Criteriul National

Asigură securitatea website-ului tău cu aceste 3 instrumente

Asigură securitatea website-ului tău cu aceste 3 instrumente
septembrie 29
14:13 2017

Trăim în „era Internetului” unde toată lumea este „online”. Viețile noastre au fost schimbate cu siguranță odată cu digitalizarea masivă la care am luat parte în ultimii ani.

Astăzi, ne putem cumpăra absolut orice prin intermediul unui magazin online, putem solicita eliberarea de diferite documente prin intermediul unui singur click sau chiar putem beneficia de o consultație medicală virtuală, la mare distanță.

Fie că vorbim de un mic blog, un magazin online sau chiar instituții publice ce colectează date de la utilizatori, un subiect este întotdeauna element de dezbateri sau îngrijorări când vine vorba de mediul virtual: securitatea.

Indiferent de dimensiunile website-ului tău, acesta colectează date de la utilizatori; unele website-uri colectează mai puține, altele mai multe. Utilizatorii pot oferi diferite date, care, ajunse pe mâna persoanelor rău-voitoare pot provoca pagube semnificative. Așadar este important să asiguri securitatea website-ului tău pe cât de mult posibil. Noi îți recomandăm aceste trei instrumente:

  1. Certificat SSL

Recent Google a anunțat că un element important în evaluarea rezultatelor ce le va afișa utilizatorilor va fi gradul de securitate al website-urilor, pentru a reduce incidentele neplăcute. Cu alte cuvinte, Google recomandă webmasterilor să se asigure că website-ul lor are un certificat SSL.

Un certificat SSL (sau Secure Sockets Layer) criptează datele transmise dinspre server spre motorul de căutare. Astfel datele sunt protejate. În cazul unui atac cibernetic care duce la scurgerea de anumite date, certificatul SSL oferă un fond de garanție, în funcție de certificatul aferent website-ului.

  1. Server și găzduire securizată

Dacă e prea frumos să fie adevărat, cel mai probabil așa și este. Acest lucru se aplică și în cazul serverelor și a găzduirilor websiteurilor: dacă e foarte ieftin, dar promite multe, cel mai probabil ceva nu este în regulă.

Alege un furnizor care nu sună necunoscut, care listează toate beneficiile, dar si dezavantajele fiecărui pachet în parte. Asigură-te că cercetezi foarte bine înainte de a alege serverul potrivit pentru website-ul tău.

Desigur, dacă vorbim de instituții care manipulează mii sau milioane de date, cea mai sigură metodă este investirea în propriile servere.

  1. Reglementări și certificări locale și regionale

Anumite țări sau comunități necesită obținerea anumitor certificate de securitate eliberate de organele competente din țara respectivă pentru a putea permite comerțul electronic. Asigură-te că ești la curent cu toate acest reglementări și asigură-te că obții toate certificările necesare pentru buna funcționare a website-ului tău.

Alte elemente

Mici instrumente precum recaptcha de la Google te pot feri de roboții meniți să obțină informații de pe website-ul tău. Filtrele anti-spam pot preveni completarea de formulare care for trimite mesaje spam către angajații tăi, și așa mai departe.

De regulă aceste mici ustensile sunt deja un standard și fiecare furnizor de servicii de găzduire le oferă sau te sfătuiește să le implementezi.

Scurgerile de date pot fi foarte periculoase întrucât aceste pot provoca pagube atât la nivel individual, atacând conturile bancare ale utilizatorilor, cât și la nivel național, ducând chiar la distrugerea relațiilor diplomatice dintre diferite națiuni.

Așadar, siguranța datelor în mediul virtual este încă văzut drept un subiect sensibil, însă progresele sunt vizibile și trebuie să ținem pasul cu ele.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo