Criteriul National

AU MAI RĂMAS DOAR DOUĂ ZILE …UNII DEJA ÎŞI FREACĂ PALMELE DE BUCURIE!

AU MAI RĂMAS DOAR DOUĂ ZILE …UNII DEJA ÎŞI FREACĂ PALMELE DE BUCURIE!
ianuarie 27
18:19 2016

 

Doar două zile au mai rămas până la discutarea şi aprobarea proiectului de lege privind bugetul municipalităţii cât și cel al asigurărilor sociale pe anul 2016.

Unii deja se bucură de faptul că lucrurile le vor ieşi aşa cum au plănuit. Cu toate aceastea, redacţia ziarului nostru nu s-a lăsat dusă de val deoarece motivele care-i fac pe unii să se bucure, le vor aduce prejudicii altora şi în mod special comunităţii, familiilor cât şi celor dragi acestora.

GIVE ME FIVE

Dar aceasta nu este tot, deoarece datorită unor probleme despre care am scris încă din ziua când am fost informaţi de faptul că domnul Decebal Făgădău îşi planificase şi anunţase data întâlnirii pentru a legaliza bugetul, redacţia noastră a denumit-o MAREA împărţeală.Așadar am propus cititorilor noştri şi cei cărora le pasă de felul ni se bagă adânc mîna în buzunar câteva articole

Înainte să trecem în miezul problemei pe care le vom prezenta în acest articol, redacţia ziarului Criteriul Naţional consideră oportun să mulţumească pe cei care zilele acestea au avut răbdare să urmărească evoluţia unor cifre unde am demonstrat creşterea artificială a unor sume şi dezastrul pe care acest lucru îl reprezintă pentru buzunarul cetăţenilor cât şi al firmelor.

Revenind la titlul nostru  „AU MAI RĂMAS DOAR DOUĂ ZILE …UNII DEJA ÎŞI FREACĂ PALMELE DE BUCURIE!” ţinem să vă spunem următoarele: Au mai rămas chiar mai puțin de două zile până când domnul Decebal Făgădău şi „gaşca” vor legaliza ceea ce noi am denumit MAREA împărţeală şi am demonstrat că va prejudicia în mod grav unele companii, iar acestea vor fi nevoite să disponibilizeze personalul sau să reducă semnificativ din salariile angajaţilor, ceea ce va provoca un dezastru care se va propaga asemeni unei avalanşe.

Să nu vi se pară exagerat sau ridicol, deoarece în societatea aceasta neo-capitalistă „pe stil românesc” orice e posibil,îndeosebi atunci când administraţia locală e manageriată de o asemenea manieră!

Din cauza unor asemenea probleme şi felul în care vor afecta viaţa cetăţenilor cât şi activităţile economice a firmelor, în paragrafele următoare vom demonstra şi alte probleme care vor apărea ca urmare a iresponsabilităţii celor care se vor întâni vineri 29 Ianuarie ora 11 la sala Remus Opreanu …pentru a legaliza un asemenea dezastru!

Până atunci, merită să repetăm un adevăr deoarece atunci când auzim şi vorbim de afaceri nu va fi deloc bine pentru cei care le deţin datorită măririi plafonului taxelor şi impozitelor pe proprietăţi, pe clădiri etc ce vor crește considerabil.

Datorită gravităţii unor astfel de situaţii, atât jurnaliştii locali,societatea academică cât şi mediul de afaceri au rămas consternaţi.

Ca de exemplu, domnul Cristian Hagi într-un articol recent lasă să se înţeleagă că nu se simte bine cu statutul de constănţean şi , interpretând în numele redacţiei chiar i-am dat dreptate deoarece,considerând că ar fi mai bine să plecăm cu toţii din această “Republică”, ca să nu mai aibe de unde anume să se colecteze şi să se ia cu ….japca  taxele şi impozitele ce sunt majorate faţă de anul trecut!

Luând în serios faptul că una din principalele activităţi economice din oraşul Constanţa  este turismul, avem să vă spunem urmatoarele lucruri:

Una dintre mega-probleme ale Constanţei este modalitatea de a atrage turişti în diverse weekenduri, indiferent că ninge, plouă ,este iarnă, toamnă, primăvară sau vară deoarece pe lângă alte avantaje se creează locuri de muncă într-o serie de sectoare de activităţi care sunt legate într-o manieră directă cu turismul.

hotel

 

Transportul ,agricultura ,afacerile imobiliare ,pescuitul , serviciile de pază , curăţenia ,activităţile de cercetare şi transfer de know how , agricultura ecologică ,industria media , producţia multimedia, comerţul ,artizanatul ,new media ,entertainament ,industria ecologică ,sectorul de publishing,activităţi tipografice etc sunt ramuri distincte dar perfect înrudite în cadrul acestei rețele,încă nedezvoltate.

Acum ca să puteţi avea o imagine integrală a dezastrului din adminstraţia locală cat şi consecinţele grave asupra vieţii lor cât şi a familiilor, o sa vă invităm să înmulţiţi ZERO cu fiecare din toate activităţile ce au fost enumerate şi la care am făcut referire.

În acest scop, aşa cum se procedează la matematică, ZERO  ÎNMULŢIT CU CEEA CE E INCLUS ÎN ACEASTĂ PARANTEZĂ (Transportul +agricultura +afacerile imobiliare +pescuitul  + serviciile de pază + curăţenia +activităţile de cercetare şi transfer de know how + agricultura ecologică +industria media + producţia multimedia + comerţul +artizanatul new media +entertainament +industria ecologică +sectorul de publishing +activităţi tipografice) înmulţit cu toate aceste domenii de activitate dau acelaşi etern rezultat, pe care oricine îl cunoaşte.

steag-ue                    CONCLUZIE

Ţinând cont că din cauza faptului că nu se întreprind cele necesare ca turismul să poată ajuta şi celelate zeci de domenii de activităţi (cât şi altele care sunt legate în mod direct sau indirect cu aceeaşi industrie) să obţină venituri, atunci cei care se fac responsabili pentru un asemenea dezastru vor trece la planul cunoscut-acela de a băga mâinile adânc în buzunarele cetăţenilor.

Având în vedere gravitatea unei astfel de situaţii cât şi consecinţele nefaste pe care le provoacă în rândul oamenilor şi a familiilor, redacţia noastră şi- a propus să publice o serie de articole despre o astfel de situaţie care poate fi considerată oricând de către autorităţile competente ca find neglijenţă în servici care aduc grave consecinţe nu doar locuitorilor acestei urbe, economiei oraşului dar şi instituțiilor internaţionale precum U.E şi NATO din care România este parte integrantă.

Sursa foto www.heraldextra.com,www.litoralulromanesc.rowww.informatia-zilei.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei