Criteriul National

Atentat sângeros la Ankara soldat cu asasinarea ambasadorului Rusiei (Foto-Video)

Atentat sângeros la Ankara soldat cu asasinarea ambasadorului Rusiei  (Foto-Video)
decembrie 19
20:56 2016

Naţiunile Unite au condamnat luni seară atacul împotriva diplomatului rus în Ankara incidentul în urma căruia acesta şi-a pierdut viaţa. Între timp, autorităţile turce l-au ucis într-un schimb de focuri pe presupusul militant jihadist, care ulterior a fost identificat ca fiind Mevlüt Mert Altıntaş, în vârstă de 22 de ani, care absolvise o şcoală de poliţie în urmă cu doi ani şi făcea parte din forţele antirevoltă din Ankara.

atentat

Fostul dipolmat rus a ocupat diverse poziţii în Ministerul Afacerilor Externe, dar şi în misiunile din străinătate.

Vorbitor de coreeană, el a lucrat la Ambasada URSS din Republica Populară Democrată Coreeană, între 1979 – 1984, dar şi în perioada 1986 – 1991, devenită apoi Ambasada Federaţiei Ruse, unde a activat între 1992 şi 1997. Din 2001 până în 2006 a fost ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Republica Populară Democrată Coreeană.

Între 2007 şi 2013 a fost director general adjunct şi director pentru afaceri consulare, iar din iulie 2013 era ambasador al Federaţiei Ruse în Turcia.

Andrei Karlov a murit luni seara, la spital, după ce a fost împuşcat în timp ce rostea un discurs la o expoziţie de artă din Ankara.

Ambasadorul rus la Ankara Andrei Karlov avea 62 de ani şi era la post din iulie 2013.

Potrivit agenției de presă turce Anadolu, „persoana care a comis atacul armat împotriva lui Andrei Karlov a fost neutralizat în cadrul unei operațiuni”. Anadolu nu precizează dacă atacatorul este viu sau mort.

Ambasadorul Rusiei, Andrei Karlov, a decedat luni seara la un spital din Turcia, după ce a fost împuşcat de un atacator armat într-o galerie de artă din metropola Ankara. Între timp, autorităţile turce au anunţat neutralizarea atacatorului, transmite Reuters

Presa turcă scrie că atacatorul ar fi strigat „Allahu Akhbar” (Dumnezeu e mare – n.r.) şi a spus că ambasadorul Rusiei trebui să plătească pentru Alep.

Autorităţile turce au precizat că atacatorul era un ofiţer de poliţie şi s-a folosit de legimitaţie pentru a pătrunde în incintă.

Sursa foto : Romania libera

Sursa video : YouTube

Redacția ziarului Criteriul Național condamnă acest act terorist și își exprimă părerea de rău și adresează sincere condoleanțe familiei diplomatului ucis mișelește.

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo