Criteriul National

Avantajele oferite de taierea cu laser

Avantajele oferite de taierea cu laser
septembrie 11
17:43 2019

Taierea cu laser este modalitatea performanta utilizata pentru a taia sau decupa diferite materiale utilizate in multe domenii din industrie. Tehnologia a avansat foarte mult, motiv pentru care in momentul de fata taierea sau decuparea materialelor utilizate pentru diverse operatiuni industriale nu se mai realizeaza cu dificultate asa cum se intampla acum 20-30 ani. Taierea cu laser este in acest moment cea mai performanta modalitate prin care materialele pot fi taiate sau decupate.

Principiul de functionare a taierii cu laser

Iti doresti achizitionarea unei masini de taiere laser sau pur si simplu doresti gasirea unei firme care sa iti ofere acest serviciu? Indiferent de raspunsul primit la aceasta intrebare, trebuie sa afli care este principiul de functionare al acestui tip de taiere sau decupare.

Procesul de taiere cu laser presupune pozitioarea pe piesa care se doreste a fi taiata sau decupata a unui fascicul infrarosu pentru a topi zona in care doresti sa tai piesa sau sa o decupezi.

Materiale care pot fi taiate prin aceasta metoda

Inainte de a opta pentru taiere cnc laser sau pentru decupare laser trebuie sa stii ca nu orice material poate fi taiat sau decupat prin intermediul acestei metode de taiere. Metalele, indiferent de tipul acestora pot fi decupate sau taiate cu ajutorul acestei metode de taiere sau decupare. Tabla, aluminium sau otelul sunt 3 dintre metalele care pot fi taiate cu ajutorul taierii cu laser.

Beneficii oferite de catre taierea cu laser

Pentru a putea apela la acest tip de taiere este necesar ca acest tip de taiere sa iti ofere anumite avantaje. Principalele beneficii oferite de catre taierea cu laser sunt urmatoarele:

  1. Taierea extrem de precisa este unul dintre cele mai importante beneficii oferit de catre acest tip de taiere. Avand in vedere ca metalele taiate sau decupate vor fi utilizate in diverse constructii este extrem de important ca acestea sa fie taiate foarte precis. Spre deosebire de alte tipuri de taiere, taierea cu ajutorul laserului ofera o precizie chirurgicala, acest detaliu fiind extrem de apreciat.
  2. Timpul mai scurt necesar derularii unei astfel de activitati. Datorita acestui avantaj, cantitatea de materiale taiate cu laser este mai mare, fapt care cu siguranta este benefic pentru toti cei implicati in acest proces.
  3. Suprafata rezultata dupa aplicarea procesului de taiere laser nu necesita finisare pentru ca aceasta suprafata este complet neteda. Acest avantaj face ca sa nu mai fie pierdut timpul cu operatiunea de finisare, detaliu care cu siguranta va avea un impact pozitiv asupra rentabilitatii.
  4. Cantitatea de material rezidual este foarte mult diminuata.
  5. Pot fi realizate atat taieri cu laser cat si decupari laser extrem de fine.

Concluzii

Taierea sau decuparea materialelor este un proces prin care anumite metale sunt taiate sau decupate in functie de anumite criterii astfel incat rezultatul obtinut sa poata fi utilizat pentru construirea de noi piese, echipamente, etc. Analkometalconfex.ro este partenerul tau de incredere atunci cand ai nevoie de taierea sau decuparea unor metale. Aceasta firma utilizeaza cele mai performante modalitati de taiere sau decupare laser astfel incat toti cei care apeleaza la acest serviciu sa fie extrem de multumiti.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei