Criteriul National

Asociația Elevilor din Constanța a fost premiată la cea de-a opta ediție a Galei Premiilor Participării Publice

Asociația Elevilor din Constanța a fost premiată la cea de-a opta ediție a Galei Premiilor Participării Publice
martie 27
08:08 2017

17342678_1233901279991824_1158871489847635487_n

Sub sloganul „Primul aprinde lumina”, joi, 23 martie a.c., a avut loc la Cinema PRO, în București, a VIII-a ediție a Galei Premiilor Participării Publice, eveniment anual organizat de Centrul de Resurse pentru Participare Publică, în cadrul căruia sunt premiate organizațiile și persoanele, care, prin implicarea lor, au produs o schimbare în societate, în anul anterior.

În cadrul evenimentului a urcat pe scenă și Asociația Elevilor din Constanța (AEC), care a primit premiul „Revoluție de manual”, pentru obținerea acordării manualelor școlare gratuite pentru elevii din clasele a XI-a și a XII-a.

Reamintim faptul că în urma demersurilor AEC, acesta este primul an școlar în care elevii din ciclul liceal superior din România au primit manuale școlare gratuite, așa cum prevede Legea educației naționale. Ministerul Educației a încălcat legea timp de 5 ani, refuzând să respecte dreptul elevilor din clasele a XI-a și a XII-a la manuale gratuite. Pentru a obține respectarea legii, printre altele, AEC s-a adresat Curții de Apel Constanța, care, printr-o decizie rămasă definitivă, a obligat ministerul la demararea procedurii de achiziție a manualelor.

Este al doilea an la rând când AEC urcă pe scena Galei premiilor participării publice. Pentru noi, echipa AEC, acest premiu reprezintă o încununare a activității de reprezentare a elevilor din anul 2016 și ne motivează să ne continuăm activitatea și să performăm în apărarea drepturilor și intereselor elevilor. Le mulțumesc tuturor colegilor mei și persoanelor care și-au adus aportul în demersul de obținere a manualelor școlare gratuite. Acest premiu le revine și lor în egală măsură. Faptul că niște elevi au obligat Ministerul Educației să respecte dreptul la manuale gratuite al celor 400.000 de elevi din ciclul liceal superior, cu un impact bugetar de aprox. 30 milioane de lei, este dovadă vie că schimbarea este posibilă și că noi, beneficiarii primari ai sistemului de educație, putem fi un vector al acesteia.” a declarat Constantin-Alexandru Manda, președintele Asociației Elevilor din Constanța.

premiu

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește biroului de presă al Asociației Elevilor din Constanța 

Pentru mai multe informații: Constantin-Alexandru Manda, președinte –  telefon +40 732 094 664

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro