Criteriul National

Asociația Elevilor din Constanța a început caravana „ABC-ul carierei”

Asociația Elevilor din Constanța a început caravana „ABC-ul carierei”
octombrie 16
15:03 2016

asociatiaelevilor-1459278964

În această toamnă, reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța vor putea fi văzuți în 8 localități din județ, mijlocind discuțiile între oameni de succes din diferite domenii de activitate și elevii de liceu.

 

Sub sloganul „Te ajutăm să îți conturezi viitorul”, caravana ABC-ul carierei este un proiect al Asociației Elevilor din Constanța, după un concept al Organizației Studenților din Universitatea de Vest, care își dorește să aducă în fața elevilor din 8 localități (Constanța, Mangalia, Medgidia, Cernavodă, Negru-Vodă, Hârșova, Mihail Kogălniceanu și Techirghiol) personalități din diverse domenii de activitate, care să le prezinte elevilor povestea lor și să discute liber cu aceștia pe teme de interes precum mass-media, antreprenoriatul, managementul carierei, mediul neguvernamental, leadershipul etc.

 

Primul eveniment al caravanei a avut loc astăzi,11 octombrie, la Techirghiol, unde Oana Stan, fondatoarea brandului autohton de produse dermato-cosmetice Techir, a discutat cu cei peste 150 de elevi prezenți despre traseul profesional antreprenorial.

 

Caravana merge mai departe în Mihail Kogălniceanu, pe 12 octombrie, apoi în Constanța, pe 13 octombrie, unde, începând cu ora 14:00, la Cityplex Tomis Mall, Iulian Gropoșilă, președintele Patronatului Întreprinzătorilor Mici și Mijlocii din Constanța, Remus Bălan, trainer cu experiență internațională în antreprenoriat, leadership și management, alături de Sînziana Ionescu, coordonator regional al ziarului Adevărul, își vor relata experiențele în ceea ce privește mediul de business, mass-media și societatea civilă.  În săptămânile următoare, proiectul AEC va ajunge în Mangalia (17.10), Medgidia (20.10), Negru-Vodă (24.10), Cernavodă (24.10) și Hârșova (25.10).

 

Caravana ABC-ul carierei vine în sprijinul programelor de orientare profesională de la clasă, propunându-și să confere elevilor o imagine de ansamblu asupra domeniilor majore spre care s-ar putea orienta după terminarea liceului.

 

Această serie de evenimente nu ar fi putut fi posibilă fără ajutorul partenerilor noștri: Liceul Teoretic Callatis, Liceul Teoretic Negru Vodă, Cityplex Tomis Mall, Primăria Mihail Kogălniceanu, Primăria Techirghiol, Primăria Medgidia și Primăria Hârșova.

 

Sursa foto Cuget Liber

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte Biroului de presă al Asociației Elevilor din Constanța

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro