Criteriul National

Atentat terorist la Ierusalim

Atentat terorist la Ierusalim
ianuarie 08
17:32 2017

Un camion a intrat în cursul zilei de duminică într-un grup de oameni la Ierusalim, atacul soldându-se cu cel puţin patru morţi şi cinsprezece răniţi, au anunţat Poliţia şi serviciile de ambulanţă, citate de ziarul francez Le Figaro.

camion

Patru persoane au murit şi multe altele au fost rănite după ce un camion a intrat duminică într-un grup de oameni, majoritatea soldaţi evrei, care se aflau în apropiere de promenada Armon Hanatziv din Ierusalim, au anunţat serviciile de salvare Magen David Adom, iar Poliţia a confirmat că atacatorul a fost ucis.

Cei decedaţi sunt trei femei şi un bărbat de aproximativ 20 de ani, relatează cotidianul The Jerusalem Post.

Serviciile de salvare au anunţat că oferă îngrijiri altor 15 persoane rănite, una dintre ele aflându-se în stare gravă şi că îi transferă la spitalele din apropiere.

Poliţia a confirmat că atacatorul a fost ucis de unul dintre soldaţii aflat în persoanele din grup.Autorităţile israeliene suspectează că atacul ar avea motivaţie teroristă.

Un paramedic care a ajuns la faţa locului a spus că „a văzut un camion care a lovit un grup de tineri care au coborât dintr-un autobuz în apropiere de postul de observaţie Armon Hanatziv”.

„Aproximativ zece persoane zăceau pe jos lângă stradă. Unele erau blocate sub autobuz”, a adăugat el.

Poliția a identificat șoferul camionului. Acesta este un palestinian originar din Ierusalimul de Est, regiune anexată de către statul Israel. „Noi cunoaștem identitatea agresorului care, în conformitate cu toate indicațiile, susține statul islamic. Am finalizat cercetarea şi l am identificat pe Jabel Moukabar, din cartierul de unde a venit și efectuăm alte acțiuni pe care nu vor fi detaliate „, a declarat prim-ministrul Benjamin Netanyahu.”

Noi știm că atacurile se succed, din Franța la Berlin și acum în Ierusalim, și este probabil că există o legătură între ele.” Atacul vine la mai puțin de trei săptămâni după ce un camion a comis un atac într un târg de Crăciun din Berlin. Bilanţul de atunci  a fost de 12 persoane ucise la 19 decembrie. Preşedintele Francois Hollande a condamnat ca fiind un „atac atroce”.

atentat

Un val de atacuri palestiniene izolate s-au produs inclusiv cu ajutorul vehiculelor capcană începând cu luna octombrie 2015, în Israel, Cisiordania și Fâșia Gaza. Un număr de 37 de israelieni și doi americani și cel puțin 231 de palestinieni şi au pierdut viaţa, dintre care cel puțin 157 de atacatori au fost lichidaţi şi atent monitorizaţi de către autoritățile israeliene. Celelalte victime palestiniene au fost ucișe în ciocniri sau demonstrații.

 

 

Atacul de la Ierusalim a fost salutat de către organizaţia radicală Hamas, grupul islamist care controlează Fâșia Gaza. „Binecuvântăm operațiunea eroică ocupația israeliană a rezistență”, a declarat un purtător de cuvânt al Hamas, Fawzi Barhoum, după cum citează agenţia Reuters.

Sursa foto Agerpres, http://www.lefigaro.fr/

Sinteză ştire efectuată de Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo