Criteriul National

Asigurarea RCA, cea mai buna solutie de protejare a bugetului familiei

Asigurarea RCA, cea mai buna solutie de protejare a bugetului familiei
noiembrie 15
16:11 2017

Multi vad asigurarea RCA ca pe o obligatie, insa acest tip de asigurare este in fapt un instrument de protectie in cazul in care provoci un accident rutier. In randurile ce urmeaza, vom face cunostinta cu asigurarea de tip RCA si vom afla modul in care aceasta polita ne poate salva de cheltuieli, inutile in cazul unor incidente rutiere.

  1. Ce este asigurarea RCA

Asigurarea obligatorie de raspundere civila auto  – RCA – este  un instument de protectie, prin care personele pagubita in cazul unui incident rutier sunt despagubite pentru stricaciunile suferite. Asigurarea RCA acopera daune la autovehicole, varamari corporale decese si chiar pagube aduse propietatilor distruse. In plus asigurarea RCA este recunoscuta si in afara granitelor si acopera si pagubele pe care le realizezi pe teritoriul altor tari, membre ale Uniunii Europene. In cazul in care ai produs un accident cu daune materiale importante, asigurarea RCA este o adevarata plasa de salvare, ce te poate scuti de cheltuieli importante. Te poate salva, in cazul, in care un urma accidenutului produs sunt victime, pentru ca aceasta polita acopera costruile de spitalizare ale victimei si eventualele daune.

Asigurarea de tip RCA, este obligatorie, iar soferii care circula fara a avea polita incheiata sunt pasibili de amenda.

  1. Cum functioneaza asigurarea RCA

Pentru a beneficia de asigurare obligatorie de raspundere civila auto, trebui incheiata in prealabil o polita RCA. Specialistii recomanda sa se contracteze polite RCA doar de la reprezentanti autorizati! Emiterea acestia se poate face in format electonic.

Asigurarea de tip RCA intra in vigoare in ziua urmatoare,  dupa ce a fost semnat contractul de asigurare si emisa factura. Valabilitatea acesteia inceteaza la ora 24 a ultimei zile inscrise pe polita.

Asigurarea RCA poate fi activata doar in cazul producerii unor incidente rutiere, si este inmanata tertilor pagubiti. Acestia isi pot recupera prejudiciile in baza politei. Deci in cazul in care ai fost cel care a produs un accident rutier cu pagube materiale, oferi polita, pagubitului, fara a plati alte costuri suplimentare.

  1. Pentru ce tip de autovehicole se incheie polita RCA

Legislatia din Romania impune incheiera de polite de raspundere civila obligatorie pentru autoturisme, motocicluri, tractoare, autoutilitare, remorci, semiremorci, autovehicole de transport persoane. In principiu toate autovehicolele, care  ruleaza pe soselele din Romania, trebuie sa detina polita RCA valabila.

  1. Cum se calculeaza valoare RCA

Instrumentele online moderne, te pot ajuta sa estimezi costul total al politei. Daca doresti sa inchei RCA ieftin, poti accesa un astfel de calcurator, care te ajuta sa sti de la inceput pretul pe care trebuie sa il platesti.

In principiu, la stabilirea valorii asigurarii auto de raspundere civila sunt luati in calcul cativa paramertii: tipul autovehicolului, capacitatea cilindrica a autoturismului, tipul personei care foloseste autovehicolul ( juritica/ fizica).

Trebuie mentionat ca valoarea RCA pentru personele juritice este mai mare decat pentru personele fizice. Numeroase companii, ofera preturi preferentiale in functie de istoricul soferului (varsta, incidente rutiere anterioare, ocupatie, s.a).

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul