Criteriul National

Avantajele barierelor automate de parcare

Avantajele barierelor automate de parcare
octombrie 29
16:11 2020

Avand in vedere ca atat de multe sisteme de parcare cu plata de astazi functioneaza fara niciun fel de bariera, este perfect rezonabil sa ne punem intrebarea daca aceste dispozitive mai sunt necesare. Desi tehnologiile de plata si afisare s-au dezvoltat foarte mult in ultimii ani, barierele automate de parcare isi au inca locul lor.

Acest lucru se datoreaza faptului ca alte sisteme de parcare cu plata pot fi necesare atunci cand plata si afisarea nu sunt o metoda adecvata. In plus, barierele automate de parcare ofera functii pe care abordarile fara bariere nu le fac. Citeste mai departe pentru a afla mai multe informatii despre cele mai actualizate bariere automatizate si cum pot ajuta la furnizarea unei solutii complete de parcare, care este atat sigura, cat si fiabila.

Versatilitatea barierelor automate

Este demn de remarcat caracteristica centrala a unei bariere automate de parcare de la bun inceput: face ca vehiculele sa se opreasca. Aceasta idee simpla poate fi de un beneficiu imens pentru oricine care conduce sau detine o parcare. In primul rand, ii obliga pe soferi sa incetineasca si sa se ocupe de parcare, care este adesea o propunere de conducere complet diferita de cea a drumului deschis.

Acestea pot fi utilizate fie la intrare, fie la iesire, pentru a face trecerea de la drum la parcare – sau invers – mai evidenta. Intr-adevar, ele pot fi utilizate in parcari, de exemplu, pentru a restrictiona accesul la anumite etaje sau pentru a incetini traficul la „punctele de prindere”, cum ar fi jonctiunile intre niveluri.

Barierele automate sunt acum extrem de sensibile la sosirea unui vehicul si vor detecta rapid prezenta unei masini prin mai multe mijloace. Ele pot fi utilizate pur si simplu pentru a incetini un sofer sau pentru a verifica daca plata pentru parcare a fost facuta, daca se doreste. Controlul camerei de recunoastere a placutelor de inmatriculare este un lucru obisnuit pentru a ajuta la verificare in aceste zile.

Barierele automate sunt ideale pentru parcarile cu mai multe etaje in care fluxurile de trafic trebuie reglementate pentru a preveni cozile. Sunt, de asemenea, excelente in cazul in care parcarea cu plata si afisarea nu este adecvata, cum ar fi un sediu corporativ in care parcarea este gratuita pentru angajati, dar unde publicul larg nu are dreptul sa parcheze. Perfecte atunci cand consideratiile de securitate sunt importante, sunt potrivite si pentru locurile in care accesul trebuie controlat pentru a preveni accesul nejustificat.

Tehnologii utilizate in bariere moderne de parcare automata

Toate echipamentele de inalta tehnologie trebuie sa comunice in prezent cu alte dispozitive, iar barierele automate nu fac exceptie. Acestea sunt echipate frecvent cu porturi seriale care permit descarcarea datelor sau incarcarea de software nou. Acest lucru inseamna ca ratele de deschidere si inchidere pot fi controlate in mod fin de catre operatori, daca se doreste.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul