Criteriul National

ATENTIE! S-au stabilit reguli noi pentru distribuitori de servicii de Internet

aprilie 09
19:04 2015

internet-of-things-2

 Astazi, 9 aprilie 2015 organismul denumit Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații a emis decizia nr. 158/2015 privind obligațiile de informare a utilizatorilor finali. Aceasta îi obligă pe operatori să facă unele modificări majore, care vor intra în vigoare la jumătatea anului, asa cum spune litera legii.

In caz ca sunteti interesati accesati aecel hyper-link pentru a va convinge!

  Mai precis, decizia 158/2015 stabilește anumite obligații suplimentare pentru furnizorii de servicii de internet, televiziune și telecomunicații cu privire la informațiile care trebuie furnizate utilizatorilor finali.

Ori de câte ori furnizorii trebuie să publice un link către o pagină anumite informații, acesta trebuie să fie accesibil, direct și trebuie să aibă o denumire sugestivă.

Automat, asa cum bine intuiti absolut toate informațiile trebuie incluse în ofertele comerciale.

De asemenea, furnizorii au obligația de a publica în cadrul paginii proprii de internet (dacă este cazul), toate planurile tarifare ce sunt incluse în propria ofertă comercială și puse la dispoziția utilizatorilor finali, impreună cu informații precum:

1) Valoarea maximă a vitezei de download și de upload, precum și valoarea vitezei minime garantate (în cazul în care furnizorul nu garantează o viteză minimă, acesta va informa utilizatorii finali în acest sens);

2) Existența unor praguri aplicabile utilizării resurselor disponibile (spre exemplu trafic de internet, minute incluse) și consecințele depășirii acestor praguri (spre exemplu, limitarea vitezei de internet, taxe suplimentare);

3) Existența unor blocări, limite sau tratamente preferențiale aplicate anumitor tipuri de trafic sau accesului ori utilizării anumitor servicii, aplicații sau conținut, (acolo unde acestea sunt permise de lege) și, în cazul în care există astfel de practici, un link către informatiile privind serviciile, aplicatiile, traficul și/sau conținutul limitat, blocate sau cărora li se aplică tratament preferențial, descrierea detaliată a condițiilor care afectează accesul sau utilizarea acestor servicii, aplicații, trafic și/ori conținut și a efectelor acestora;

4) Descrierea detaliată a procedurilor de măsurare și gestionare a traficului, utilizate cu caracter permanent sau temporar, pentru a evita congestionarea unor segmente de rețea sau utilizarea acestora la capacitate maximă și a impactului acestor proceduri și/ori limitări asupra calității serviciului;

5) In cazul furnizării mai multor servicii de comunicații electronice furnizate pe aceeași legatură fizică trebuie specificate efectele pe care utilizarea acestora le poate avea asupra calității serviciului de acces la internet, dacă este cazul;

6) Orice alte tarife percepute pe parcursul unei perioade de facturare/de valabilitate a creditului, dacă este cazul și orice alte servicii oferite de furnizor, tarifele și condițiile de furnizare a acestora, în legatură cu serviciile de comunicații electronice, dacă este cazul.

Sursa foto : www.forbes.com 

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo