Criteriul National

Austria: Percheziții la locuința ministrului de finanțe / Procurorii îl suspectează de luare de mită de la o companie de jocuri de noroc – International

Austria: Percheziții la locuința ministrului de finanțe / Procurorii îl suspectează de luare de mită de la o companie de jocuri de noroc – International
februarie 11
20:15 2021
Procurorii austrieci au efectuat joi percheziții la locuința ministrului de finanțe Gernot Bluemel, un aliat apropiat al cancelarului Sebastian Kurz, acesta fiind suspectat de luare de mită de la o companie de jocuri de noroc, relatează Reuters.

Mai devreme în cursul zilei de joi Bluemel a remis un comunicat în care a anunțat că au fost efectuate percheziții la locuința sa, afirmând că Partidul Popular din care face parte nu a acceptat donații din partea Novomatic, o companie investigată în legătură cu alte acuzații de corupție.

Parchetul anti-corupție austriac a anunțat că Bluemel este anchetat sub suspiciunea de luare de mită și alte infracțiuni de corupție alături de alte două persoane și că perchezițiile de joi au vizat locuințele suspecților și sediul unei companii de jocuri de noroc.

Procurorii au anunțat de asemenea că suspectează managerul companiei că a oferit bani unui partid politic în schimbul asistenței oficialilor guvernamentali cu o potențială decizie de impunere fiscală în străinătate.

„Nu am accepta niciodată și nu am acceptat donații din partea unor firme de jocuri de noroc, în special dacă ar fi fost pretins ceva în schimb”, a afirmat Bluemel în comunicatul său.

Compania Novomatic a negat la rândul ei că ar fi donat bani vreunui partid politic.

Procurorii anticorupție austrieci investigau informațiile potrivit cărora Novomatic ar fi încheiat o înțelegere cu oficiali guvernamentali pentru a numi un membru al Partidului Libertății în consiliul de administrație al Casino Austria, o companie în care atât Novomatic cât și statul austriac dețin participațiuni, în schimbul unor licențe de funcționare pentru Novomatic.

Înțelegerea ar fi fost încheiată în timpul unei coaliții anterioare dintre conservatorii lui Kurz și Partidul Libertății în timpul căreia Bluemel a fost ministru al cancelariei premierului, funcție în care a fost responsabil de negocierea numirilor în funcții publice.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul