Criteriul National

Avantajele decorarii peretilor casei cu tapet

Avantajele decorarii peretilor casei cu tapet
decembrie 08
18:40 2020

Tapetul, acest „mare uitat” al decorațiunilor interioare, pierduse de decenii lupta cu vopseaua lavabilă sau varul aplicate pe pereți. În ultimii ani, însă, se observă o revenire la moda tapetului în tot mai multe locuințe. De ce? Pentru că are mai multe avantaje decât vopsitul sau zugrăvitul. Datorită tapetului putem crea spații diferențiate cu multă personalitate. Noile tehnologii au deschis o gamă largă de texturi și calitate în această tehnică, a tapetului, acum mult mai ușor de fabricat și în varietăți mult mai mari. Acestea sunt câteva din avantajele tapetului:

 

  1. Varietate mare

 

Unul dintre principalele avantaje este că tapetul admite culori, modele și combinații infinite. Cu noile tehnologii calitatea imprimărilor a crescut enorm, putând imprima fotografii pe care le alegem pentru a tapeta un perete, așa-numitul fototapet. Puteți alege o hârtie mai netedă pe care să o folosiți în întreaga cameră sau una cu mai multe culori și desene artistice de utilizat doar pe un singur perete.

 

  1. Tapet ușor de aplicat

 

Deși poate părea altfel, plasarea tapetului este foarte simplă și oricine o poate face. Spre deosebire de vopseaua sau varul tradiționale, care ar necesita cel puțin două straturi pentru ca peretele să fie perfect, cu tapetul nu avem nevoie decât de o singură trecere pentru a lăsa peretele impecabil. Desigur, așezați-l cu atenție, astfel încât să nu existe bule de aer dedesubt.

 

  1. Rezistența

folina.ro tapet argintiu

Rezistența tapetului este întotdeauna mai mare decât cea a vopselei lavabile standard pe care o folosim în camerele noastre. De-a lungul timpului este normal ca vopseaua de pe pereți să se dezlipească în anumite puncte din cauza loviturilor ocazionale. Cu toate acestea, tapetul este mai rezistent în timp și va dura până când veți decide să îl eliminați sau să-l schimbați.

 

  1. Ușor de curățat

 

Spre deosebire de vopseaua normală, tapetul poate fi curățat cu ușurință. Deși trebuie mai întâi să citiți instrucțiunile producătorului, marea majoritate a tapetelor se pot curăța perfect cu un burete ușor umezit cu apă caldă și puțin săpun.

 

  1. Tapetul sau fototapetul acoperă imperfecțiunile

 

În plus față de problema murdăriei, un alt avantaj al tapetului sau al unui fototapet este că ne permite să acoperim imperfecțiunile din perete pe care nu le-am putea acoperi cu vopsea normală. Bucățile sau găurile care pot exista vor fi acoperite cu tapetul și vor fi mult mai puțin vizibile decât dacă am fi aplicat unul sau două straturi de vopsea.

 

  1. Ușor de înlocuit

tapet fototapet

Oricând te plictisești de un anumit tapet, îl poți înlocui cu ușurință, spre deosebire de momentele în care te plictisești de zugrăveala din casă. Dincolo de faptul că nu implică pic de murdărie și de dezordine, în contrast cu aplicarea vopselei sau varului, tapetul se dă jos rapid și se aplică un altul la fel de repede. Într-o singură zi, practic, poți face schimbarea dorită în casa ta.

 

  1. Preț mai bun

 

Tapetul este și o metodă mai ieftină de decorat pereții casei, spre deosebire de vopsea. Ține cont că atunci când zugrăvești sau vopsești, ai nevoie de vopsele, trafaleți, pensule și, de cele mai multe ori, și de un zugrav profesionist. Toate acestea, însumate, costă mai mult decât tapetul pe care îl poate aplica oricine.

 

(surse foto vivre, folina.ro)

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Nikolas

Nikolas

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul