Criteriul National

Aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand cumperi un pat pentru copii

Aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand cumperi un pat pentru copii
august 04
15:14 2019

Alegerea unui pat pentru copii trebuie sa reprezinte o preocupare extrem de importanta pentru orice parinte. Cei mici petrec mai mult de jumatate de zi in pat atunci cand sunt bebelusi, iar ulterior dorm peste 10 ore. Astfel, patul poate sa contribuie in mod decisiv la dezvoltarea lor, atat din punct de vedere fizic, cat si din punct de vedere psihic.

Atunci cand cauti paturi pentru copii  , este bine sa tii cont de urmatoarele aspecte:

1. Varsta celui mic. Paturile difera destul de mult intre ele. Un patut pentru bebelus trebuie sa fie dotat cu o saltea mai tare si cu reglare pe inaltime. De asemenea, trebuie sa fie protejat impotriva caderii. Un patut pentru copii mai mari trebuie sa sustina foarte bine coloana vertebrala si sa ofere confort. Confortul poate sa fie dat si de asternuturi, impactul vizual fiind important pentru orice prichindel.

2. Siguranta copilului. Daca varsta copilului este de pana in 7-8 ani, niste bare laterale inalte s-ar putea sa fie foarte bune. Daca are mai mult de 8 ani se poate renunta la aceste bare, deoarece copilul isi va dori sa se dea jos cu usurinta din pat.

3. Marimea. Exista cateva marimi standard. Pentru copiii de pana in 3 ani este perfect un pat de 125 x 60 de centimetri. Pentru copiii intre 3 si 7 ani patul perfect este de 140×70 de centimetri iar pentru copiii de peste 7 ani se poate achizitiona un pat normal, de 170 x 9 centimetri.

4. Salteaua. De cele mai multe ori, salteaua este cea mai importanta, deoarece intra in contact direct cu cel mic. Alege intotdeauna saltele din materiale cat mai naturale ( cele din cocos sunt foarte bune) care nu faciliteaza dezvoltarea alergiilor si tin acarienii departe. Este important ca atunci cand doarme, copilul sa aiba o pozitie naturala si sa se bucure de tot confortul.

5. Materialul patului. Poate te gandesti ca vei renunta la pat dupa ce copilul va creste, lucru cat se poate de adevarat. Totusi, nu trebuie sa te limitezi la un material de proasta calitate, in conditiile in care energia copilului poate sa fie debordanta. Lemnul masiv sau metalul sunt solutii cat se poate de bune.

Atentie la urmatoarele aspecte!

De regula, copilul nu doarme doar acasa. Daca merge la o gradinita cu program prelungit asigura-te ca are un pat de buna calitate si acolo. Pe Distinctmob.ro poti gasi mai multe modele interesante, pe care le poti lua impreuna cu alti parinti.

De asemenea, tine cont de spatiile de depozitare pe care le ofera patul si incearca sa gasesti o varianta multifuncionala, care isi schimba rolul dupa ce copilul creste!

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul