Criteriul National

Avantajele citirii cartilor de dezvoltare personala

Avantajele citirii cartilor de dezvoltare personala
iulie 20
11:31 2020

Citirea cartilor este considerata una dintre cele mai benefice activitati intelectuale. Oamenii care se complac in obisnuinta de a citi carti sunt, de obicei, considerati ca fiind o clasa alfabetizata si intelectuala a societatii.

Diferitelor persoane le place sa citeasca diferite carti care se potrivesc cu personalitatile, preferintele si aspiratiile lor. Unora le place sa citeasca despre spiritualitate, unii despre politica, unii despre afaceri, unii despre romantism, unii despre parenting, unii despre fictiune, iar unii le place sa se plimbe in trecutul istoric. In ciuda diversitatii in obiceiurile de lectura ale oamenilor, exista multi cititori avizi de carti care adora sa citeasca carti pe subiectul „dezvoltare personala”.

Exista o multitudine de carti dezvoltare personala interesante si majoritatea sunt printre cele mai vandute carti din toate timpurile, care vorbeste despre popularitatea acestui gen in randul cititorilor de carti. Popularitatea cartilor de ajutor de sine nu este un moft. Exista o justificare perfect justificata in spatele acestei popularitati, care este faptul ca cartile de ajutor de sine pot si au transformat vietile, sau cel putin unele aspecte ale vietii, a milioane de oameni de pe glob.

Exista mai multe avantaje ale citirii cartilor de dezvoltare personala. Primul si in primul rand beneficiu al citirii cartilor de dezvoltare personala este experienta care il pune pe cititor pe un drum catre unde poate citi, exersa strategiile invatate si aduce imbunatatiri in viata lor fara a fi nevoiti sa le ceara ajutor altora. Astfel, daca citim, invatam si decidem sa ne cream propriul plan de viata si facem cu atentie lucrurile necesare care ne pot face mai buni, ne putem indeplini obiectivele si ne putem imbunatati in mod semnificativ viata.

Citirea cartilor de dezvoltare personala poate, de asemenea, sa creeze un sentiment mai mare de incredere intr-o persoana – in timp – care ii poate ajuta sa iasa din aproape orice situatie provocatoare, fara a apela la ajutorul celorlalti. Un alt beneficiu al cartilor de dezvoltare personala este acela ca unul dezvolta atitudinea dificila din punct de vedere mental de a se baza pe sine, si dezvolta abilitatile de abordare si dezlegare a nodurilor din viata de zi cu zi.

Exista o multitudine de carti de sine despre aproape toate aspectele imaginabile ale vietii. Una dintre cele mai bune carti de dezvoltare personala din toate timpurile este The 7 Habits of Highly Effective People de Stephen R. Covey. Aceasta carte a transformat practic viata si atitudinile a milioane. Cartea evidentiaza trasaturile si obiceiurile care se regasesc la oameni extrem de eficienti si invita pe altii sa le invete si sa le stapaneasca. Aceasta este o carte despre dezvoltare personala pe care trebuie sa o cititi absolut.

O alta carte faimoasa de pe raftul de dezvoltare personala este Awaken the Giant Within de Anthony Robbins. Cu totii avem vise, dar putini au forta de a face masurile necesare pentru atingerea acestor obiective si de aici aceasta carte vine la indemana. Forteaza cititorul sa faca acel pas important pentru realizarea obiectivelor.

Multi dintre noi descoperim ca suntem pierduti si nu stim de fapt care este scopul vietii noastre. Celebra carte Man’s Search for Meaning de Viktor E. Frankl abordeaza aceasta intrebare si clarifica mintea despre cum sa aiba o viata semnificativa.

Fiintele umane sunt animale sociale, iar una dintre cele mai importante abilitati cerute de o persoana este sa aiba succes in a fi sociala. Cartea clasica de dezvoltare personala, apreciata de critica, How to Win Friends & Influence People de Dale Carnegie, abordeaza problemele cu care oamenii se confrunta de obicei in procesul social si ajuta cititorul sa inteleaga mai bine secretele influentarii altora si extinderii cercului social.

Pe scurt, avantajele vaste ale citirii cartilor de ajutor auto nu pot fi toate rezumate intr-un articol scurt ca acesta. Voi spune, totusi, citirea si beneficierea de carti de dezvoltare personala inseamna despre invatarea, aplicarea si luarea unei masuri rapide. Va incurajez sa faceti un efort pentru a intra in obisnuinta de a citi carti de ajutor personal pentru a experimenta adevaratele avantaje transformatoare si imbogatitoare ale vietii acestor carti. Speram ca, ca urmare a faptului ca veti face acest lucru, si dvs. puteti atinge potentialul cel mai mare si cel mai implinitor.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul