Criteriul National

Au postat pe net imagini cu trupul neînsuflețit al lui Diego Maradona, iar acum au primit amenințări cu moartea – Fotbal

Au postat pe net imagini cu trupul neînsuflețit al lui Diego Maradona, iar acum au primit amenințări cu moartea – Fotbal
noiembrie 28
10:06 2020

Fotografii în care trei persoane apar lângă sicriul deschis în care se afla trupul neînsuflețit al lui Diego Maradona s-a viralizat pe internet, iar cei care au făcut acest gest au primit amenințări cu moartea.

Trei dintre lucrătorii firmei de pompe funebre care s-au ocupat de înmormântarea lui Maradona au găsit de cuviință să-și facă poze lângă sicriul deschis în care se afla fostul mare jucător, iar apoi să le posteze pe rețelele sociale.

Conform BBC, fapta nu a rămas fără consecințe, cel care a făcut fotografiile primind amenințări cu moartea.
Cei trei s-au fotografiat lângă trupul neînsuflețit al lui Diego în timp ce sicriul se afla depus la palatul prezidențial din Buenos Aires.

Patronul firmei de pompe funebre spune că persoanele care apar în fotografii sunt colaboratori ai firmei, aceștia ajutând la transportul sicriului.

Fotografiile au stârnit un val de furie în rândul fanilor lui Diego, iar cei care apar în respectivele imagini au primit amenințări cu moartea.

Matias Morla, avocatul lui Maradona, a precizat că „ticăloșii” care și-au făcut poze lângă sicriul deschis în care se afla fostul decar al Argentinei vor avea de suferit.

Bărbatul mai în vârstă care apare în fotografii a precizat că totul a fost „ceva instantaneu”.

„Fiul meu, ca orice copil, a ridicat degetul mare (semnul de OK) și au făcut poza. Știu că foarte mulți oameni s-au simțit ofensați, au fost foarte afectați. Au spus că o să ne omoare, o să ne spargă capetele””, a precizat Claudio Fernandez pentru Radio 10, potrivit BBC.

Patronul firmei de pompe funebre este un cunoscut al familiei Maradona, acesta ocupându-se și de înmormântarea altor membri ai familiei lui Diego.

„Familia lui are încredere deplină în noi, de aceea suntem atât de afectați”, a afirmat patronul respectivei firme.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul