Criteriul National

Automatizarea proceselor repetitive in elaborarea proiectelor de arhitectura

Automatizarea proceselor repetitive in elaborarea proiectelor de arhitectura
decembrie 10
21:59 2021

In cele mai multe domenii de activitate automatizarea a adus o crestere a randamentului si a productivitatii. Acest lucru este valabil si in cazul proiectelor de arhitectura. Un randament mai ridicat inseamna implicit si mai multe proiecte incheiate cu succes intr-un timp mai scurt. Pe de alta parte nu trebuie sa se piarda din precizia si calitatea operatiunilor realizate.

Pentru ca un proiect sa fie elaborat cu cel mai ridicat nivel de precizie, dar si pentru a pastra cele mai ridicate standarde de calitate, automatizarea proceselor repetitive este cea mai la indemana solutie. In cadrul proiectelor de arhitectura automatizarea se poate realiza eficient prin intermediul aplicatiilor software de tip Building Information Modeling (BIM). Versiunea propusa de Autodesk, BIM Collaborate Pro, este una dintre cele mai performante optiuni atunci cand vorbim despre aplicatiile de tip BIM.

Ce functionalitati propune versiunea BIM Collaborate Pro?

Cea mai noua versiune de aplicatie BIM a celor de la Autodesk se adreseaza acelora care isi doresc o crestere semnificativa a productivitatii pentru proiectele de arhitectura si de constructii. Aceasta solutie software permite inclusiv o coordonare foarte eficienta a proiectelor. Acest lucru vine ca urmare a faptului ca vorbim despre o abordare multidisciplinara in care sunt implicati proiectantii, arhitectii, constructorii, muncitorii, dar si beneficiarii. De asemenea, coordonarea eficienta este datorata si abordarii integrate in cadrul fiecarui proiect care apeleaza la aplicatiile de tip BIM.

In vederea coordonarii activitatilor din fiecare proiect, aplicatia BIM Collaborate Pro se bazeaza pe o serie de module de tip Revit. Modulele respective permit utilizatorilor acces la foarte multe functii si seturi de unelte care sa conduca la cresterea productivitatii si la un mai mare randament pe parcursul etapelor specifice proiectului. Dintre aceste module putem aminti modulul Design Collaboration care faciliteaza colaborarea indeaproape dintre proiectanti, executanti si beneficiari.

Document Management este acel modul care contribuie la centralizarea datelor si a informatiilor relevante pentru documentarea si implementarea fiecarui proiect. Prin utilizarea acestui modul scad considerabil sansele de aparitie a erorilor care sa conduca ulterior la intarzieri in cadrul proiectului.

Pentru administrarea eficienta a conturilor versiunii BIM Collaborate Pro se apeleaza la modulul Account Admin, iar modulul Project Admin vine sa ofere posibilitatea de a deschide conturi pentru alti utilizatori care sa aiba acces la datele proiectului care foloseste aplicatia de tip BIM de la Autodesk.

Licente pentru aplicatia BIM Collaborate Pro de la Autodesk

Pentru toti aceia care dezvolta proiecte in domeniul arhitecturii si care isi doresc sa se bucure de cele mai recente inovatii in domeniul aplicatiilor pentru automatizarea proceselor repetitive specifice anumitor operatiuni din cadrul acestor proiecte, firma CADexpert NET pune la dispozitie licente pentru aplicatia BIM Collaborate Pro de la Autodesk.

Pe langa licenta pentru aceasta aplicatie de tip BIM, la CADexpert NET vei putea achizitiona si alte aplicatii de tip BIM, dar si aplicatii din categoria solutiilor software de tip CAD. In acelasi timp vei putea beneficia de consultanta de specialitate pentru alegerea aplicatiilor software potrivite, dar si instruire pentru utilizarea acestor aplicatii de tip BIM sau de tip CAD.

Comentarii

Comentarii

Tags
BIM

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul