Criteriul National

ATAC TERORIST! 6 bombe au explodat in aeroportul si metroul din Bruxelles FOTO

ATAC TERORIST! 6 bombe au explodat in aeroportul si metroul din Bruxelles FOTO
martie 22
08:58 2016

explozie-bruxelles--680x365 copy

Sase explozii au avut loc în această dimineaţă la Bruxelles. Două deflagrații au fost auzite pe aeroportul Zaventem din capitala Belgiei şi patru la metrou. Martorii declară că s-ar fi auzit strigăte în limba arabă şi focuri de armă. Cel puţin 25 de oameni au fost răniţi şi 11 au decedat.

UPDATE 11:38 Procuratura belgiana a anuntat ca exploziile de la aeroport au fost un atentat sinucigas si a confirmat bilantul provizoriu de 13 morti si 35 de raniti.

UPDATE 11:30 poze noi din aeroportul din Bruxelles dupa explozii

CeI-wbHVAAEQNcL CeI-wYiUAAAXjLu CeI-wYnVIAAdGLG CeI-wZSVAAAguGu

UPDATE 11:00 Cel puţin 10 morţi şi 30 de răniţi, în două explozii pe un aeroport din Bruxelles – spital

UPDATE: Cursa Tarom spre Bruxelles, care a decolat la 07:30 din Bucureşti a fost redirecţionată spre Amsterdam.

UPDATE – Chiar înainte de producerea celor două explozii de la aeroport au fost trase focuri de armă şi s-au auzit strigăte în arabă, transmite agenţia de presă Belga. Autorităţile au activat planul de catastrofă regională şi toate drumurile care duc spre aeroport sunt închise, inclusiv traficul feroviar spre şi dinspre aeroport care a fost închis.

UPDATE: O a treia bombă a fost găsită pe una din pistele aeroportului. 

O altă explozie a avut la metrou, în staţia Maelbeek. 

Autorităţile belgiene au activat planul de catastrofă, nivelul de alertă teroristă a fost ridicat la 4.

Martorii declară că s-ar fi auzit strigăte în limba arabă şi focuri de armă. Totodată, bilanţul oficial al poliţiei belgiene este de 1 mort şi 20 de răniţi, însă presa vorbeşte de 11 oameni decedaţi şi 25 răniţi. De asemenea, autorităţile au găsit în aeroport mai multe bombe.

MAE a trimis următorul comunicat de presă: 

Precizări de presă referitoare la exploziile produse la aeroportul din Bruxelles

Ca urmare a exploziilor înregistrate în cursul dimineţii de astăzi la aeroportul din Bruxelles, Ambasada României în Regatul Belgiei a întreprins în regim de urgenţă demersurile legale pe lângă autorităţile locale, inclusiv pe lângă autorităţile aeroportuare şi reprezentanţii biroului TAROM de la Bruxelles,  în vederea obținerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanțele producerii incidentului şi cetăţenia persoanelor afectate.

 

sursa: evz, mediafax

 

Avertizăm că imaginile de mai jos sunt şocante:

 

atac terorist bruxelles 10_23 12_20 32726e7600000578-3503928-image-m-45-1458633847814 1960136 3272578c00000578-3503928-image-m-13-1458631662610

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro