Criteriul National

Atenție la ceea ce resimțim

Atenție la ceea ce resimțim
martie 02
12:15 2018

1
Motto „Tot ce trebuie să se întâmple, se va întâmpla !” Mihai Eminescu

De vreo săptămână am aflat un nou „concept-temperaturi resimțite .Recunosc că am fost prins pe picior greșit. Ma uitam când la termometru , când la mine . În termometru mercurul arăta, nici mai mult nici mai puțin decât -12 grade Celsius. În tot acest timp, eu fiind nepregătit , simțeam, experimentam…temperatura. Am încredere oarbă în simțurile organismul meu, asș cum sunt obișnuit de când mă știu.
Dar, ceea ce m-a intrigat se leagă de altceva.Adevărul din termometru este contrazis „oficial” și în mod repetat de către Doamna „ANM”, care salvează „neștiința”mea . O spune chiar cu ton răspicat, autoritar, ceva de genul ” Să fim mai atenți la ceea ce „resimțim ” !”

Dar momentan, acum când România pare că se mai dezgheață, mă simt ceva mai derutat. Poate că sunt complet în…ceață ! Și nu e deloc vorba de fenomen, cât mai ales de situație.Practic mintea nu-mi mai este de folos?

Recunosc deschis că sunt în stare să fi înțeles, pe de-antregul noul „concept”- de „temperatură resimțită „!
Dar, dintr-o dată ,în cursul acestei dimineți, o voce misterioasa mi-a șoptit : ”Ai incredere în doamna „ANM” fiindcă a intrat vizibil în politică !”
Ei,stimabililorm acum înțeleg unde-i greșeala. Dacă noi, oamenii acestei țări n-am fost capabili să „resițtim” temperaturile declarate „oficial” , cum am fi capabili să resimțim toate măririle de pensii și salarii ?
Teama nu face decât să blocheze mintea omului.
Închei aici relatarea miraculoasă, în speranța că, cândva, undeva , atunci când vom fi mai atenți la cuvinte , atunci când vom avea minte și „viziune” pentru însușirea noilor „concepte”, sigur vom trăi mai bine!
Până atunci, să ne aducem aminte de genialul Eminescu care , profetic ne spune și nouă ” Toate-s vechi și nouă toate / Vreme trece, vreme vine. ” …

Sursa foto :Evz

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest material oferit în exclusivitate astăzi 2 Martie 2018

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu