Criteriul National

Atentat sângeros la Ankara soldat cu asasinarea ambasadorului Rusiei (Foto-Video)

Atentat sângeros la Ankara soldat cu asasinarea ambasadorului Rusiei  (Foto-Video)
decembrie 19
20:56 2016

Naţiunile Unite au condamnat luni seară atacul împotriva diplomatului rus în Ankara incidentul în urma căruia acesta şi-a pierdut viaţa. Între timp, autorităţile turce l-au ucis într-un schimb de focuri pe presupusul militant jihadist, care ulterior a fost identificat ca fiind Mevlüt Mert Altıntaş, în vârstă de 22 de ani, care absolvise o şcoală de poliţie în urmă cu doi ani şi făcea parte din forţele antirevoltă din Ankara.

atentat

Fostul dipolmat rus a ocupat diverse poziţii în Ministerul Afacerilor Externe, dar şi în misiunile din străinătate.

Vorbitor de coreeană, el a lucrat la Ambasada URSS din Republica Populară Democrată Coreeană, între 1979 – 1984, dar şi în perioada 1986 – 1991, devenită apoi Ambasada Federaţiei Ruse, unde a activat între 1992 şi 1997. Din 2001 până în 2006 a fost ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Republica Populară Democrată Coreeană.

Între 2007 şi 2013 a fost director general adjunct şi director pentru afaceri consulare, iar din iulie 2013 era ambasador al Federaţiei Ruse în Turcia.

Andrei Karlov a murit luni seara, la spital, după ce a fost împuşcat în timp ce rostea un discurs la o expoziţie de artă din Ankara.

Ambasadorul rus la Ankara Andrei Karlov avea 62 de ani şi era la post din iulie 2013.

Potrivit agenției de presă turce Anadolu, „persoana care a comis atacul armat împotriva lui Andrei Karlov a fost neutralizat în cadrul unei operațiuni”. Anadolu nu precizează dacă atacatorul este viu sau mort.

Ambasadorul Rusiei, Andrei Karlov, a decedat luni seara la un spital din Turcia, după ce a fost împuşcat de un atacator armat într-o galerie de artă din metropola Ankara. Între timp, autorităţile turce au anunţat neutralizarea atacatorului, transmite Reuters

Presa turcă scrie că atacatorul ar fi strigat „Allahu Akhbar” (Dumnezeu e mare – n.r.) şi a spus că ambasadorul Rusiei trebui să plătească pentru Alep.

Autorităţile turce au precizat că atacatorul era un ofiţer de poliţie şi s-a folosit de legimitaţie pentru a pătrunde în incintă.

Sursa foto : Romania libera

Sursa video : YouTube

Redacția ziarului Criteriul Național condamnă acest act terorist și își exprimă părerea de rău și adresează sincere condoleanțe familiei diplomatului ucis mișelește.

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo