Criteriul National

Atenție la ceea ce resimțim

Atenție la ceea ce resimțim
martie 02
12:15 2018

1
Motto „Tot ce trebuie să se întâmple, se va întâmpla !” Mihai Eminescu

De vreo săptămână am aflat un nou „concept-temperaturi resimțite .Recunosc că am fost prins pe picior greșit. Ma uitam când la termometru , când la mine . În termometru mercurul arăta, nici mai mult nici mai puțin decât -12 grade Celsius. În tot acest timp, eu fiind nepregătit , simțeam, experimentam…temperatura. Am încredere oarbă în simțurile organismul meu, asș cum sunt obișnuit de când mă știu.
Dar, ceea ce m-a intrigat se leagă de altceva.Adevărul din termometru este contrazis „oficial” și în mod repetat de către Doamna „ANM”, care salvează „neștiința”mea . O spune chiar cu ton răspicat, autoritar, ceva de genul ” Să fim mai atenți la ceea ce „resimțim ” !”

Dar momentan, acum când România pare că se mai dezgheață, mă simt ceva mai derutat. Poate că sunt complet în…ceață ! Și nu e deloc vorba de fenomen, cât mai ales de situație.Practic mintea nu-mi mai este de folos?

Recunosc deschis că sunt în stare să fi înțeles, pe de-antregul noul „concept”- de „temperatură resimțită „!
Dar, dintr-o dată ,în cursul acestei dimineți, o voce misterioasa mi-a șoptit : ”Ai incredere în doamna „ANM” fiindcă a intrat vizibil în politică !”
Ei,stimabililorm acum înțeleg unde-i greșeala. Dacă noi, oamenii acestei țări n-am fost capabili să „resițtim” temperaturile declarate „oficial” , cum am fi capabili să resimțim toate măririle de pensii și salarii ?
Teama nu face decât să blocheze mintea omului.
Închei aici relatarea miraculoasă, în speranța că, cândva, undeva , atunci când vom fi mai atenți la cuvinte , atunci când vom avea minte și „viziune” pentru însușirea noilor „concepte”, sigur vom trăi mai bine!
Până atunci, să ne aducem aminte de genialul Eminescu care , profetic ne spune și nouă ” Toate-s vechi și nouă toate / Vreme trece, vreme vine. ” …

Sursa foto :Evz

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest material oferit în exclusivitate astăzi 2 Martie 2018

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei