Criteriul National

Aspecte din şedinţa CLM Constanţa din data de 23 Februarie 2016!

Aspecte din şedinţa CLM Constanţa din data de 23 Februarie 2016!
februarie 23
16:46 2016

UN FILM AL DESFĂŞURĂRII EVENIMENTELOR destul de exact vă ofer Dumneavoastră,cititorilor acestui ziar independent, de opinie şi informaţie!

sedinta-CLM
 Conform tuturor uzanţelor,şedinţa CLM a debutat la orele 12:00. În acele momente, în sală au fost prezenţi 21 din cei 25 de consilieri locali,în felul acesta întrunindu-se cvorumul.
Domnul George Vişan a avut rolul de preşedinte al şedinţei.
Pentru început,printr un anunţ s a renunţat la punctele 8, 22 şi 29 de pe ordinea de zi.
Înainte de a începe propriu zis şedinţa, au fost luate în seamă şase solicitări de luări de cuvânt din partea unor constănţeni prezenţi în sală. Intervenţiile au fost axate pe diverse proiecte de hotărâri de pe ordinea de zi.
De exemplu, doamna Olga Stănculescu a atras atenţia că în acest an persoanele cu handicap nu mai apar cu gratuitate la locurile de parcare.
S- a cerut retragerea proiectului de hotărâre 34 de pe ordinea de zi. S-a susţinut că a fost mandatat de localnicii din acea zonă şi ONG-uri pentru a face acea solicitare. A solicitat să se aştepte decizia Ministrului Culturii referitor la regimul de înălţime în zonă.
Domnul Voicu a cerut suspendarea proiectului de hotărâre pentru că nu se retrag proiectele referitoare la aprobarea PUZ. Proiectul nu ţine cont de prevederile legii în vigoare şi de cerinţele localnicilor.
Domnul Sorin Belu  a avut o intervenţie scurtă şi concisă,referitoare la parcarea de la City Mall.
https://www.youtube.com/watch?v=2Y-rINrUpb8&feature=youtu.be
Domnia sa a atras atenţia că în PUZ ul actual se vrea construirea cu un etaj mai mult. Prin urmare, a cerut retragerea acestui proiect.
Însă, totul fără succes…
Mai târziu mi am dat seama şi de ce…
Aşa cum se aştepta, la proiectul 37 (aprobarea Planului urbanistic zonal pentru modificarea HCL nr. 254/2013 în vederea supraetajării cu P+3-4E corp parcare 2S existent la centrul comercial City Parc Mall),interimarul Decebal Făgădău a menţionat că investitorul a renunţat la cele două turnuri P + 24 , DEOARECE LE- A IMPUS să creeze mai multe locuri de parcare.
Filmul din şedinţa CLM Constanţa , 23 Februarie 2016 privind aprobarea PUZ P+4 City Park Mall
https://www.youtube.com/watch?v=0vVfbBi7rK4&feature=youtu.be
După cum observaţi,în acest film puteţi observa reacţia justificată şi demnă a domnului arhitect şi redactor al Criteriului Naţional Chivu Andrei ce a dorit dar nu a fost lăsat să vorbească, interzicându-i într o manieră neprietenoasă şi chiar barbară de către domnul Vişan acest drept motivând „nu aţi venit la timp”…
Schimbul de replici tăioase a fost rapid dat uitării, iar şedinţa a continuat pe aceeaşi linie!
Astfel, principalul susţinător al ideilor a fost chiar domnul Decebal Făgădău care a declarat că a votat pentru,pe cheltuiala investitorului să apară mai multe locuri de parcare, dar şi pentru crearea unui nou sens giratoriu în zonă. Proiectul 37 a trecut cu trei abţineri ca majoritatea proiectelor,opoziţia fiind reprezentată doar prin comentarii şi intervenţii deloc argumentate, solide ale domnului consilier Matei.
Prezidiu
 Tot consilierul local PNL A DORIT acordarea de reduceri la transportul în comun şi pentru studenţii înscrişi la universităţile constănţene. Proiectul a fost iniţiat de domnul Decebal Făgădău şi viza doar personalul didactic şi nedidactic din unităţile de învăţământ preuniversitar şi universitar. Decebal Făgădău a solicitat să facă un proiect pe această temă şi un studiu de impact.
Totuşi, aceste propuneri rostite din vârful buzelor venite  din partea unei Opoziţii fără vlagă nu mai impresionează pe absolut nimeni!Și,să fiți sigur ,acrst lucru a fost speculat cu abilitate de domnul Decebal Făgădău.
Rezultatul e unul singur…Mai e cazul să vă spun că proiectul a trecut cu 22 de voturi „pentru” în forma propusă de iniţiator?
Că tot am adus discuţia despre PNL, vreau să vă reamintesc faptul că azi Iustin-Fabian Roman, prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene Constanţa a Partidului Naţional Liberal şi a depus la secretariatul Consiliului Local Municipal Constanţa propria demisie din funcţia de consilier municipal.
Dar să revenim!
De asemenea, domnul Victor Maxim a cerut ca punctul 34 să fie retras de pe ordinea de zi pentru că se află în proces de clasare la Ministerul Culturii. Dacă va fi aprobat, a promis că va boicota orice lucrare ce se va demara în acea zonă!
Luările de cuvânt ale constănţenilor
https://www.youtube.com/watch?v=LrJDPx9fR2w&feature=youtu.be
Juramant
S-a supus la vot validarea lui Florin Serghei. Acesta a fost admis cu unanimitate şi a depus jurământul şi de azi înainte este membru, consilier local municipal!
Ca urmare a unei interpelări (din cele 6) ,la proiectul 44 (aprobare PUZ delimitat de stradă Belvedere, alee acces), domnul interimar Făgădău a subliniat că, după două dezbateri publice, cei din zonă insistă să nu se voteze,deşi actualul plan urbanistic propune depărtarea construcţiei la 20 de metri de imobilele lor. Dacă s-ar împotrivi,se poate vorbi de un riscu ca investitorul să construiască la 9 metri de balconul lor. Proiectul a fost retras de pe ordinea de zi.
Revenind la un punct tensionat al şedinţei,pentru proiectul în care există atât voinţă cât şi documentaţie, interimarul Decebal Făgădău a menţionat că puterea juridică a Ministerul Culturii este aproape de zero. Aproape că s-a lăudat că s au făcut unele amendamente la proiectul a cărei documentaţie şi astfel s au parcurs toate etapele. Tot domnia sa a propus limitarea regimului de înălţime la etaj 3 cu maxim etaj 4. Precizăm că imobilul nu va putea fi supraetajat.
Mai precis,la toate fazele ulterioare se vor respecta condiţiile Ministerului Culturii, imobilul se prezumă prin HCL ca fiind catalogat drept monument categoria B. Amendamentele lui Făgădău au trecut, ca pe final să reţin amănuntul referitor la felul în care se va păstra şi arhitectura imobilului.
Mimica Fagadau
Un proiect ce a trecut con brio dar destul de rapid a fost cel în care s a votat în secret anumite persoane, medici,în vederea ocupării posturilor vacante din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa.
Un moment aparte l-a constitui propunerea, votarea şi investirea noului viceprimar al Constanţei în persoana domnului Mircea Dobre.Domnia sa a obţinut 18 voturi pentru şi 4 anulate. Prin urmare, este începând de astăzi noul viceprimar al muncipiului Constanţa.
Putem concluziona că aceasta este formula completă de conducere a Primăriei Constanţa.
Un alt moment mai aparte a fost acela al contrelor dintre domnii Tudorel Chesoi şi domnul viceprimar Decebal Făgădău.
Domnul Chesoi a subliniat la punctul 11 că preţul unei călătorii RATC este mare şi nu asigură o concurenţă echitabilă în ceea ce priveşte transportul în comun. În acest context, a propus 1 leu pentru o călătorie.
De cealaltă parte, domnul Decebal Făgădău s-a declarat puţin surprins, în sensul că cei de la RATC vor un preţ mai mare, nicidecum mai mic.
Totodată,s-a ajuns la acelaşi lucru, şi a fost propus înfiinţarea unei comisii care să verifice activitatea maxi taxi, pentru a vedea dacă respectă avizele deţinute având în vedere că opresc unde vor.
Din acest punct de vedere,ar fi trebuit să fie realizat un studiu de impact şi astfel amendamentul nu ar fi fost propus de domnul Tudorel Chesoi.
salut prietenesc
A urmat după parcurgerea tuturor punctelor conferinţele de presă ale domnilor Dobre şi Făgădău!
În sprijinul celor amintite, vă oferim şi scurte filmuleţe ce se vor a fi momente edificatoare!
Final de conferinţă a domnului viceprimar confirmat astăzi Mircea Dobre
https://www.youtube.com/watch?v=cxAgMTtJYeI&feature=youtu.be
conferinta Dobre
Vă mulţumesc pentru atenţia acordată şi promit să fiu prezent şi la alte şedinţe de acest gen!
Prof.Dr. Daniel Mihai, C.N.A Regina Maria Constanţa, redactor-șef al ziarului Criteriul Naţional
Sursa foto şi video: http://criteriul.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo