Criteriul National

AUDIERILE CONSILIERILOR JUDEȚENI ÎN DOSARUL CONSTANTINESCU CONTINUĂ. Vor cădea, sau nu și alte capete?

AUDIERILE CONSILIERILOR JUDEȚENI ÎN DOSARUL CONSTANTINESCU CONTINUĂ. Vor cădea, sau nu și alte capete?
mai 06
16:48 2015

Agitație mare astăzi în cadrul Tribunalului Constața, deoarece au fost chemați să dea cu subsemnatul și vicepreședinții Consiliului Județean Constanța, Cristinel Dragomir și Cristian Darie. Cei doi sunt audiați în dosarul în care fostul șef CJC, Nicușor Constantinescu, este acuzat de subfinațarea Centrului Militar Zonal Constanța (CMZ).

Cei doi, cât și alte persoane din planul secund al conducerii instituției în cauză (n.r. CJC), au susținut cu tărie că totul s-a făcut conform prevederilor legale. Mai precis, mutarea sediului  Arhivelor Naționale de la Constanța în locația CMZ în urma unor decizii de Consiliu Județean, ar fi fost conforme cu ceea ce prevede legea. „Am relatat exact așa cum a fost. Am considerat că acest spațiu excedentar desfășurării activității a CZM îl puteam folosi punându-l la dispoziția MAI pentru Arhivele statului care urmau să-și desfășoare acolo activitatea. A existat avizul pozitiv al comisiei, toate rapoartele comisiei de specialitate au fost pozitive. Există și un contract prin care CJC a pus spațiul la dispoziție pentru serviciul 112. Spațiul respectiv este al CJC, există în acest sens un protocol de predare primire de către CJC a respectivului spațiu. La momentul respectiv, în 2004, a existat inclusiv acordul MAI. Am considerat că se poate pune la dispoziție. Am considerat atunci și consider și acum că acest spațiu poate fi folosit de către MAI “, a venit replica lui Cristinel Dragomir, la ieșirea din sala de judecată.Colegul său de suferință, Cristian Darie a întărit și el această ipoteză. „Arhivele Naționale nu-și desfășurau activitatea într-un spațiu propice. Iar, la data la care au fost adoptate cele două proiecte am considerat că cel mai facil mod de rezolvare era să repartizăm un spațiu în clădirea CMZ. Situația Arhivelor este aceeași ca atunci și chiar am avut o discuție cu directorul Coman și o să încercăm, văzând câtă tevatură s-a făcut, să accesăm fonduri europene, să construim alt spațiu. O parte din arhivele noastre sunt depozitate în garajul acelei clădiri. La momentul acesta, CMZ nu mai are atâtea autoturisme cât spațiu e în garaj“, a spus, al rândul său, Darie.

Acuzatul principal al acestui dosar, Nicușor Constantinescu este în continuare în arest la domiciliu și așteaptă soluționarea cazului, iar cei doi subalterni par a fi destul de relaxați în declarații, bazându-se pe faptul că totul s-a făcut legal cu scopul final de a da o față nouă locației Arhivelor Naționale. Magistrații însă, au amânat pentru luna viitoare luarea unei decizii, mai ales că, fostul președinte CJC, Nicușor Constantinescu, a cerut instanței să-i aprobe o întrevedere cu cei care au decis în cazul Arhivele Naționale și CMJ, ba chiar să facă o vizită la sediul CJC. O decizie de acest fel nu a putut primi un răspuns pe loc, el urmând să survină pe 12 mai și va putea fi atacat, dacă va fi cazul, la Curtea de Apel.

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo