Criteriul National

Autoritatile iau masuri impotriva porumbeilor

Autoritatile iau masuri impotriva porumbeilor
ianuarie 21
15:35 2019

Ignorati fiind o perioada indelungata de timp, porumbeii s-au inmultit destul de mult, iar daunele provocate de aceste pasari aparent inofensive au crescut si ele la randul lor. Drept urmare, in urma constatarii problemelor grave provocate de porumbei in foarte multe orase mari, autoritatile au inceput sa ia masuri impotriva acestor pasari daunatoare, recomandand totodata utilizarea acelor aparate anti porumbei pe care le putem gasi in comert.

Venetia, unul dintre primele orase care au luat masuri impotriva porumbeilor

Printre primele orase care au inceput lupta impotriva pasarilor daunatoare este totodata si un punct turistic foarte atragator: Venetia. Decizia a fost luata in urma unui studiu a carei concluzie spune ca toate daunele produse de porumbeii din oras ajung sa aiba un cost de 275 de euro pe cap de locuitor, in fiecare an. Astfel, o prima decizie a fost aceea de a interzice oamenilor sa ofere mancare porumbeilor.

Autoritatile indragitului oras italian au afirmat fapt ca masurile sunt necesare deoarece porumbeii nu numai ca produc foarte multe pagube cladirilor si monumentelor din oras, ci totodata sunt o amenintare pentru sanatatea celor care locuiesc sau viziteaza acest oras.

Au fost si persoane care nu s-au aratat de acord cu decizia luata de autoritati, anume acei comercianti de seminte pentru pasari din Piata Publica.

Oradea, orasul din Romania in care nu ai voie sa hranesti porumbeii

Autoritatile din Romania s-au inspirat din deciziile luate de catre autoritatile straine si astfel au interzis si ele hranirea porumbeilor in spatiul public. Unul dintre orasele din Romania in care vei fi amendat daca vei hrani porumbeii sau chiar pisicile este Oradea. Amenzile pot ajunge pana la 2000 de lei, o suma destul de considerabila.

Unii proprietari din Oradea s-au aratat a fi foarte inventivi asa ca au instalat pe blocul lor un aparat care imita sunetele scoase de un uliu. Astfel au reusit acestia sa tina porumbeii departe de locuintele lor.

1000 de dolari amenda pentru hranirea porumbeilor

Amenzile de la noi par a fi mici in comparatie cu cele aplicate in New York. In acest oras american, cei care sunt surprinsi ca hranesc porumbeii in spatii publice pot fi sanctionati cu o amenda de 1000 de dolari. Acest lucru ar trebui sa fie bine cunoscut si de catre turistii roman care aleg sa calatoreasca in America.

Inchisoare pentru cei care hranesc porumbeii

Cea mai drastica pedeapsa pentru hranirea porumbeilor poate fi primita in Thailanda.

Autoritatile au propus aceasta decizie radicala pentru toti cei care hranesc porumbeii in zonele publice a capitalei. Decizia vine in contextul in care gripa aviara reprezinta o problema grava foarte greu de stopat. Astfel, autoritatile spera ca amploarea gripei aviare sa poata fi stopata. Persoanele care dau de mancare porumbeilor ar putea face pana la 3 luni de inchisoare in Thailanda si chiar sa plateasca amenzi de pana la 770 de dolari.

Actori amendati pentru ca au dat de mancare porumbeilor

Iar toate aceste legi sunt puse in aplicare adesea, un bun exemplu fiind un caz din 2012 in care un actor roman a fost amendat dupa ce a fost reclamat de catre un vecin. Este vorba despre actorul Mihai Verbitchi si despre sotia sa, care au fost reclamati de catre un vecin pentru ca hraneau porumbeii. Amenda primita de catre acestia a fost de 500 de lei, amenda contestata in instanta de catre actor.

Asadar, inainte de a hrani porumbeii de pe spatiile publice ar trebui sa ne gandim de doua ori, deoarece nu stim niciodata cine ar putea reclama gestul nostru, astfel incat sa rezulte o sanctiune costisitoare.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Anabell

Anabell

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu