Criteriul National

Asasin: Statul român. Victime: cetățenii!

Asasin: Statul român. Victime: cetățenii!
iulie 14
06:38 2016

Revolta din penitenciarele românești este justificată. Pentru că executarea pedepsei a devenit o umilire a persoanei într-un sistem carceral corupt cum este sistemul românesc.

poarta-alba
Pedeapsa privativă de libertate este cea mai grea pedeapsă pentru un om care a încălcat legea. A-i lua libertatea de mișcare, de a face tot ce își dorește reprezintă o lovitură cruntă pentru fiecare dintre cei aflați sub incidența dispozițiilor penale.
Dar să mai adaugi la asta și umilirea zilnică îndurată în penitenciare insalubre, fără sistem de aerisire, locuri unde colcăie ploșnițele, puricii și șobolanii înseamnă un atentat la viața acelui om. Atentat comis cu bună știință de către statul român. Stat care girează sistemul prost de penitenciare din România, stat care tolerează judecătorii care condamnă la închisoare cu executare pe orice găinar, în loc să îl oblige la muncă în folosul comunității, stat care închide ochii la pușcăriile pline și refuză să investească în locurile de detenție.

Și dacă ar fi numai asta! Dar să vorbim și despre spitalele penitenciarelor, locuri unde riști să mori cu zile, pentru că nu există medicamentația necesară.
Cine este curios, îl invit să dea o fugă până la Penitenciarul Poarta Albă și să viziteze unitatea sanitară de alături. Va avea o mare decepție.
Codul penal și Codul de Procedură Penală prevăd pedepsele și modul de executare al acestora. Însă niciunul nu prevede înjosirea condamnatului în penitenciar. Înjosire care este echivalentul unei torturi psihice, tortură incriminată de Constituția României și de Codul Penal.
Nu mai vorbim despre faptul că în pușcării, condamnații sunt puși de-a valma, neținându-se cont că homosexualii sau lesbienele sunt puși/puse alături de heterosexuali, că unii criminali sunt puși alături de condamnații la ani grei de închisoare dar pentru fapte mai puțin grave, că nu există niciun pic de intimitate, nici măcar atunci când trebuie să te duci la WC.
Pentru toată această stare de lucruri vinovat este Statul Român. Cel care încasează impozite și taxe și care își înjosește în fiecare zi proprii cetățeni. Atât pe cei din pușcării, cât și pe cei aflați în libertate.
P.S.
Am văzut la B1 Tv cum șeful Federației Sindicatelor Angajaților din Penitenciare, Sorin Dumitrașcu, dă vina pe televiziuni pentru mediatizarea protestului, care ar urmări ca Parlamentul să dea o grațiere colectivă.
Este posibil, dar nu ar rezolva problema de fond. Penitenciarele rămân insalubre și un adevărat loc de tortură psihică.
O soluție ar fi modificarea legii, în sensul ca, după executarea unei treimi din pedeapsă la condamnările mici, persoana să fie eliberată din sistemul carceral și să execute restul pedepsei cu muncă în folosul comunității.
Ar doua soluție pentru rezolvarea supra-aglomerării până la realizarea condițiilor europene de detenție ar fi ca judecătorii să nu mai arunce după gratii toți găinarii, ci să îi pună să lucreze pentru comunitate, sub strictă supraveghere.
Sunt sigur că niciuna dintre aceste două solutii nu va fi pusă în practică de statul asasin.

 

Sursa foto: http://google.com

Redactia ziarului Criteriul National multumeste autorului Hristo Botev pentru excelentul material !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo