Criteriul National

Atenție la ceea ce resimțim

Atenție la ceea ce resimțim
martie 02
12:15 2018

1
Motto „Tot ce trebuie să se întâmple, se va întâmpla !” Mihai Eminescu

De vreo săptămână am aflat un nou „concept-temperaturi resimțite .Recunosc că am fost prins pe picior greșit. Ma uitam când la termometru , când la mine . În termometru mercurul arăta, nici mai mult nici mai puțin decât -12 grade Celsius. În tot acest timp, eu fiind nepregătit , simțeam, experimentam…temperatura. Am încredere oarbă în simțurile organismul meu, asș cum sunt obișnuit de când mă știu.
Dar, ceea ce m-a intrigat se leagă de altceva.Adevărul din termometru este contrazis „oficial” și în mod repetat de către Doamna „ANM”, care salvează „neștiința”mea . O spune chiar cu ton răspicat, autoritar, ceva de genul ” Să fim mai atenți la ceea ce „resimțim ” !”

Dar momentan, acum când România pare că se mai dezgheață, mă simt ceva mai derutat. Poate că sunt complet în…ceață ! Și nu e deloc vorba de fenomen, cât mai ales de situație.Practic mintea nu-mi mai este de folos?

Recunosc deschis că sunt în stare să fi înțeles, pe de-antregul noul „concept”- de „temperatură resimțită „!
Dar, dintr-o dată ,în cursul acestei dimineți, o voce misterioasa mi-a șoptit : ”Ai incredere în doamna „ANM” fiindcă a intrat vizibil în politică !”
Ei,stimabililorm acum înțeleg unde-i greșeala. Dacă noi, oamenii acestei țări n-am fost capabili să „resițtim” temperaturile declarate „oficial” , cum am fi capabili să resimțim toate măririle de pensii și salarii ?
Teama nu face decât să blocheze mintea omului.
Închei aici relatarea miraculoasă, în speranța că, cândva, undeva , atunci când vom fi mai atenți la cuvinte , atunci când vom avea minte și „viziune” pentru însușirea noilor „concepte”, sigur vom trăi mai bine!
Până atunci, să ne aducem aminte de genialul Eminescu care , profetic ne spune și nouă ” Toate-s vechi și nouă toate / Vreme trece, vreme vine. ” …

Sursa foto :Evz

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest material oferit în exclusivitate astăzi 2 Martie 2018

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro