Criteriul National

Avantaje/dezavantaje ale consumului de semințe bio

Avantaje/dezavantaje ale consumului de semințe bio
martie 12
12:26 2019

seminte-de-chimen-eco-borcan-100g

Atunci când vine vorba de alimentație sănătoasă, fiecare dintre noi vine cu teoria proprie despre ce alimente sunt benefice. Internetul abundă de rețete minune pentru slăbit, sau de combinații de alimente care asigură sănătatea organismului tău. Însă nu toate sunt atât de bine bine elaborate și nici nu au o documentare solidă.

Totuși, în ultima vreme se vorbește destul de des despre semințele bio și fructele uscate, care asigură necesarul de nutrienți de care corpul are nevoie. Unii sunt pro consum de semințe, alții, pe de altă parte, nu ar renunța la mâncarea de tip fast food sau la consumul legumelor și fructelor în stare pură.

Vom analiza, astfel, avantajele și dezavantajele pe care le are consumul de semințe bio:

Avantaje

-       Conțin o sursă importantă de fibre. Acesta este un avantaj pentru persoanele care își doresc să slăbească, fără ca organismul să aibă de suferit. Dacă vrei să ai o talie de viespe sau să scapi de excesul de grăsime de pe coapse, trebuie să știi că semințele și fructele uscate sunt sățioase, au o mulțime de fibre și sunt ideale pentru a fi servite la micul dejun, în combinație cu un iaurt fără grăsime. Dacă vrei să ai și tu un corp de invidiat, atunci intră pe https://www.managisbio.ro/464-seminte-bio și alege dintr-o gamă variată de produse pe cele care îți sunt pe plac.

-       Țin departe de tine celulele canceroase. Într-o lume în care cazurile de cancere devin din ce în ce mai frecvente, trebuie să știi că alimentația defectuoasă este unul dintre principalii factori ce duc la apariția cancerului. Poti sa vezi aici ce beneficii aduc semintele de chia si eficienta lor in tratarea cancerului de colon. Semințele și fructele uscate conțin extrem de multe vitamine, printre care vitamina A, E, calciu, magneziu, fier. Având în corp o cantitate suficenta de vitamine, poți preveni cu succes orice tip de tumoră canceroasă.

-       Scad colesterolul. Având o cantitate atât de mare de fibre și nutrienți, semințele ajută la scăderea colesterolului, mai exact a colesterolului rău, responsabil de problemele de inimă. Prin consumul regulat de semințe, cei care suferă de hipertensiune vor ajunge la o tensiune normală, iar cei care se confruntă cu valori crescute ale colesterolului vor ajunge în parametri normali

-       Ajută sistemul imunitar. Dacă suferi de anemie sau ai un corp foarte sensibil la factorii externi, atunci trebuie să consumi semințele bio. Acestea te vor ajuta să asimilezi toate vitaminele și nutrienții de care ai nevoie pentru un sistem imunitar puternic. În acest fel, nu va fi nevoie să apelezi la tot felul de suplimente și tratamente medicamentoase.

Dezavantaje

-       Gustul nu este unul pe placul tuturor. Copiii, în special, vor fi reticienți în a consuma semințe bio, deoarece au un gust specific.

-       Prețul este mai ridicat. Cine consuma în mod regulat semințe bio știe că a mânca sănătos înseamnă bani mai mulți. Mulți oameni nu își permit să aibă la discreție astfel de produse pe care să le consume zilnic, însă dacă ar fi să facem o comparație cu suplimentele pe care atât de multă lume le cumpără în ideea de a avea un organism sănătos…

Așadar, e important să avem grijă de corpul nostru pentru a ne ține departe de boli și de probleme cu greutatea. Consumate cu regularitate, semințele bio și fructele uscate sunt o adevărată comoară pentru sănătatea noastră, oferindu-ne exact nutrienții de care avem nevoie pentru un organism de fier.

Photo: www.managisbio.ro

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Raluca Ionescu

Raluca Ionescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei