Criteriul National

Australia: Condamnare pentru un curier de droguri care a intrat cu duba în două mașini de poliție / Bărbatul transporta metamfetamină în valoare de 145 de milioane de dolari – International

Australia: Condamnare pentru un curier de droguri care a intrat cu duba în două mașini de poliție / Bărbatul transporta metamfetamină în valoare de 145 de milioane de dolari – International
septembrie 11
17:04 2020
Un curier de droguri care a intrat cu o dubă plină cu metamfetaminăîn două mașini de poliție parcate a fost condamnat vineri la peste șase ani de închisoare de către un tribunal din Australia în ceea ce polițiștii au descris ca fiind „una din cele mai ușoare capturi de droguri din istorie”, relatează CNN.

Simon Tu a fost condamnat la șase ani și șase luni de închisoare după ce o instanță din New South Wales l-a găsit vinovat de trafic de droguri, bărbatul urmând însă a fi eligibil pentru eliberare condiționată din iulie 2023.

Incidentul a avut loc în luna iulie a anului trecut în orașul Sydney. Ofițerii din secția de poliție au auzit o bubuitură puternică afară și au ieșit să vadă ce s-a întâmplat. Aceștia au găsit două mașini de poliție grav avariate dar autovehiculul care intrase în ele dispăruse de la fața locului.

După ce au verificat camerele de supraveghere și discutat cu martorii polițiștii au reușit să identifice mașina responsabilă, i-au luat urma și au tras-o pe dreapta, Simon Tu aflându-se în spatele volanului.

Bărbatul s-a comportat suspect așa că ofițerii i-au percheziționat vehiculul găsind 273 de kilograme de metamfetamină împachetată în cutii de carton, cantitatea de droguri având o valoare pe piața neagră estimată de polițiști la 200 de milioane de dolari australieni (aproximativ 145 de milioane de dolari americani).

Ofițerii au confiscat imediat drogurile și duba, Tu fiind arestat fără posibilitatea de eliberare pe cauțiune.

„Acest bărbat în vârstă de 26 de ani din Berala (n.r. suburbie a orașului Sydney) a avut o zi foarte, foarte proastă. Să te ciocnești de vehicule ale poliției cu o asemenea cantitate de droguri la bord este nemaiauzit și reprezintă o circumstanță excepțională”, a declarat detectivul Gyn Baker în cadrul unei conferințe de presă.

„Aceasta ar fi una din cele mai ușoare capturi de droguri pe care poliția din New South Wales a făcut-o vreodată – incredibil, absolut incredibil”, a adăugat acesta.

Citește și:

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul