Criteriul National

Autorul lucrării cu maimuţe din cadrul campaniei antirasism din Serie A: „Îmi pare rău că oamenii nu au înţeles ideea mesajului” – Fotbal

Autorul lucrării cu maimuţe din cadrul campaniei antirasism din Serie A: „Îmi pare rău că oamenii nu au înţeles ideea mesajului” – Fotbal
decembrie 19
21:03 2019
​Simone Fugazzotto, autorul lucrării cu maimuţe din cadrul campaniei antirasism din Serie A, a declarat, pentru La Repubblica, că ideea sa a fost înţeleasă greşit şi este necesar să li se ceară iertare celor care au nevoie de ajutor, dar şi celor pe care lucrarea i-a enervat, potrivit News.ro.

“Cred că trebuie să li se ceară iertare celor pe care voiam să îi ajutăm, dar şi celor pe care i-am enervat din cauza unei neînţelegeri. Voiam să prezentăm un mecanism serios de apărare, din altă retorică decât cea dinainte. Voiam să fie ceva puternic. Merg deseori la stadion, fanii ţipă ca maimuţele către jucătorii de culoare şi aruncă cu banana spre ei. Am asistat la astfel de momente şi, atunci când am fost abordat, am decis să fac maimuţe cu toţi: maimuţa caucaziană, maimuţa asiatică şi maimuţa africană. Ideea iniţială era că ‘suntem cu toţii maimuţe’. Dar există o limită, pentru că era nevoie de o explicaţie scrisă. O lucrare de artă trebuie să vorbească fără cuvinte”, a afirmat Fugazzotto, potrivit football-italia.net.

El a precizat că este fan Inter Milano şi că l-au revoltat insultele rasiste la adresa lui Romelu Lukaku la meciul cu Cagliari. “Am fost revoltat când oamenii l-au insultat pe fratele meu Romelu, cu atât mai mult cu cât sunt fan Inter. Îmi pare rău că oamenii nu au înţeles ideea mesajului, care este total antirasism”, a conchis Fugazzotto.

Miercuri, administratorul delegat al ligii italiene de fotbal, Luigi De Servio, şi-a cerut scuze după valul de critici adresate lucrării cu maimuţe a lui Simone Fugazzotto.

Lucrarea a fost lansată luni, în cadrul campaniei antirasism din Serie A, şi a fost primită cu ostilitate pe reţelele de socializare.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei