Criteriul National

AUDIERILE CONSILIERILOR JUDEȚENI ÎN DOSARUL CONSTANTINESCU CONTINUĂ. Vor cădea, sau nu și alte capete?

AUDIERILE CONSILIERILOR JUDEȚENI ÎN DOSARUL CONSTANTINESCU CONTINUĂ. Vor cădea, sau nu și alte capete?
mai 06
16:48 2015

Agitație mare astăzi în cadrul Tribunalului Constața, deoarece au fost chemați să dea cu subsemnatul și vicepreședinții Consiliului Județean Constanța, Cristinel Dragomir și Cristian Darie. Cei doi sunt audiați în dosarul în care fostul șef CJC, Nicușor Constantinescu, este acuzat de subfinațarea Centrului Militar Zonal Constanța (CMZ).

Cei doi, cât și alte persoane din planul secund al conducerii instituției în cauză (n.r. CJC), au susținut cu tărie că totul s-a făcut conform prevederilor legale. Mai precis, mutarea sediului  Arhivelor Naționale de la Constanța în locația CMZ în urma unor decizii de Consiliu Județean, ar fi fost conforme cu ceea ce prevede legea. „Am relatat exact așa cum a fost. Am considerat că acest spațiu excedentar desfășurării activității a CZM îl puteam folosi punându-l la dispoziția MAI pentru Arhivele statului care urmau să-și desfășoare acolo activitatea. A existat avizul pozitiv al comisiei, toate rapoartele comisiei de specialitate au fost pozitive. Există și un contract prin care CJC a pus spațiul la dispoziție pentru serviciul 112. Spațiul respectiv este al CJC, există în acest sens un protocol de predare primire de către CJC a respectivului spațiu. La momentul respectiv, în 2004, a existat inclusiv acordul MAI. Am considerat că se poate pune la dispoziție. Am considerat atunci și consider și acum că acest spațiu poate fi folosit de către MAI “, a venit replica lui Cristinel Dragomir, la ieșirea din sala de judecată.Colegul său de suferință, Cristian Darie a întărit și el această ipoteză. „Arhivele Naționale nu-și desfășurau activitatea într-un spațiu propice. Iar, la data la care au fost adoptate cele două proiecte am considerat că cel mai facil mod de rezolvare era să repartizăm un spațiu în clădirea CMZ. Situația Arhivelor este aceeași ca atunci și chiar am avut o discuție cu directorul Coman și o să încercăm, văzând câtă tevatură s-a făcut, să accesăm fonduri europene, să construim alt spațiu. O parte din arhivele noastre sunt depozitate în garajul acelei clădiri. La momentul acesta, CMZ nu mai are atâtea autoturisme cât spațiu e în garaj“, a spus, al rândul său, Darie.

Acuzatul principal al acestui dosar, Nicușor Constantinescu este în continuare în arest la domiciliu și așteaptă soluționarea cazului, iar cei doi subalterni par a fi destul de relaxați în declarații, bazându-se pe faptul că totul s-a făcut legal cu scopul final de a da o față nouă locației Arhivelor Naționale. Magistrații însă, au amânat pentru luna viitoare luarea unei decizii, mai ales că, fostul președinte CJC, Nicușor Constantinescu, a cerut instanței să-i aprobe o întrevedere cu cei care au decis în cazul Arhivele Naționale și CMJ, ba chiar să facă o vizită la sediul CJC. O decizie de acest fel nu a putut primi un răspuns pe loc, el urmând să survină pe 12 mai și va putea fi atacat, dacă va fi cazul, la Curtea de Apel.

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo