Criteriul National

Atenție, Istoria se repetă…

Atenție, Istoria se repetă…
august 21
06:21 2016

CE FOLOS CĂ MULTE EVENIMENTE ISTORICE SE REPETĂ, CĂCI NOI ROMÂNII TOT NU VREM SĂ ÎNVĂȚĂM NIMIC ?

images

Avem un trecut istoric al marilor noștri conducători plină de cruzime și totodată greu de înțeles. Pornind de la Burebista, Decebal, Vlad Țepeș, Mihai Viteazu, Horea, Brâncoveni, Antonescu, Ceaușescu și mulți alții care acum nu îmi vin în minte, au murit în urma unor trădări ale românilor noștri, prin asasinate cumplite care au fost făcute de mână străină. Prin aceste asasinate comise de străini, ceștia au vrut să pună capăt nu numai zilelor acestor oameni deveniți martiri ai neamului, dar și a urmașilor lor.

Interesant este că neamul nostru românesc nu numai că nu a avut nici o reacție la aceste crime abominabile comise de străini sau de români alogeni, dar nici nu vrea să învețe nimic din aceste evenimente.

Tolerăm minciuna sau lașitatea și apoi ne facem că uităm că mâna străinilor ne omoară conducătorii cărora noi le-am jurat cândva credință până la moarte. Da, până la moartea, dar nu la moartea noastră, ci până la moartea lor la care noi toți am fost direct sau indirect implicați sau complici.

Nu este cu nimic acceptabil și mai ales de tolerat ca un martir al neamului nostru precum Constantin Brâncoveanu împreună cu cei patru fii ai săi care au fost decapitați acum 300 de ani de către turci pentru că a ținut la identitatea lui de creștin și de om al Valahiei, să nu fie pomenit pentru acest martiriu în toate cărțile noastre de istorie și în toate bisericile.

În urmă cu 25 de ani, Ceaușescu Nicolae împreună cu nevasta lui Elena au fost maziliți de românii sovietizați, după care actul criminal s-au năpustit și asupra familiei lui. Nimic nu se prezintă în cartea de istorie despre acest asasinat la care mulți alogeni și chiar români care i-au jurat credință până la moarte au participat direct sau indirect, iar crima s-a făcut în urma unei condamnări făcute fără un proces echitabil de care și astăzi ar trebui să roșim cu toți.

Dacă ne luăm în serios acest statut de popor legumă al Europei, trebuie să ne întrebăm CINE ȘI CÂND VA MAI URMA SĂ FIE MAZILIT din rândul viitorilor noștri conducător și mai ales de către cine.

ISTORIA-SE-REPETA--SUA-isi-duce-economia-in-haos--dupa-reteta-japoneza-din--97

Oare noi ca neam creștin care ne lăudăm cu prezența noastră pe aceste meleaguri de peste 2000 de ani, cu o civilizație milenară, cum de acceptăm să nu învățăm nimic de la aceste lecții ale istoriei. Poate că prin această tăcere bine ascunsă, istoricii români vor să se perpetueze aceste fapte și în viitor, dacă nici măcar nu doresc să prezinte și mai ales nu comentează și/sau nu se comemorează aceste fapte rușinoase ale istoriei noastre.

Unii pot spune că nația noastră românească are reacții foarte întârziate, că lipsa unei informații corecte sau unele carențe educaționale ori poate chiar instinctuale ne-a dus pe această cărare a imbecilizării, dar noi nu trebuie să acceptăm această anatemă.

Nu trebuie să ne fie jenă sau rușine cu trecutul nostru, indiferent cum a fost el, trebuie să-l înțelegem și mai ales să învățăm din el tot ceea ce trebuie de învățat, mai ales din propriile noastre greșeli pentru a nu le mai repeta. Dacă nu înțelegem acest lucru nici că vom mai putea aspira la un viitor bun pentru urmașii noștri.

Dacă nu avem coloană vertebrală pentru a ne rezolva noi românii propriile noastre conflicte, așa după legile noastre, bune sau rele, cum de mai avem pretenția ca să fim respectați ca o nație mândră și demnă în rândul popoarelor europene.

Cursul istoriei ne arată ce a fost bine și ce nu, dar noi, prin acești istorici fără Dumnezeu pe care îi avem și chiar încercăm să-i conservăm, încercăm să cosmetizăm trecutul nostru pentru a genera un viitor mincinos, fardat cu pomezi ieftine care nu rezistă în timp și care mai devreme sau mai târziu ne arată adevăratul chip de oameni cu puțină educație și fără spiritul acela național-patriotic care să ne permitem să revendicăm cu adevărat acea lozincă ”Sunt mândru că sunt român”, dar nu așa fără o argumentație logică, ci PRIN TOT CEEA CE AM FOST ȘI NĂDĂJDUIM CĂ VOI FI.

images

Sursa foto : http:// google.com

Prof.Univ.Dr.Mircea Vintilescu, senior-editor al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Mircea Vintilescu

Mircea Vintilescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro