Criteriul National

Avantaje/dezavantaje ale consumului de semințe bio

Avantaje/dezavantaje ale consumului de semințe bio
martie 12
12:26 2019

seminte-de-chimen-eco-borcan-100g

Atunci când vine vorba de alimentație sănătoasă, fiecare dintre noi vine cu teoria proprie despre ce alimente sunt benefice. Internetul abundă de rețete minune pentru slăbit, sau de combinații de alimente care asigură sănătatea organismului tău. Însă nu toate sunt atât de bine bine elaborate și nici nu au o documentare solidă.

Totuși, în ultima vreme se vorbește destul de des despre semințele bio și fructele uscate, care asigură necesarul de nutrienți de care corpul are nevoie. Unii sunt pro consum de semințe, alții, pe de altă parte, nu ar renunța la mâncarea de tip fast food sau la consumul legumelor și fructelor în stare pură.

Vom analiza, astfel, avantajele și dezavantajele pe care le are consumul de semințe bio:

Avantaje

-       Conțin o sursă importantă de fibre. Acesta este un avantaj pentru persoanele care își doresc să slăbească, fără ca organismul să aibă de suferit. Dacă vrei să ai o talie de viespe sau să scapi de excesul de grăsime de pe coapse, trebuie să știi că semințele și fructele uscate sunt sățioase, au o mulțime de fibre și sunt ideale pentru a fi servite la micul dejun, în combinație cu un iaurt fără grăsime. Dacă vrei să ai și tu un corp de invidiat, atunci intră pe https://www.managisbio.ro/464-seminte-bio și alege dintr-o gamă variată de produse pe cele care îți sunt pe plac.

-       Țin departe de tine celulele canceroase. Într-o lume în care cazurile de cancere devin din ce în ce mai frecvente, trebuie să știi că alimentația defectuoasă este unul dintre principalii factori ce duc la apariția cancerului. Poti sa vezi aici ce beneficii aduc semintele de chia si eficienta lor in tratarea cancerului de colon. Semințele și fructele uscate conțin extrem de multe vitamine, printre care vitamina A, E, calciu, magneziu, fier. Având în corp o cantitate suficenta de vitamine, poți preveni cu succes orice tip de tumoră canceroasă.

-       Scad colesterolul. Având o cantitate atât de mare de fibre și nutrienți, semințele ajută la scăderea colesterolului, mai exact a colesterolului rău, responsabil de problemele de inimă. Prin consumul regulat de semințe, cei care suferă de hipertensiune vor ajunge la o tensiune normală, iar cei care se confruntă cu valori crescute ale colesterolului vor ajunge în parametri normali

-       Ajută sistemul imunitar. Dacă suferi de anemie sau ai un corp foarte sensibil la factorii externi, atunci trebuie să consumi semințele bio. Acestea te vor ajuta să asimilezi toate vitaminele și nutrienții de care ai nevoie pentru un sistem imunitar puternic. În acest fel, nu va fi nevoie să apelezi la tot felul de suplimente și tratamente medicamentoase.

Dezavantaje

-       Gustul nu este unul pe placul tuturor. Copiii, în special, vor fi reticienți în a consuma semințe bio, deoarece au un gust specific.

-       Prețul este mai ridicat. Cine consuma în mod regulat semințe bio știe că a mânca sănătos înseamnă bani mai mulți. Mulți oameni nu își permit să aibă la discreție astfel de produse pe care să le consume zilnic, însă dacă ar fi să facem o comparație cu suplimentele pe care atât de multă lume le cumpără în ideea de a avea un organism sănătos…

Așadar, e important să avem grijă de corpul nostru pentru a ne ține departe de boli și de probleme cu greutatea. Consumate cu regularitate, semințele bio și fructele uscate sunt o adevărată comoară pentru sănătatea noastră, oferindu-ne exact nutrienții de care avem nevoie pentru un organism de fier.

Photo: www.managisbio.ro

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Raluca Ionescu

Raluca Ionescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul