Criteriul National

AU MAI RĂMAS DOAR DOUĂ ZILE …UNII DEJA ÎŞI FREACĂ PALMELE DE BUCURIE!

AU MAI RĂMAS DOAR DOUĂ ZILE …UNII DEJA ÎŞI FREACĂ PALMELE DE BUCURIE!
ianuarie 27
18:19 2016

 

Doar două zile au mai rămas până la discutarea şi aprobarea proiectului de lege privind bugetul municipalităţii cât și cel al asigurărilor sociale pe anul 2016.

Unii deja se bucură de faptul că lucrurile le vor ieşi aşa cum au plănuit. Cu toate aceastea, redacţia ziarului nostru nu s-a lăsat dusă de val deoarece motivele care-i fac pe unii să se bucure, le vor aduce prejudicii altora şi în mod special comunităţii, familiilor cât şi celor dragi acestora.

GIVE ME FIVE

Dar aceasta nu este tot, deoarece datorită unor probleme despre care am scris încă din ziua când am fost informaţi de faptul că domnul Decebal Făgădău îşi planificase şi anunţase data întâlnirii pentru a legaliza bugetul, redacţia noastră a denumit-o MAREA împărţeală.Așadar am propus cititorilor noştri şi cei cărora le pasă de felul ni se bagă adânc mîna în buzunar câteva articole

Înainte să trecem în miezul problemei pe care le vom prezenta în acest articol, redacţia ziarului Criteriul Naţional consideră oportun să mulţumească pe cei care zilele acestea au avut răbdare să urmărească evoluţia unor cifre unde am demonstrat creşterea artificială a unor sume şi dezastrul pe care acest lucru îl reprezintă pentru buzunarul cetăţenilor cât şi al firmelor.

Revenind la titlul nostru  „AU MAI RĂMAS DOAR DOUĂ ZILE …UNII DEJA ÎŞI FREACĂ PALMELE DE BUCURIE!” ţinem să vă spunem următoarele: Au mai rămas chiar mai puțin de două zile până când domnul Decebal Făgădău şi „gaşca” vor legaliza ceea ce noi am denumit MAREA împărţeală şi am demonstrat că va prejudicia în mod grav unele companii, iar acestea vor fi nevoite să disponibilizeze personalul sau să reducă semnificativ din salariile angajaţilor, ceea ce va provoca un dezastru care se va propaga asemeni unei avalanşe.

Să nu vi se pară exagerat sau ridicol, deoarece în societatea aceasta neo-capitalistă „pe stil românesc” orice e posibil,îndeosebi atunci când administraţia locală e manageriată de o asemenea manieră!

Din cauza unor asemenea probleme şi felul în care vor afecta viaţa cetăţenilor cât şi activităţile economice a firmelor, în paragrafele următoare vom demonstra şi alte probleme care vor apărea ca urmare a iresponsabilităţii celor care se vor întâni vineri 29 Ianuarie ora 11 la sala Remus Opreanu …pentru a legaliza un asemenea dezastru!

Până atunci, merită să repetăm un adevăr deoarece atunci când auzim şi vorbim de afaceri nu va fi deloc bine pentru cei care le deţin datorită măririi plafonului taxelor şi impozitelor pe proprietăţi, pe clădiri etc ce vor crește considerabil.

Datorită gravităţii unor astfel de situaţii, atât jurnaliştii locali,societatea academică cât şi mediul de afaceri au rămas consternaţi.

Ca de exemplu, domnul Cristian Hagi într-un articol recent lasă să se înţeleagă că nu se simte bine cu statutul de constănţean şi , interpretând în numele redacţiei chiar i-am dat dreptate deoarece,considerând că ar fi mai bine să plecăm cu toţii din această “Republică”, ca să nu mai aibe de unde anume să se colecteze şi să se ia cu ….japca  taxele şi impozitele ce sunt majorate faţă de anul trecut!

Luând în serios faptul că una din principalele activităţi economice din oraşul Constanţa  este turismul, avem să vă spunem urmatoarele lucruri:

Una dintre mega-probleme ale Constanţei este modalitatea de a atrage turişti în diverse weekenduri, indiferent că ninge, plouă ,este iarnă, toamnă, primăvară sau vară deoarece pe lângă alte avantaje se creează locuri de muncă într-o serie de sectoare de activităţi care sunt legate într-o manieră directă cu turismul.

hotel

 

Transportul ,agricultura ,afacerile imobiliare ,pescuitul , serviciile de pază , curăţenia ,activităţile de cercetare şi transfer de know how , agricultura ecologică ,industria media , producţia multimedia, comerţul ,artizanatul ,new media ,entertainament ,industria ecologică ,sectorul de publishing,activităţi tipografice etc sunt ramuri distincte dar perfect înrudite în cadrul acestei rețele,încă nedezvoltate.

Acum ca să puteţi avea o imagine integrală a dezastrului din adminstraţia locală cat şi consecinţele grave asupra vieţii lor cât şi a familiilor, o sa vă invităm să înmulţiţi ZERO cu fiecare din toate activităţile ce au fost enumerate şi la care am făcut referire.

În acest scop, aşa cum se procedează la matematică, ZERO  ÎNMULŢIT CU CEEA CE E INCLUS ÎN ACEASTĂ PARANTEZĂ (Transportul +agricultura +afacerile imobiliare +pescuitul  + serviciile de pază + curăţenia +activităţile de cercetare şi transfer de know how + agricultura ecologică +industria media + producţia multimedia + comerţul +artizanatul new media +entertainament +industria ecologică +sectorul de publishing +activităţi tipografice) înmulţit cu toate aceste domenii de activitate dau acelaşi etern rezultat, pe care oricine îl cunoaşte.

steag-ue                    CONCLUZIE

Ţinând cont că din cauza faptului că nu se întreprind cele necesare ca turismul să poată ajuta şi celelate zeci de domenii de activităţi (cât şi altele care sunt legate în mod direct sau indirect cu aceeaşi industrie) să obţină venituri, atunci cei care se fac responsabili pentru un asemenea dezastru vor trece la planul cunoscut-acela de a băga mâinile adânc în buzunarele cetăţenilor.

Având în vedere gravitatea unei astfel de situaţii cât şi consecinţele nefaste pe care le provoacă în rândul oamenilor şi a familiilor, redacţia noastră şi- a propus să publice o serie de articole despre o astfel de situaţie care poate fi considerată oricând de către autorităţile competente ca find neglijenţă în servici care aduc grave consecinţe nu doar locuitorilor acestei urbe, economiei oraşului dar şi instituțiilor internaţionale precum U.E şi NATO din care România este parte integrantă.

Sursa foto www.heraldextra.com,www.litoralulromanesc.rowww.informatia-zilei.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo