Criteriul National

Avantajele oferite de un fotograf profesionist

Avantajele oferite de un fotograf profesionist
aprilie 29
10:51 2021

In ziua de azi, aparatele foto digitale sunt din ce in ce mai accesibile marelui public. Avem in egala masura la dispozitie telefoanele inteligente dotate cu camere foto performante care ofera imagini de calitate, permitandu-ne sa capturam scene cheie din viata de zi cu zi si sa imortalizam un eveniment important din viata cum este botezul sau nunta. O intrebare care apare adesea pe buzele noastre este urmatoarea: este util sa apelam la serviciile unui fotograf profesionist? Raspunsul il veti gasi in cele ce urmeaza.

Experienta cu oamenii si diferite situatii

Un fotograf experimentat este obisnuit cu diferitele situatii ce pot aparea in timpul unei sedinte foto. In cazul unei nunti spre exemplu trebuie sa cunoasca toate etapele organizarii unui astfel de eveniment si desfasurarea acesteia. Acelasi lucru este valabil si in cazul unui botez, un team building sau orice alt eveniment pentru care este solicitat. Pentru ca imaginile oferite sa fie la inaltimea asteptarilor clientului, un fotograf profesionist va discuta nevoile si cerintele inainte de desfasurarea sedintei foto propriu-zise si va apela la toate mijloacele necesare pentru a se pregati pentru situatii neprevazute in timpul sedintei.

Sa pozezi in fata unui obiectiv foto nu este un lucru tocmai usor. De aceea, un fotograf profesionist va face tot ce ii sta in putinta sa te faca sa te simti in largul tau in timpul sedintei foto, va transforma sedinta foto in ceva placut. Va sti cum sa se comporte, indiferent de varsta clientului, fie ca este vorba despre realizarea unor poze pentru un cuplu de proaspat casatoriti sau de un bebelus aflat in primele saptamani de viata.

Experienta tehnica si calitatea imaginilor

Chiar daca un fotograf este dotat cu un aparat foto performant, dotat cu ultimele tehnologii, a face o poza de calitate necesita mai multe competente si abilitati. Trebuie sa tina cont de mai multi parametri precum lumina naturala sau artificiala, cadrurile. Daca este necesar va face si unele retusuri fara sa denatureze calitatea pozelor.

In ceea ce priveste calitatea pozelor oferite, va colabora cu un laborator foto profesionist care va sti sa ii puna in valoare lucrarile sau se va ocupa de unul singur de prelucrare.

Poze realizate cu grija

Sa apelezi la un fotograf profesionist reprezinta garantia calitatii. Fotograful trebuie sa ofere poze realizate cu grija deoarece, la urma urmei, reputatia sa este in joc. Pentru a-si asigura un feedback pozitiv si promovarea trebuie sa detina un material de calitate.

Adaptare si creativitate

Fotografii profesionisti se adapteaza deosebit de rapid la toate situatiile si conditiile impuse de un anumit decor sau sedinta foto, foloseste orice situatie in avantajul sau. Astfel, se pot realiza o serie de fotografii extraordinare cu conditia sa existe creativitate din partea fotografului si deschidere si incredere din partea celui care pozeaza.

Un fotograf profesionsit este extrem de minutios, acorda atentie tuturor elementelor din cadru. Inainte de a alege orice cadru va privi in jurul sau, va alege cele mai bune cadre, va lua in considerare toate optiunile pe care le are la dispozitie fara sa piarda timpul cu cautarea altor unghiuri.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Razvan Nemesu

Razvan Nemesu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul