu prilejul alegerilor parlamentare pentru a nu se ajunge la majorități dictatoriale, mai ales că tendințele către astfel de acțiuni erau previzibile .
Atunci când partide, cu interese de grup concurente ajung să realizeze pe sărăcia noastră majorități confortabile există și pericolul ca Cele trei puteri ale Statului democratic să fie transformate în fapt intr- UNA, adică în cea EXECUTIVĂ.
Ce altceva să înțelegem cu privire la afirmația președintelui PSD și aceea a altui președinte- al Camerei Deputaților că se vor gândi foarte serios să modifice Codul penal ,Codul de procedură și să aprobe amnistia și grațierea colectivă prin Ordonanță de Urgentță?
Sub aspect strict formal, Guvernul are acoperire în Constituție, iar pentru Hotărâri Politice nu există răspundere potrivit legii ( penale sau civile), doar LIBERTĂȚI . Răspund doar în fața alegătorilor la viitorul ciclu electoral …
OUG-ul va intra în vigoare imediat ce a fost depusă în procedura de urgență la una din Camere și a fost publicată în Monitorul Oficial (a se vedea art.115 (5) din Constituție). Efectele juridice se produc de îndată, pentru toate faptele și pentru toți făptuitorii !!!

Cititorii acestei platforme emdia independente se vor întreba : Și ce-i rău în asta ?
Pentru cei cu probleme penale e foarte bine. Dar, pentru 99% din populație va aduce nesiguranță și vom fi victime sigure a abuzurilor funcționarilor publici cât și a răufăcătorilor de orice fel !
Nu vom mai avea ca cetățeni cui să ne plângem . Vom ajunge în raporturile cu Autoritățile , ca-n „Arendașul român” , atunci când țăranul se lamenta boierului de abuzurile arendașului. iar boierul îl trimitea tocmai la arendaș să-i rezolve plângerea.
Suntem pe cale să învățăm pe cheltuiala noastră importanța votului, care poate să ne aducă libertate și siguranță… sau zile amare .
Mai cred că nu se va ajunge la adoptarea legilor cu DEDICAȚIE, iar Cele TREI PUTERI ale statului democratic vor funcționa în limitele proprii și vor aplica și de asemenea vor respecta cu bună -credință CONSTITUȚIA.

Sursa foto Clujust

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest material trimis astăzi 25 iunie 2018 în exclusivitate.Totodată,pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu