Criteriul National

Asigurarea RCA, cea mai buna solutie de protejare a bugetului familiei

Asigurarea RCA, cea mai buna solutie de protejare a bugetului familiei
noiembrie 15
16:11 2017

Multi vad asigurarea RCA ca pe o obligatie, insa acest tip de asigurare este in fapt un instrument de protectie in cazul in care provoci un accident rutier. In randurile ce urmeaza, vom face cunostinta cu asigurarea de tip RCA si vom afla modul in care aceasta polita ne poate salva de cheltuieli, inutile in cazul unor incidente rutiere.

  1. Ce este asigurarea RCA

Asigurarea obligatorie de raspundere civila auto  – RCA – este  un instument de protectie, prin care personele pagubita in cazul unui incident rutier sunt despagubite pentru stricaciunile suferite. Asigurarea RCA acopera daune la autovehicole, varamari corporale decese si chiar pagube aduse propietatilor distruse. In plus asigurarea RCA este recunoscuta si in afara granitelor si acopera si pagubele pe care le realizezi pe teritoriul altor tari, membre ale Uniunii Europene. In cazul in care ai produs un accident cu daune materiale importante, asigurarea RCA este o adevarata plasa de salvare, ce te poate scuti de cheltuieli importante. Te poate salva, in cazul, in care un urma accidenutului produs sunt victime, pentru ca aceasta polita acopera costruile de spitalizare ale victimei si eventualele daune.

Asigurarea de tip RCA, este obligatorie, iar soferii care circula fara a avea polita incheiata sunt pasibili de amenda.

  1. Cum functioneaza asigurarea RCA

Pentru a beneficia de asigurare obligatorie de raspundere civila auto, trebui incheiata in prealabil o polita RCA. Specialistii recomanda sa se contracteze polite RCA doar de la reprezentanti autorizati! Emiterea acestia se poate face in format electonic.

Asigurarea de tip RCA intra in vigoare in ziua urmatoare,  dupa ce a fost semnat contractul de asigurare si emisa factura. Valabilitatea acesteia inceteaza la ora 24 a ultimei zile inscrise pe polita.

Asigurarea RCA poate fi activata doar in cazul producerii unor incidente rutiere, si este inmanata tertilor pagubiti. Acestia isi pot recupera prejudiciile in baza politei. Deci in cazul in care ai fost cel care a produs un accident rutier cu pagube materiale, oferi polita, pagubitului, fara a plati alte costuri suplimentare.

  1. Pentru ce tip de autovehicole se incheie polita RCA

Legislatia din Romania impune incheiera de polite de raspundere civila obligatorie pentru autoturisme, motocicluri, tractoare, autoutilitare, remorci, semiremorci, autovehicole de transport persoane. In principiu toate autovehicolele, care  ruleaza pe soselele din Romania, trebuie sa detina polita RCA valabila.

  1. Cum se calculeaza valoare RCA

Instrumentele online moderne, te pot ajuta sa estimezi costul total al politei. Daca doresti sa inchei RCA ieftin, poti accesa un astfel de calcurator, care te ajuta sa sti de la inceput pretul pe care trebuie sa il platesti.

In principiu, la stabilirea valorii asigurarii auto de raspundere civila sunt luati in calcul cativa paramertii: tipul autovehicolului, capacitatea cilindrica a autoturismului, tipul personei care foloseste autovehicolul ( juritica/ fizica).

Trebuie mentionat ca valoarea RCA pentru personele juritice este mai mare decat pentru personele fizice. Numeroase companii, ofera preturi preferentiale in functie de istoricul soferului (varsta, incidente rutiere anterioare, ocupatie, s.a).

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu