Criteriul National

Avantajele pe care ti le ofera panourile solare pentru apa calda

Avantajele pe care ti le ofera panourile solare pentru apa calda
octombrie 12
17:21 2017

Pretul apei calde menajere este unul mare deoarece necesita o cantitate imensa de energie. Se crede ca 18% din energia unei locuinte este folosita pentru incalzirea apei. In majoritatea locuintelor si intreprinderilor aceasta energie este generata de combustibili fosili – gaz si petrol. Totodata, majoritatea boilerelor din locuinte functioneaza pe gaz. Dar multi oameni inca isi incalzesc apa folosind electricitatea chiar daca aceasta este cea mai scumpa solutie.

Daca ne gandim la viata de zi cu zi, vom realiza ca, la nivelul unei locuinte, viata devine ingrozitoare fara apa calda, iar pentru unele intreprinderi aceasta este vitala in procesul de productie. Putem incerca sa economisim energia prin implementarea unor modificari ale stilului de viata pentru a folosi mai putina apa calda (de exemplu, alegand sa faci mai mult baie sub dus decat in cada plina cu apa sau utilizarea termostatelor pentru sistemul nostru de incalzire), dar in secolul 21, toti vrem apa calda la robinet.

Panourile solare pentru apa calda reprezinta o modalitate excelenta de a reduce costurile de energie asociate cu incalzirea apei. In loc sa se bazeze pe combustibili fosili, acestea utilizeaza energia solara. In cazul panourilor solare pentru apa calda, energia soarelui este utilizata pentru incalzirea apei stocate intr-un rezervor, de unde este preluata prin instalatie pana la robinet. De obicei, exista un incalzitor cu imersie sau un boiler suplimentar de rezerva, care poate incalzi apa pana la temperatura dorita in timpul iernii sau poate furniza apa suplimentara in timpul verii.

La fel ca in majoritatea cazurilor, exista avantaje si dezavantaje pe care trebuie sa le luati in considerare. Daca va ganditi sa cumparati panouri solare pentru apa calda menajera, iata cateva avantaje pe care acestea vi le ofera:

  • Beneficiati de energie gratuita! Energia solara este gratis si nelimitata (chiar si pe vreme noroasa)
  • Panourile solare pentru apa calda ocupa mai putin spatiu decat panourile fotovoltaice. Acest lucru se datoreaza faptului ca, de obicei, o casa obisnuita ar necesita doar 2-3 panouri de cate 2m x1m fiecare pentru a incalzi apa din locuinta, iar panourile solare fotovoltaice ar putea avea o arhitectura tipica 10-16. Deci, in cazul in care spatiul de pe acoperis este limitat si se afla la umbra,  panourile termice solare pot fi cele mai potrivite.
  • Sunt eficiente. Aproximativ 80% din radiatii sunt transformate in energie termica.
  • Sunt mai ieftine decat panourile fotovoltaice pentru ca aveti nevoie doar de 2-3 panouri.
  • Economisiti bani pe facturile de combustibil.
  • Sunt ecologice si iti reduc amprenta de carbon
  • Proprietarii de locuinte au posibilitatea de a solicita stimulentele pentru caldura regenerabila. Aceasta inseamna ca veti fi platit pentru generarea propriei energii termice, indiferent daca le folositi pe toate.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo