Criteriul National

Avantajele pe care ti le ofera panourile solare pentru apa calda

Avantajele pe care ti le ofera panourile solare pentru apa calda
octombrie 12
17:21 2017

Pretul apei calde menajere este unul mare deoarece necesita o cantitate imensa de energie. Se crede ca 18% din energia unei locuinte este folosita pentru incalzirea apei. In majoritatea locuintelor si intreprinderilor aceasta energie este generata de combustibili fosili – gaz si petrol. Totodata, majoritatea boilerelor din locuinte functioneaza pe gaz. Dar multi oameni inca isi incalzesc apa folosind electricitatea chiar daca aceasta este cea mai scumpa solutie.

Daca ne gandim la viata de zi cu zi, vom realiza ca, la nivelul unei locuinte, viata devine ingrozitoare fara apa calda, iar pentru unele intreprinderi aceasta este vitala in procesul de productie. Putem incerca sa economisim energia prin implementarea unor modificari ale stilului de viata pentru a folosi mai putina apa calda (de exemplu, alegand sa faci mai mult baie sub dus decat in cada plina cu apa sau utilizarea termostatelor pentru sistemul nostru de incalzire), dar in secolul 21, toti vrem apa calda la robinet.

Panourile solare pentru apa calda reprezinta o modalitate excelenta de a reduce costurile de energie asociate cu incalzirea apei. In loc sa se bazeze pe combustibili fosili, acestea utilizeaza energia solara. In cazul panourilor solare pentru apa calda, energia soarelui este utilizata pentru incalzirea apei stocate intr-un rezervor, de unde este preluata prin instalatie pana la robinet. De obicei, exista un incalzitor cu imersie sau un boiler suplimentar de rezerva, care poate incalzi apa pana la temperatura dorita in timpul iernii sau poate furniza apa suplimentara in timpul verii.

La fel ca in majoritatea cazurilor, exista avantaje si dezavantaje pe care trebuie sa le luati in considerare. Daca va ganditi sa cumparati panouri solare pentru apa calda menajera, iata cateva avantaje pe care acestea vi le ofera:

  • Beneficiati de energie gratuita! Energia solara este gratis si nelimitata (chiar si pe vreme noroasa)
  • Panourile solare pentru apa calda ocupa mai putin spatiu decat panourile fotovoltaice. Acest lucru se datoreaza faptului ca, de obicei, o casa obisnuita ar necesita doar 2-3 panouri de cate 2m x1m fiecare pentru a incalzi apa din locuinta, iar panourile solare fotovoltaice ar putea avea o arhitectura tipica 10-16. Deci, in cazul in care spatiul de pe acoperis este limitat si se afla la umbra,  panourile termice solare pot fi cele mai potrivite.
  • Sunt eficiente. Aproximativ 80% din radiatii sunt transformate in energie termica.
  • Sunt mai ieftine decat panourile fotovoltaice pentru ca aveti nevoie doar de 2-3 panouri.
  • Economisiti bani pe facturile de combustibil.
  • Sunt ecologice si iti reduc amprenta de carbon
  • Proprietarii de locuinte au posibilitatea de a solicita stimulentele pentru caldura regenerabila. Aceasta inseamna ca veti fi platit pentru generarea propriei energii termice, indiferent daca le folositi pe toate.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro