Criteriul National

Asigurarea RCA, cea mai buna solutie de protejare a bugetului familiei

Asigurarea RCA, cea mai buna solutie de protejare a bugetului familiei
noiembrie 15
16:11 2017

Multi vad asigurarea RCA ca pe o obligatie, insa acest tip de asigurare este in fapt un instrument de protectie in cazul in care provoci un accident rutier. In randurile ce urmeaza, vom face cunostinta cu asigurarea de tip RCA si vom afla modul in care aceasta polita ne poate salva de cheltuieli, inutile in cazul unor incidente rutiere.

  1. Ce este asigurarea RCA

Asigurarea obligatorie de raspundere civila auto  – RCA – este  un instument de protectie, prin care personele pagubita in cazul unui incident rutier sunt despagubite pentru stricaciunile suferite. Asigurarea RCA acopera daune la autovehicole, varamari corporale decese si chiar pagube aduse propietatilor distruse. In plus asigurarea RCA este recunoscuta si in afara granitelor si acopera si pagubele pe care le realizezi pe teritoriul altor tari, membre ale Uniunii Europene. In cazul in care ai produs un accident cu daune materiale importante, asigurarea RCA este o adevarata plasa de salvare, ce te poate scuti de cheltuieli importante. Te poate salva, in cazul, in care un urma accidenutului produs sunt victime, pentru ca aceasta polita acopera costruile de spitalizare ale victimei si eventualele daune.

Asigurarea de tip RCA, este obligatorie, iar soferii care circula fara a avea polita incheiata sunt pasibili de amenda.

  1. Cum functioneaza asigurarea RCA

Pentru a beneficia de asigurare obligatorie de raspundere civila auto, trebui incheiata in prealabil o polita RCA. Specialistii recomanda sa se contracteze polite RCA doar de la reprezentanti autorizati! Emiterea acestia se poate face in format electonic.

Asigurarea de tip RCA intra in vigoare in ziua urmatoare,  dupa ce a fost semnat contractul de asigurare si emisa factura. Valabilitatea acesteia inceteaza la ora 24 a ultimei zile inscrise pe polita.

Asigurarea RCA poate fi activata doar in cazul producerii unor incidente rutiere, si este inmanata tertilor pagubiti. Acestia isi pot recupera prejudiciile in baza politei. Deci in cazul in care ai fost cel care a produs un accident rutier cu pagube materiale, oferi polita, pagubitului, fara a plati alte costuri suplimentare.

  1. Pentru ce tip de autovehicole se incheie polita RCA

Legislatia din Romania impune incheiera de polite de raspundere civila obligatorie pentru autoturisme, motocicluri, tractoare, autoutilitare, remorci, semiremorci, autovehicole de transport persoane. In principiu toate autovehicolele, care  ruleaza pe soselele din Romania, trebuie sa detina polita RCA valabila.

  1. Cum se calculeaza valoare RCA

Instrumentele online moderne, te pot ajuta sa estimezi costul total al politei. Daca doresti sa inchei RCA ieftin, poti accesa un astfel de calcurator, care te ajuta sa sti de la inceput pretul pe care trebuie sa il platesti.

In principiu, la stabilirea valorii asigurarii auto de raspundere civila sunt luati in calcul cativa paramertii: tipul autovehicolului, capacitatea cilindrica a autoturismului, tipul personei care foloseste autovehicolul ( juritica/ fizica).

Trebuie mentionat ca valoarea RCA pentru personele juritice este mai mare decat pentru personele fizice. Numeroase companii, ofera preturi preferentiale in functie de istoricul soferului (varsta, incidente rutiere anterioare, ocupatie, s.a).

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro