Criteriul National

AUDIERILE CONSILIERILOR JUDEȚENI ÎN DOSARUL CONSTANTINESCU CONTINUĂ. Vor cădea, sau nu și alte capete?

AUDIERILE CONSILIERILOR JUDEȚENI ÎN DOSARUL CONSTANTINESCU CONTINUĂ. Vor cădea, sau nu și alte capete?
mai 06
16:48 2015

Agitație mare astăzi în cadrul Tribunalului Constața, deoarece au fost chemați să dea cu subsemnatul și vicepreședinții Consiliului Județean Constanța, Cristinel Dragomir și Cristian Darie. Cei doi sunt audiați în dosarul în care fostul șef CJC, Nicușor Constantinescu, este acuzat de subfinațarea Centrului Militar Zonal Constanța (CMZ).

Cei doi, cât și alte persoane din planul secund al conducerii instituției în cauză (n.r. CJC), au susținut cu tărie că totul s-a făcut conform prevederilor legale. Mai precis, mutarea sediului  Arhivelor Naționale de la Constanța în locația CMZ în urma unor decizii de Consiliu Județean, ar fi fost conforme cu ceea ce prevede legea. „Am relatat exact așa cum a fost. Am considerat că acest spațiu excedentar desfășurării activității a CZM îl puteam folosi punându-l la dispoziția MAI pentru Arhivele statului care urmau să-și desfășoare acolo activitatea. A existat avizul pozitiv al comisiei, toate rapoartele comisiei de specialitate au fost pozitive. Există și un contract prin care CJC a pus spațiul la dispoziție pentru serviciul 112. Spațiul respectiv este al CJC, există în acest sens un protocol de predare primire de către CJC a respectivului spațiu. La momentul respectiv, în 2004, a existat inclusiv acordul MAI. Am considerat că se poate pune la dispoziție. Am considerat atunci și consider și acum că acest spațiu poate fi folosit de către MAI “, a venit replica lui Cristinel Dragomir, la ieșirea din sala de judecată.Colegul său de suferință, Cristian Darie a întărit și el această ipoteză. „Arhivele Naționale nu-și desfășurau activitatea într-un spațiu propice. Iar, la data la care au fost adoptate cele două proiecte am considerat că cel mai facil mod de rezolvare era să repartizăm un spațiu în clădirea CMZ. Situația Arhivelor este aceeași ca atunci și chiar am avut o discuție cu directorul Coman și o să încercăm, văzând câtă tevatură s-a făcut, să accesăm fonduri europene, să construim alt spațiu. O parte din arhivele noastre sunt depozitate în garajul acelei clădiri. La momentul acesta, CMZ nu mai are atâtea autoturisme cât spațiu e în garaj“, a spus, al rândul său, Darie.

Acuzatul principal al acestui dosar, Nicușor Constantinescu este în continuare în arest la domiciliu și așteaptă soluționarea cazului, iar cei doi subalterni par a fi destul de relaxați în declarații, bazându-se pe faptul că totul s-a făcut legal cu scopul final de a da o față nouă locației Arhivelor Naționale. Magistrații însă, au amânat pentru luna viitoare luarea unei decizii, mai ales că, fostul președinte CJC, Nicușor Constantinescu, a cerut instanței să-i aprobe o întrevedere cu cei care au decis în cazul Arhivele Naționale și CMJ, ba chiar să facă o vizită la sediul CJC. O decizie de acest fel nu a putut primi un răspuns pe loc, el urmând să survină pe 12 mai și va putea fi atacat, dacă va fi cazul, la Curtea de Apel.

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul