Criteriul National

Asociația Litoral Delta Dunării ia atitudine față de o problemă internă printr-un comunicat de presă emis recent!

Asociația Litoral Delta Dunării ia atitudine față de o problemă internă printr-un comunicat de presă emis recent!
martie 13
16:43 2016

antet-mail

Pe adresa ziarului nostru independent, de opinie și atitudine- din partea Biroului de Presă al Asociației Patronatului in Turismul din Delta Dunarii -am primit din data de 11 martie 2016 următorul comunicat de presă :

 

In numele membrilor nostri din Tulcea si Delta Dunarii si din pozitia de Vicepresedinte al Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Litoral – Delta Dunarii, ne aratam consternarea privind declaratiile facute luni, intr-un comunicat de presa emis de doua asociatii hoteliere de pe Litoral (neasumat si de celelalte asociatii hoteliere de pe Litoral….) si anume Asociatia Patronala Mamaia si Asociatia de Turism Sudul Litoralului ( ultima dintre ele neavand nici o legatura, prezenta sau in trecut, cu Asociatia noastra Litoral – Delta Dunarii).
Respingem cu fermitate si indignare o propunere de dizolvare a ALDD, cea mai puternica asociatie de promovare a turismului din Romania, cea care constituie modelul preluat spre organizare si de alte Asociatii de promovare judetene din Romania ( PRAHOVA, TIMIS, GORJ, BUCURESTI etc) si cea care detine presedintia, de 8 ani si pentru urmatorii 4 ani in Federatia Asociatiilor de Promovare Turistica din Romania ( FAPT).

Respingem categoric declaratiile facute de dl Nicolae Bucovala si de o asociatie care nu are nici o legatura cu Asociatia noastra, in care activam si functionam in parteneriat public-privat, de 9 ani. De altfel, nu am identificat nici o informatie cu privire la activitatea Asociatiei de Turism Sudul Litoralului.

Toate deciziile privind activitatea ALDD se iau in Adunarea Generala si Consiliul Director – organele de conducere a ALDD, conform statutului.
Cea mai recenta sedinta de Consiliu Director al ALDD a avut loc cu 14 zile in urma (in data 17 februarie), iar cea mai recenta Adunare Generala a ALDD a avut loc in aprilie 2015, conform calendarului anual, si a fost chiar o Adunare Generala de alegeri, la care ANAT, prin doamna Corina Martin a fost din nou aleasa Presedinte al ALDD, cu unanimitate de voturi.
In consecinta, nici o alta persoana fizica sau entitate nu poate impune decizii catre noi, membrii Asociatiei Litoral – Delta Dunarii, daca nu este membru, si daca propunerea respectiva nu este supusa dezbaterii si aprobata de catre organele de conducere ale ALDD.

Eforturile si rezultatele din palmaresul ALDD sunt incontestabile si cunoscute si recunoscute nu doar la nivelul turismului national, ci chiar international, prin parteneriatele oficiale cu Autoritatea Nationala pentru Turism, Organizatia Elena de Turism, Federatia de Promovare Turistica a Republicii Moldova, Ambasada Bulgariei, Federatii sportive din Romania si internationale, Consulatul General al Turciei, Consulatul Rusiei la Constanta, ANAT Grecia, TURSAB ( ANAT-ul Turciei), ANAT Cipru, ANAT Olanda, ANAT Moldova etc, parteneriatele directe cu Ambasade si Consulate ale Romaniei din tari europene in care Asociatia Litoral – Delta Dunarii a derulat evenimente de promovare proprii, contractele si parteneriatele cu Companiile aeriene pe care echipa de conducere a Aeroportului Constanta si managementul Asociatiei Litoral – Delta Dunarii le-au atras catre Litoral ( Ryanair, Blue Air, Turkish Airlines, WizzAir), parteneriatele directe cu birourile ANT din Anglia, Franta, Olanda, Austria, SUA, Italia , calendarul impresionant de evenimente gestionate cu succes si rasunet de catre ALDD, dialogul constant si ferm cu autoritatile publice centrale ( pentru modificari sau initierea de acte normative in Parlament si cu ministerele publice), parteneriatul consistent cu cele 8 primarii membre si cele doua Consilii Judetene, lista impresionanta de acte normative la care ALLD a lucrat direct si nemijlocit, cu reprezentanti ai Guvernului si ai Parlamentului, precum si rezultatele incontestabile obtinute prin propriile campanii de promovare in cei 9 ani de activitate, dovedite prin numarul permanent in crestere de turisti pe Litoral si in Delta Dunarii – reprezinta numai cateva din motivele pentru care, in intreaga industrie turistica din Romania, ALDD se situeaza in prima linie intre organizatiile de promovare si dezvoltare turistica din Romania.

Asociatia Patronala Tulcea – Delta Dunarii participa constant in activitatea Consiliului Director al ALDD si la Adunarile Generale ale ALDD, se implica activ si direct in luarea deciziilor, alaturi de toti ceilalti membri ai ALDD, si ne-am asumat si ne asumam in continuare implicarea alaturi de presedintele ALDD, doamna Corina Martin, pentru dezvoltarea si promovarea turismului in Delta Dunarii , in strategie integrata cu promovarea Litoralului Romanesc. Noi suntem cei care au initiat si propus doamnei Presedinte Corina Martin deplasarea la Moscova in campania de promovare in care Litoralul Romanesc, Delta Dunarii si toate destinatiile romanesti au fost prezentate si promovate.

Sustinem in continuare, alaturi de Primaria Municipiului Tulcea, Consiliul Judetean Tulcea, si ceilalti membri ai ALDD – Primariile Navodari, Constanta, Eforie, Costinesti, Cernavoda, Agigea, Cumpana si Murfatlar, alaturi de Aeroportul Constanta , Administratia Portului Constanta, TUI Romania si ANAT si alaturi de membrii parteneri ( agenti economici privati!), obiectivele, misiunea si conducerea ALDD.

In acelasi timp, ne reafirmam sustinerea misiunii si obiectivelor asumate de Federatia Asociatiilor de Promovare a Turismului din Romania ( FAPT), alaturi de toti membrii FAPT din Romania – Asociatiile judetene de management turistic (promovare si dezvoltare a turismului) SIBIU, PRAHOVA, BUCOVINA, MARAMURES, NEAMT, BRASOV, BUZAU, RASNOV, SIGHISOARA, GORJ, TIMIS, ORADEA, BUCURESTI, in numele Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Litoral – Delta Dunarii.

Asociatia Patronatului in Turismul din Delta Dunarii

Daniel Ilusca                      Dragos Gociman
Presedinte                            Vicepresedinte

 

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește biroului de presă al Asociației Litoral- Delta Dunării!

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro