Criteriul National

Asaltul Executivului asupra Parlamentului și a Puterii judecătorești

Asaltul Executivului asupra Parlamentului și a Puterii judecătorești
iunie 25
14:29 2018

Trei în UNU sau Asaltul Executivului asupra Parlamentului și a Puterii judecătorești

caricatura-razboi-parlament-justitie-660x330
Necunoașterea legilor de către noi, cetățenii României, nu-i o scuză pentru faptul că nu ne-am luat măsuri corespunzătoare cu prilejul alegerilor parlamentare pentru a nu se ajunge la majorități dictatoriale, mai ales că tendințele către astfel de acțiuni erau previzibile .
Atunci când partide, cu interese de grup concurente ajung să realizeze pe sărăcia noastră majorități confortabile există și pericolul ca Cele trei puteri ale Statului democratic să fie transformate în fapt intr- UNA, adică în cea EXECUTIVĂ.
Ce altceva să înțelegem cu privire la afirmația președintelui PSD și aceea a altui președinte- al Camerei Deputaților că se vor gândi foarte serios să modifice Codul penal ,Codul de procedură și să aprobe amnistia și grațierea colectivă prin Ordonanță de Urgentță?
Sub aspect strict formal, Guvernul are acoperire în Constituție, iar pentru Hotărâri Politice nu există răspundere potrivit legii ( penale sau civile), doar LIBERTĂȚI . Răspund doar în fața alegătorilor la viitorul ciclu electoral …
OUG-ul va intra în vigoare imediat ce a fost depusă în procedura de urgență la una din Camere și a fost publicată în Monitorul Oficial (a se vedea art.115 (5) din Constituție). Efectele juridice se produc de îndată, pentru toate faptele și pentru toți făptuitorii !!!

Cititorii acestei platforme emdia independente se vor întreba : Și ce-i rău în asta ?
Pentru cei cu probleme penale e foarte bine. Dar, pentru 99% din populație va aduce nesiguranță și vom fi victime sigure a abuzurilor funcționarilor publici cât și a răufăcătorilor de orice fel !
Nu vom mai avea ca cetățeni cui să ne plângem . Vom ajunge în raporturile cu Autoritățile , ca-n „Arendașul român” , atunci când țăranul se lamenta boierului de abuzurile arendașului. iar boierul îl trimitea tocmai la arendaș să-i rezolve plângerea.
Suntem pe cale să învățăm pe cheltuiala noastră importanța votului, care poate să ne aducă libertate și siguranță… sau zile amare .
Mai cred că nu se va ajunge la adoptarea legilor cu DEDICAȚIE, iar Cele TREI PUTERI ale statului democratic vor funcționa în limitele proprii și vor aplica și de asemenea vor respecta cu bună -credință CONSTITUȚIA.

Sursa foto Clujust

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest material trimis astăzi 25 iunie 2018 în exclusivitate.Totodată,pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei