Criteriul National

Atentat terorist la Ierusalim

Atentat terorist la Ierusalim
ianuarie 08
17:32 2017

Un camion a intrat în cursul zilei de duminică într-un grup de oameni la Ierusalim, atacul soldându-se cu cel puţin patru morţi şi cinsprezece răniţi, au anunţat Poliţia şi serviciile de ambulanţă, citate de ziarul francez Le Figaro.

camion

Patru persoane au murit şi multe altele au fost rănite după ce un camion a intrat duminică într-un grup de oameni, majoritatea soldaţi evrei, care se aflau în apropiere de promenada Armon Hanatziv din Ierusalim, au anunţat serviciile de salvare Magen David Adom, iar Poliţia a confirmat că atacatorul a fost ucis.

Cei decedaţi sunt trei femei şi un bărbat de aproximativ 20 de ani, relatează cotidianul The Jerusalem Post.

Serviciile de salvare au anunţat că oferă îngrijiri altor 15 persoane rănite, una dintre ele aflându-se în stare gravă şi că îi transferă la spitalele din apropiere.

Poliţia a confirmat că atacatorul a fost ucis de unul dintre soldaţii aflat în persoanele din grup.Autorităţile israeliene suspectează că atacul ar avea motivaţie teroristă.

Un paramedic care a ajuns la faţa locului a spus că „a văzut un camion care a lovit un grup de tineri care au coborât dintr-un autobuz în apropiere de postul de observaţie Armon Hanatziv”.

„Aproximativ zece persoane zăceau pe jos lângă stradă. Unele erau blocate sub autobuz”, a adăugat el.

Poliția a identificat șoferul camionului. Acesta este un palestinian originar din Ierusalimul de Est, regiune anexată de către statul Israel. „Noi cunoaștem identitatea agresorului care, în conformitate cu toate indicațiile, susține statul islamic. Am finalizat cercetarea şi l am identificat pe Jabel Moukabar, din cartierul de unde a venit și efectuăm alte acțiuni pe care nu vor fi detaliate „, a declarat prim-ministrul Benjamin Netanyahu.”

Noi știm că atacurile se succed, din Franța la Berlin și acum în Ierusalim, și este probabil că există o legătură între ele.” Atacul vine la mai puțin de trei săptămâni după ce un camion a comis un atac într un târg de Crăciun din Berlin. Bilanţul de atunci  a fost de 12 persoane ucise la 19 decembrie. Preşedintele Francois Hollande a condamnat ca fiind un „atac atroce”.

atentat

Un val de atacuri palestiniene izolate s-au produs inclusiv cu ajutorul vehiculelor capcană începând cu luna octombrie 2015, în Israel, Cisiordania și Fâșia Gaza. Un număr de 37 de israelieni și doi americani și cel puțin 231 de palestinieni şi au pierdut viaţa, dintre care cel puțin 157 de atacatori au fost lichidaţi şi atent monitorizaţi de către autoritățile israeliene. Celelalte victime palestiniene au fost ucișe în ciocniri sau demonstrații.

 

 

Atacul de la Ierusalim a fost salutat de către organizaţia radicală Hamas, grupul islamist care controlează Fâșia Gaza. „Binecuvântăm operațiunea eroică ocupația israeliană a rezistență”, a declarat un purtător de cuvânt al Hamas, Fawzi Barhoum, după cum citează agenţia Reuters.

Sursa foto Agerpres, http://www.lefigaro.fr/

Sinteză ştire efectuată de Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro