Criteriul National

ATAC TERORIST! 6 bombe au explodat in aeroportul si metroul din Bruxelles FOTO

ATAC TERORIST! 6 bombe au explodat in aeroportul si metroul din Bruxelles FOTO
martie 22
08:58 2016

explozie-bruxelles--680x365 copy

Sase explozii au avut loc în această dimineaţă la Bruxelles. Două deflagrații au fost auzite pe aeroportul Zaventem din capitala Belgiei şi patru la metrou. Martorii declară că s-ar fi auzit strigăte în limba arabă şi focuri de armă. Cel puţin 25 de oameni au fost răniţi şi 11 au decedat.

UPDATE 11:38 Procuratura belgiana a anuntat ca exploziile de la aeroport au fost un atentat sinucigas si a confirmat bilantul provizoriu de 13 morti si 35 de raniti.

UPDATE 11:30 poze noi din aeroportul din Bruxelles dupa explozii

CeI-wbHVAAEQNcL CeI-wYiUAAAXjLu CeI-wYnVIAAdGLG CeI-wZSVAAAguGu

UPDATE 11:00 Cel puţin 10 morţi şi 30 de răniţi, în două explozii pe un aeroport din Bruxelles – spital

UPDATE: Cursa Tarom spre Bruxelles, care a decolat la 07:30 din Bucureşti a fost redirecţionată spre Amsterdam.

UPDATE – Chiar înainte de producerea celor două explozii de la aeroport au fost trase focuri de armă şi s-au auzit strigăte în arabă, transmite agenţia de presă Belga. Autorităţile au activat planul de catastrofă regională şi toate drumurile care duc spre aeroport sunt închise, inclusiv traficul feroviar spre şi dinspre aeroport care a fost închis.

UPDATE: O a treia bombă a fost găsită pe una din pistele aeroportului. 

O altă explozie a avut la metrou, în staţia Maelbeek. 

Autorităţile belgiene au activat planul de catastrofă, nivelul de alertă teroristă a fost ridicat la 4.

Martorii declară că s-ar fi auzit strigăte în limba arabă şi focuri de armă. Totodată, bilanţul oficial al poliţiei belgiene este de 1 mort şi 20 de răniţi, însă presa vorbeşte de 11 oameni decedaţi şi 25 răniţi. De asemenea, autorităţile au găsit în aeroport mai multe bombe.

MAE a trimis următorul comunicat de presă: 

Precizări de presă referitoare la exploziile produse la aeroportul din Bruxelles

Ca urmare a exploziilor înregistrate în cursul dimineţii de astăzi la aeroportul din Bruxelles, Ambasada României în Regatul Belgiei a întreprins în regim de urgenţă demersurile legale pe lângă autorităţile locale, inclusiv pe lângă autorităţile aeroportuare şi reprezentanţii biroului TAROM de la Bruxelles,  în vederea obținerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanțele producerii incidentului şi cetăţenia persoanelor afectate.

 

sursa: evz, mediafax

 

Avertizăm că imaginile de mai jos sunt şocante:

 

atac terorist bruxelles 10_23 12_20 32726e7600000578-3503928-image-m-45-1458633847814 1960136 3272578c00000578-3503928-image-m-13-1458631662610

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo