Criteriul National

Asociația Elevilor din Constanța a început caravana „ABC-ul carierei”

Asociația Elevilor din Constanța a început caravana „ABC-ul carierei”
octombrie 16
15:03 2016

asociatiaelevilor-1459278964

În această toamnă, reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța vor putea fi văzuți în 8 localități din județ, mijlocind discuțiile între oameni de succes din diferite domenii de activitate și elevii de liceu.

 

Sub sloganul „Te ajutăm să îți conturezi viitorul”, caravana ABC-ul carierei este un proiect al Asociației Elevilor din Constanța, după un concept al Organizației Studenților din Universitatea de Vest, care își dorește să aducă în fața elevilor din 8 localități (Constanța, Mangalia, Medgidia, Cernavodă, Negru-Vodă, Hârșova, Mihail Kogălniceanu și Techirghiol) personalități din diverse domenii de activitate, care să le prezinte elevilor povestea lor și să discute liber cu aceștia pe teme de interes precum mass-media, antreprenoriatul, managementul carierei, mediul neguvernamental, leadershipul etc.

 

Primul eveniment al caravanei a avut loc astăzi,11 octombrie, la Techirghiol, unde Oana Stan, fondatoarea brandului autohton de produse dermato-cosmetice Techir, a discutat cu cei peste 150 de elevi prezenți despre traseul profesional antreprenorial.

 

Caravana merge mai departe în Mihail Kogălniceanu, pe 12 octombrie, apoi în Constanța, pe 13 octombrie, unde, începând cu ora 14:00, la Cityplex Tomis Mall, Iulian Gropoșilă, președintele Patronatului Întreprinzătorilor Mici și Mijlocii din Constanța, Remus Bălan, trainer cu experiență internațională în antreprenoriat, leadership și management, alături de Sînziana Ionescu, coordonator regional al ziarului Adevărul, își vor relata experiențele în ceea ce privește mediul de business, mass-media și societatea civilă.  În săptămânile următoare, proiectul AEC va ajunge în Mangalia (17.10), Medgidia (20.10), Negru-Vodă (24.10), Cernavodă (24.10) și Hârșova (25.10).

 

Caravana ABC-ul carierei vine în sprijinul programelor de orientare profesională de la clasă, propunându-și să confere elevilor o imagine de ansamblu asupra domeniilor majore spre care s-ar putea orienta după terminarea liceului.

 

Această serie de evenimente nu ar fi putut fi posibilă fără ajutorul partenerilor noștri: Liceul Teoretic Callatis, Liceul Teoretic Negru Vodă, Cityplex Tomis Mall, Primăria Mihail Kogălniceanu, Primăria Techirghiol, Primăria Medgidia și Primăria Hârșova.

 

Sursa foto Cuget Liber

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte Biroului de presă al Asociației Elevilor din Constanța

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo