Criteriul National

Atenție, Istoria se repetă…

Atenție, Istoria se repetă…
august 21
06:21 2016

CE FOLOS CĂ MULTE EVENIMENTE ISTORICE SE REPETĂ, CĂCI NOI ROMÂNII TOT NU VREM SĂ ÎNVĂȚĂM NIMIC ?

images

Avem un trecut istoric al marilor noștri conducători plină de cruzime și totodată greu de înțeles. Pornind de la Burebista, Decebal, Vlad Țepeș, Mihai Viteazu, Horea, Brâncoveni, Antonescu, Ceaușescu și mulți alții care acum nu îmi vin în minte, au murit în urma unor trădări ale românilor noștri, prin asasinate cumplite care au fost făcute de mână străină. Prin aceste asasinate comise de străini, ceștia au vrut să pună capăt nu numai zilelor acestor oameni deveniți martiri ai neamului, dar și a urmașilor lor.

Interesant este că neamul nostru românesc nu numai că nu a avut nici o reacție la aceste crime abominabile comise de străini sau de români alogeni, dar nici nu vrea să învețe nimic din aceste evenimente.

Tolerăm minciuna sau lașitatea și apoi ne facem că uităm că mâna străinilor ne omoară conducătorii cărora noi le-am jurat cândva credință până la moarte. Da, până la moartea, dar nu la moartea noastră, ci până la moartea lor la care noi toți am fost direct sau indirect implicați sau complici.

Nu este cu nimic acceptabil și mai ales de tolerat ca un martir al neamului nostru precum Constantin Brâncoveanu împreună cu cei patru fii ai săi care au fost decapitați acum 300 de ani de către turci pentru că a ținut la identitatea lui de creștin și de om al Valahiei, să nu fie pomenit pentru acest martiriu în toate cărțile noastre de istorie și în toate bisericile.

În urmă cu 25 de ani, Ceaușescu Nicolae împreună cu nevasta lui Elena au fost maziliți de românii sovietizați, după care actul criminal s-au năpustit și asupra familiei lui. Nimic nu se prezintă în cartea de istorie despre acest asasinat la care mulți alogeni și chiar români care i-au jurat credință până la moarte au participat direct sau indirect, iar crima s-a făcut în urma unei condamnări făcute fără un proces echitabil de care și astăzi ar trebui să roșim cu toți.

Dacă ne luăm în serios acest statut de popor legumă al Europei, trebuie să ne întrebăm CINE ȘI CÂND VA MAI URMA SĂ FIE MAZILIT din rândul viitorilor noștri conducător și mai ales de către cine.

ISTORIA-SE-REPETA--SUA-isi-duce-economia-in-haos--dupa-reteta-japoneza-din--97

Oare noi ca neam creștin care ne lăudăm cu prezența noastră pe aceste meleaguri de peste 2000 de ani, cu o civilizație milenară, cum de acceptăm să nu învățăm nimic de la aceste lecții ale istoriei. Poate că prin această tăcere bine ascunsă, istoricii români vor să se perpetueze aceste fapte și în viitor, dacă nici măcar nu doresc să prezinte și mai ales nu comentează și/sau nu se comemorează aceste fapte rușinoase ale istoriei noastre.

Unii pot spune că nația noastră românească are reacții foarte întârziate, că lipsa unei informații corecte sau unele carențe educaționale ori poate chiar instinctuale ne-a dus pe această cărare a imbecilizării, dar noi nu trebuie să acceptăm această anatemă.

Nu trebuie să ne fie jenă sau rușine cu trecutul nostru, indiferent cum a fost el, trebuie să-l înțelegem și mai ales să învățăm din el tot ceea ce trebuie de învățat, mai ales din propriile noastre greșeli pentru a nu le mai repeta. Dacă nu înțelegem acest lucru nici că vom mai putea aspira la un viitor bun pentru urmașii noștri.

Dacă nu avem coloană vertebrală pentru a ne rezolva noi românii propriile noastre conflicte, așa după legile noastre, bune sau rele, cum de mai avem pretenția ca să fim respectați ca o nație mândră și demnă în rândul popoarelor europene.

Cursul istoriei ne arată ce a fost bine și ce nu, dar noi, prin acești istorici fără Dumnezeu pe care îi avem și chiar încercăm să-i conservăm, încercăm să cosmetizăm trecutul nostru pentru a genera un viitor mincinos, fardat cu pomezi ieftine care nu rezistă în timp și care mai devreme sau mai târziu ne arată adevăratul chip de oameni cu puțină educație și fără spiritul acela național-patriotic care să ne permitem să revendicăm cu adevărat acea lozincă ”Sunt mândru că sunt român”, dar nu așa fără o argumentație logică, ci PRIN TOT CEEA CE AM FOST ȘI NĂDĂJDUIM CĂ VOI FI.

images

Sursa foto : http:// google.com

Prof.Univ.Dr.Mircea Vintilescu, senior-editor al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Mircea Vintilescu

Mircea Vintilescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo