Criteriul National

ATENTIE! Inselaciune sub aspecte tehnice / Montajul mai scump decat produsul achizitionat

ATENTIE! Inselaciune sub aspecte tehnice / Montajul mai scump decat produsul achizitionat
ianuarie 10
00:03 2019

expresia „romanii isi fura caciula unul altuia” este cred prea binecunoscuta deja, este probabil si motivul pentru care am ramas in urma cu mult fata de tarile vestice, fiecare incearca sa-l usuce pe celalalt ca sa-i arda lui cat mai bine jarul la turta. Relatiile comerciale se desfasoara sub acest climat de haiducie economica de multe ori, lucru care se petrece la toate nivelele probabil, dar pentru care ai avea totusi mai putina asteptare la unele magazine mari si de „renume”.

Mare mi-a fost mirarea astfel atunci cand am achizitionat un produs, ca apoi sa aflu ca montajul este mai scump decat produsul. La inceputul lunii decembrie am achitat 1750 ron pentru o centrala pe lemne care nu se afla inca in stocul Romstal. Mi s-a spus ca va fi livrata in doua zile, a ajuns la mine dupa o saptamana indoita intr-o parte (cazuta sau lovita), infasurata ca un sandwich in folie de plastic (nu in cutie de carton) si cu cartea tehnica doar in limba engleza. A revenit tatal meu la magazin si primeste o carte tehnica in romana, dar de la o alta centrala. Revin eu in magazin, primesc in sfarsit cartea corecta in romana, dar fara fisa tehnica (schema de montaj) sub pretextul ca doar meseriasii instruiti contra-cost la magazin o primesc. De ce asa? Pentru ca meseriasul recomandat de magazin ne-a cerut 2000 ron pentru montajul centralei care nu dureaza mai mult de o zi si al carui pret pe piata este intre 300 si 500 ron. Fisa tehnica de montaj este realizata de fabricant, era obligatoriu cred sa fie livrata odata cu centala. Am primit si fisa tehnica doar pentru ca mi-am manifestat indignarea, asa cum a recunoscut reprezentanta romstal. Am montat centrala pana la urma, sansele sa mearga din prima sunt f mici pentru oricare instalator ai opta, si cum unii mesteri cu trei clase se cred doctori dar nu stiu sa stranga doua filete, curgea peste tot cand am pornit centrala. A venit al doilea mester mai cu experienta, a demontat tot si a montat-o la loc si dupa fix o luna de la achitarea centralei, ea functioneaza in sfarsit. O treaba care trebuia sa dureze cel mult patru zile (2-3 transport si una montaj), a durat o luna. Pentru ca asa-i la noi!

IMG_1845 IMG_1846

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu