Criteriul National

Atenție la „băieții” ce mișună prin preajmă!

ianuarie 13
12:32 2016

BĂIEȚII AU ARUNCAT-O …HAI SĂ NU PUNEM BOTUL CĂ ALTFEL …

de Alberto Rodrigues

Înainte să vă spunem despre ce este vorba, consider oportun să va informez că denumirea de băieți și binomul este des folosit de către domnul analist -reputatul Ion Cristoiu .

Având în vedere că din cauza naturii meseriei cât și sursele pe care le are atunci când afirmă că un anumit ziar face un joc de un anumit fel , eu țin cont de ceea ce spune , în momentul în care a apărut într-unul din ziarele respective un subiect și imediat o autoritate s-a sesizat. De aceea am rămas foarte surprins.

 Drept urmare, am decis să scriu un articol cu titlul ce include substantivul ” băieți „, deoarece au aruncat în spațiul media și astfel vă invit să nu ” punem botul ” că altcumva nu se poate!

received_484305221760925

Dacă am explicat motivele pentru care am ales titlul acum trec la partea de ilustrație. Frunzulița aceasta din imagine nu se află acolo întâmplător.

Cum nimic din ce se întreprinde cu câteva zile înainte să se întâmple ceva care creează un boom de new media și face lumea să vorbeasca de un subiect despre care nu se dorește să se vorbească nici la sfânta spovedanie ,nu se întâmplă fără să existe un anumit scop diabolic de atins …nici eu nu am introdus acea frunzuliță din imaginea de acolo fără să mă gândească la un anumit motiv!

ÎN CURAND VOR AFLA DE CE… Până atunci să  nu uitați ca lucrez

împreună cu domnul profesor doctor Daniel Mihai la un serial ce vor cuprinde câteva articole ce vor apărea în ziarul Criteriul Național. De ce lucrurile nu merg la fel de repede așa cum ne așteptăm ? Domnul profesor doctor are și calitatea de pedagog, de artist cât și de cetățean dedicat comunității,astfel are mult sânge de activist în vene.De mai bine de o săptămână este implicat în organizarea unui eveniment dedicat marelui poet Mihai Eminescu și care va avea loc pe 15 Ianuarie la ora 18 :30, sala Coriolan a Colegiului Național Mircea cel Bătrân din Constanța.

Având în vedere că în paralel lucrez la o carte despre oportunitățile de afaceri din Germania iar între timp pe domnul profesor doctor l -a prins o răceala zdravănă, am încetinit motoarele alocând mai puţin timp să lucrăm la câteva titluri care vor face parte dintr-un serial ce va fi difuzat în acest ziar independent- Criteriul Național. Având în vedere că titlurile precum „Locuri de muncă și salarii decente înainte de toate ” trezește un interes deosebit unui numar relativ mare de persoane am considerat că astfel de articole sunt bine venite.

Cu această ocazie așa cum am mai anunțat într-un alt material în pauza dintre articole vom oferi ceva mai simpatic și care să poată să surprindă ,ca de exemplu ceva care să poată avea ca titlul „De data aceasta vrem un jogo bonito” datorită modului în care vom scrie conținutul respectiv , promitem că vă vom surprinde … Dar atenție, atunci cand amintesc de jogo bonito mă refer la cel pe care Brazilia îl juca acum 20-30 de ani .De atunci și până acum stilul a fost distrus de către marile echipe care importă talente, și astfel le ucide capacitatea de creație și apoi îi transformă în roboți! Având în vedere că atunci când vorbim de industria robotică există o națiune care care a investit mai mult în așa ceva, pentru a putea arăta pe o fostă națiune care încânta o planetă întreagă atunci când juca fotbal.Totuși ca  în orice în viață,și la acest sport lucrurile s-au schimbat odată ce națiunea germană -actuala deținătoare a titlului mondial i-a aplicat acel rușinos seven up 7-1 selecționatei cariocas. Pentru o națiune obişnuită cu dezmățul de după victorie, acest lucru a provocat un dezastru greu de imaginat pentru cei care nu au fost cuprinși niciodată de emoția unor evenimente de după marile victorii. De aceea vă spun că acel rușinos seven up a provocat ceva pe care nu are traducere în limba Română. Dar ceea ce este mai grav este că dupa criza de nervi provocată a venit și o criză de altă natură pe care Brazilia nu a trait-o nici atunci când se vorbea de așa ceva la New York și peste tot în lume…

received_484305411760906

DE CE AM FACUT REFERIRE LA AȘA CEVA INTR-UN MOMENT ÎN CARE SE LANSEAZĂ FEL ȘI FEL DE PERDELE DE FUM ? Atenție dacă aș spune ce trebuie aici v-aș strica plăcerea de a putea urmări un serial de articole ce vor fi publicate pe Criteriul Național. Ca atare pentru a demonstra că toate săriturile pe care le-am facut de la un subiect la altul a fost pentru a putea pune în practică ce tiine de anumite principii de comunicare însă, ca să pot arăta că  nu am fost atât  de împrăștiat voi pleca de la paragraf unde demonstrez că o națiune a făcut criza și apoi a atras o criză de altă natură la final acest lucru consider oportun să va atrag atenția rugându-vă să încercați să fiți veseli și să nu uitați vorbele înțeleptului care spune „Suntem cea ce gândim „Dar aceasta nu este totul ,deoarece supărarea ne ucide. O face ușor, ușor dar sigur … Acum înțelegeți de ce „băieții „”nu se supăra pe mine cand spun anumite adevăruri ?

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo