Criteriul National

ATENTIE! S-au stabilit reguli noi pentru distribuitori de servicii de Internet

aprilie 09
19:04 2015

internet-of-things-2

 Astazi, 9 aprilie 2015 organismul denumit Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații a emis decizia nr. 158/2015 privind obligațiile de informare a utilizatorilor finali. Aceasta îi obligă pe operatori să facă unele modificări majore, care vor intra în vigoare la jumătatea anului, asa cum spune litera legii.

In caz ca sunteti interesati accesati aecel hyper-link pentru a va convinge!

  Mai precis, decizia 158/2015 stabilește anumite obligații suplimentare pentru furnizorii de servicii de internet, televiziune și telecomunicații cu privire la informațiile care trebuie furnizate utilizatorilor finali.

Ori de câte ori furnizorii trebuie să publice un link către o pagină anumite informații, acesta trebuie să fie accesibil, direct și trebuie să aibă o denumire sugestivă.

Automat, asa cum bine intuiti absolut toate informațiile trebuie incluse în ofertele comerciale.

De asemenea, furnizorii au obligația de a publica în cadrul paginii proprii de internet (dacă este cazul), toate planurile tarifare ce sunt incluse în propria ofertă comercială și puse la dispoziția utilizatorilor finali, impreună cu informații precum:

1) Valoarea maximă a vitezei de download și de upload, precum și valoarea vitezei minime garantate (în cazul în care furnizorul nu garantează o viteză minimă, acesta va informa utilizatorii finali în acest sens);

2) Existența unor praguri aplicabile utilizării resurselor disponibile (spre exemplu trafic de internet, minute incluse) și consecințele depășirii acestor praguri (spre exemplu, limitarea vitezei de internet, taxe suplimentare);

3) Existența unor blocări, limite sau tratamente preferențiale aplicate anumitor tipuri de trafic sau accesului ori utilizării anumitor servicii, aplicații sau conținut, (acolo unde acestea sunt permise de lege) și, în cazul în care există astfel de practici, un link către informatiile privind serviciile, aplicatiile, traficul și/sau conținutul limitat, blocate sau cărora li se aplică tratament preferențial, descrierea detaliată a condițiilor care afectează accesul sau utilizarea acestor servicii, aplicații, trafic și/ori conținut și a efectelor acestora;

4) Descrierea detaliată a procedurilor de măsurare și gestionare a traficului, utilizate cu caracter permanent sau temporar, pentru a evita congestionarea unor segmente de rețea sau utilizarea acestora la capacitate maximă și a impactului acestor proceduri și/ori limitări asupra calității serviciului;

5) In cazul furnizării mai multor servicii de comunicații electronice furnizate pe aceeași legatură fizică trebuie specificate efectele pe care utilizarea acestora le poate avea asupra calității serviciului de acces la internet, dacă este cazul;

6) Orice alte tarife percepute pe parcursul unei perioade de facturare/de valabilitate a creditului, dacă este cazul și orice alte servicii oferite de furnizor, tarifele și condițiile de furnizare a acestora, în legatură cu serviciile de comunicații electronice, dacă este cazul.

Sursa foto : www.forbes.com 

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo