Criteriul National

Autoritatile iau masuri impotriva porumbeilor

Autoritatile iau masuri impotriva porumbeilor
ianuarie 21
15:35 2019

Ignorati fiind o perioada indelungata de timp, porumbeii s-au inmultit destul de mult, iar daunele provocate de aceste pasari aparent inofensive au crescut si ele la randul lor. Drept urmare, in urma constatarii problemelor grave provocate de porumbei in foarte multe orase mari, autoritatile au inceput sa ia masuri impotriva acestor pasari daunatoare, recomandand totodata utilizarea acelor aparate anti porumbei pe care le putem gasi in comert.

Venetia, unul dintre primele orase care au luat masuri impotriva porumbeilor

Printre primele orase care au inceput lupta impotriva pasarilor daunatoare este totodata si un punct turistic foarte atragator: Venetia. Decizia a fost luata in urma unui studiu a carei concluzie spune ca toate daunele produse de porumbeii din oras ajung sa aiba un cost de 275 de euro pe cap de locuitor, in fiecare an. Astfel, o prima decizie a fost aceea de a interzice oamenilor sa ofere mancare porumbeilor.

Autoritatile indragitului oras italian au afirmat fapt ca masurile sunt necesare deoarece porumbeii nu numai ca produc foarte multe pagube cladirilor si monumentelor din oras, ci totodata sunt o amenintare pentru sanatatea celor care locuiesc sau viziteaza acest oras.

Au fost si persoane care nu s-au aratat de acord cu decizia luata de autoritati, anume acei comercianti de seminte pentru pasari din Piata Publica.

Oradea, orasul din Romania in care nu ai voie sa hranesti porumbeii

Autoritatile din Romania s-au inspirat din deciziile luate de catre autoritatile straine si astfel au interzis si ele hranirea porumbeilor in spatiul public. Unul dintre orasele din Romania in care vei fi amendat daca vei hrani porumbeii sau chiar pisicile este Oradea. Amenzile pot ajunge pana la 2000 de lei, o suma destul de considerabila.

Unii proprietari din Oradea s-au aratat a fi foarte inventivi asa ca au instalat pe blocul lor un aparat care imita sunetele scoase de un uliu. Astfel au reusit acestia sa tina porumbeii departe de locuintele lor.

1000 de dolari amenda pentru hranirea porumbeilor

Amenzile de la noi par a fi mici in comparatie cu cele aplicate in New York. In acest oras american, cei care sunt surprinsi ca hranesc porumbeii in spatii publice pot fi sanctionati cu o amenda de 1000 de dolari. Acest lucru ar trebui sa fie bine cunoscut si de catre turistii roman care aleg sa calatoreasca in America.

Inchisoare pentru cei care hranesc porumbeii

Cea mai drastica pedeapsa pentru hranirea porumbeilor poate fi primita in Thailanda.

Autoritatile au propus aceasta decizie radicala pentru toti cei care hranesc porumbeii in zonele publice a capitalei. Decizia vine in contextul in care gripa aviara reprezinta o problema grava foarte greu de stopat. Astfel, autoritatile spera ca amploarea gripei aviare sa poata fi stopata. Persoanele care dau de mancare porumbeilor ar putea face pana la 3 luni de inchisoare in Thailanda si chiar sa plateasca amenzi de pana la 770 de dolari.

Actori amendati pentru ca au dat de mancare porumbeilor

Iar toate aceste legi sunt puse in aplicare adesea, un bun exemplu fiind un caz din 2012 in care un actor roman a fost amendat dupa ce a fost reclamat de catre un vecin. Este vorba despre actorul Mihai Verbitchi si despre sotia sa, care au fost reclamati de catre un vecin pentru ca hraneau porumbeii. Amenda primita de catre acestia a fost de 500 de lei, amenda contestata in instanta de catre actor.

Asadar, inainte de a hrani porumbeii de pe spatiile publice ar trebui sa ne gandim de doua ori, deoarece nu stim niciodata cine ar putea reclama gestul nostru, astfel incat sa rezulte o sanctiune costisitoare.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Anabell

Anabell

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul