Criteriul National

Asociațiile de elevi din România condamnă decizia MEN de a muta Bacalaureatul la începutul lunii iulie

Asociațiile de elevi din România condamnă decizia MEN de a muta Bacalaureatul la începutul lunii iulie
august 31
13:36 2018

bacalaureat_03412300

Astăzi 31 August 2018, Asociația Elevilor din Constanța (AEC) a participat la ședința Comisiei de Dialog Social din cadrul Ministerului Educației Naționale, pe ordinea de zi aflându-se aprobarea ordinelor de ministru pentru desfășurarea examenului de Bacalaureat și a Evaluării Naționale, alături de calendarele aferente acestora. Constatăm cu dezamăgire faptul că în forma de calendar propusă de reprezentanții MEN probele scrise ale Bacalaureatului se vor desfășura în perioada 1-4 iulie, urmând ca rezultatele finale să fie publicate pe 13 iulie.

Trei asociaţii de elevi din România spun că nu sunt de.acord cu intenţia Ministerului Educaţiei Naţionale ca.probele scrise ale examenului de bacalaureat să aibă loc între 1 şi 4 iulie. Elevii susţin că în acea perioadă temperaturile sunt ridicate, iar desfăşurarea examenului poate fi dificilă, rezultatele putând fi afectate din acest motiv.

Constatăm cu dezamăgire faptul că în forma de calendar propusă de reprezentanții MEN probele scrise ale Bacalaureatului se vor desfășura în perioada 1-4 iulie, urmând ca rezultatele finale să fie publicate pe 13 iulie.
Atragem atenția asupra faptului că temperaturile în această perioadă sunt foarte ridicate, desfășurarea examenului în astfel de condiții fiind dificilă pentru elevi, rezultatele lor putând fi afectate major. Problema se intensifică în condițiile în care în majoritatea unităților de învățământ sălile de clasă nu sunt dotate cu aer condiționat, cu precădere în mediul rural, unde școlile nu dispun de fondurile necesare asigurării unor condiții decente.
Din păcate, această problemă persistă de ani buni, reprezentanții AEC atrăgând atenția în nenumărate rânduri reprezentanților ministerului, în vederea rezolvării acestei probleme, însă fără succes. Asociația Elevilor de Constanța a propus desfășurarea Bacalaureatului în perioada 24-28 iunie, iar motivarea MEN a reprezentat-o suprapunerea Bacalaureatului cu Evaluarea Națională, în condițiile în care aceasta urmează a se desfășura între 18-21 iunie.
Solicităm public reprezentanților Ministerului Educației Naționale să nu lase elevii să cadă victimele incapacității organizatorice și a deciziilor impulsive, dat fiind faptul că viitorul lor depinde de aceste examene.

Semnează:
Asociația Elevilor din Constanța – președinte, Andrei-Mihai Tănase
Asociația Elevilor din Călărași – președinte, Emma Movilă
Asociația Elevilor din Maramureș – președinte, Darius Filip

Sursa foto : Fluierul

Redacția platformei emdia Crietriul Național mulțumește Biroului de Presă al Asociației Elevilor din Constanța

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu